Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

pasiziurejau i bergenija ir prisiminiau toki dalyka....
teko altajaus kalnuose 3 men gyventi ir daug su vietiniais bendrauti, ten jie is po ziemos renka bergeniju sudziuvusius lapus ir daro arbatas. Sake, kad atseit stiprina sveikatele, stimuliuoja. Geriau, poveikio nejutau.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 09 08, 09:32)
lb didelis aciukas 4u.gif ir dar tada klausimukas, o kur ji per ziema laikyti g.gif

Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 09:34)
pasiziurejau i bergenija ir prisiminiau toki dalyka....
teko altajaus kalnuose 3 men gyventi ir daug su vietiniais bendrauti, ten jie is po ziemos  renka bergeniju sudziuvusius  lapus ir daro arbatas. Sake, kad atseit stiprina sveikatele, stimuliuoja. Geriau, poveikio nejutau.

Tai labai geras vaistas nuo širdies ligų.
Atsakyti
[quote=Knifofija,2008 09 08, 11:06]
Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.
Papildyta:

Jega siemet bandysiu taip padaryt thumbup.gif
Atsakyti
o merginos šita tada ne gėlė ane ax.gif

4.čia gėlė ar piktžolė blush2.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 08, 08:46)
na praeitas numeris buvo pries gerus 3 menesius, o tas zurnalas vadinasi ne APLINKA. jis kazkaip yra mano namai priedas apie aplinka ir buna tik 4 kartus per metus, pabandysiu as tau nufotografuoti ir imesti nuotraukas i foruma

ok lauksiu 4u.gif man atrodo zinau apie ka sneki, esu maciusi prekybos centruose toki geri...
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 07, 22:37)
Kaip dabar gražiai atrodo tas patvorys thumbup.gif ir eglutėm žymiai geriau bus mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif , bet dabar vel problema, prisiminiau, kad ziema sniegas nuo stogo krenta tiesiai ant mano egluciu, nezinau, kaip bus g.gif

Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 09:28)
Dalį išleidžia po žydėjimo, dalį  pavasarį, galima skirstyti pavasarį, bet aš palieku visą kelmą, man gražiau, kai didelis kupstas sužydi, tada žydi ne po vieną žiedą, o po daug, šiemet pas mane žydėjo 7 žiedynai, fantastiškas vaizdelis buvo.
Papildyta:

Dauginasi ūgliukais, reikia išsilaikyti seną krūmą, o pavasariop paskabyti viršūnėles ir prisidaiginti, labai lengvai šaknydijasi.

Dekui Knifofija, 4u.gif kiek naudingos informacijos, o bakopa ir as pasiliksiu, jei ji gali ziemoti, nepagalvojau anksciau, reiks pasidauginti. ax.gif
Bet siemet man kazkaip prasciau bakopos auga, nezinau kodel , visuomet tokios gausiai zydincios ir didziules uzaugdavo, o dabar zymiai kuklesnes, gal rusis kokia kitokia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 08 rugsėjo 2008 - 10:41
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 09:06)
Tai labai geras vaistas nuo širdies ligų.

visdelto senoliu ismintis verta demesio, jauciu po ziemos eisiu bergenijos lapuku rinkti
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 11:46)
visdelto senoliu ismintis verta demesio, jauciu po ziemos eisiu bergenijos lapuku rinkti

labai įdomi žinia dėl bergenijos vaistingumo bigsmile.gif tik manau reikia išsiaiškinti kaip naudoti, kokios dozės ir pan., nes iš nežinojimo ir vaistingais augalais galima sau pakenkti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 08, 10:18)
o merginos šita tada ne gėlė ane  ax.gif

4.čia gėlė ar piktžolė  blush2.gif
user posted image

o tu jos lapo patrinti nebandei? ar neturi malonaus aromato? gal tai vaistinis šalavijas g.gif bet jei dabar fotografuota, tai kaip ir turėtų žydėti arba bent jau nužydėjusisu stiebus turėti... g.gif žodžiu, tai tik spėlionės ax.gif
dar labai primena kažkokį augalą, kur žinau mama vaikystėj vadindavo "ožkaliežuviu", atseit nuo išgąsties vaikams tinkamas ir šiaip raminantis, labai panašūs lapai būdavo, pas močiutę sode augdavo, bet tikro pavadinimo nežino...
o pagal "ožkaliežuvį" googlas daugiausiai duoda nuorodas į pakalnutę, vadinasi tai tiesiog kažkokiam regione paplitęs liaudiškas pavadinimas be jokios užuominos į tikrąjį... unsure.gif

štai radau apie bergenijos gydomąsias savybes - į sveikatą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 08 rugsėjo 2008 - 11:33
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 08, 12:28)
o tu jos lapo patrinti nebandei? ar neturi malonaus aromato? gal tai vaistinis šalavijas g.gif bet jei dabar fotografuota, tai kaip ir turėtų žydėti arba bent jau nužydėjusisu stiebus turėti... g.gif žodžiu, tai tik spėlionės ax.gif
dar labai primena kažkokį augalą, kur žinau mama vaikystėj vadindavo "ožkaliežuviu", atseit nuo išgąsties vaikams tinkamas ir šiaip raminantis, labai panašūs lapai būdavo, pas močiutę sode augdavo, bet tikro pavadinimo nežino...
o pagal "ožkaliežuvį" googlas daugiausiai duoda nuorodas į pakalnutę, vadinasi tai tiesiog kažkokiam regione paplitęs liaudiškas pavadinimas be jokios užuominos į tikrąjį... unsure.gif

aišku ačiū,na jis irgi buvo papuolęs po žoliapjove,todėl dabar yra naujai ataugęs blush2.gif žiūrėsim kas vėliau iš jo bus biggrin.gif
Atsakyti
niu jolaxus, tu kazkoks vaiksciojantis googlinimo lobis, nespejai kazka leptelt, jau te skaityk, aiskinkis............ smile.gif pagarba
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 13:13)
niu jolaxus, tu kazkoks vaiksciojantis googlinimo lobis, nespejai kazka leptelt, jau te skaityk, aiskinkis............ smile.gif pagarba

kažkada paklausta apie pomėgius, šalia augmenijos temos dar atsakiau, kad mėgstu žinoti biggrin.gif daug ir apie viską (galiausiai paaiškėja, kad nieko nežinau lotuliukas.gif ) o norint kažką žinoti, reikia mokėti ieškoti tų žinių, vat ir visa paslaptis (o dar giliau pakapsčius, tai mano profesinė veikla susijusi su paieškomis mirksiukas.gif )
Atsakyti