pasiziurejau i bergenija ir prisiminiau toki dalyka....
teko altajaus kalnuose 3 men gyventi ir daug su vietiniais bendrauti, ten jie is po ziemos renka bergeniju sudziuvusius lapus ir daro arbatas. Sake, kad atseit stiprina sveikatele, stimuliuoja. Geriau, poveikio nejutau.
QUOTE(rena @ 2008 09 08, 09:32)
lb didelis aciukas ir dar tada klausimukas, o kur ji per ziema laikyti
Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.
Papildyta:
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 09:34)
pasiziurejau i bergenija ir prisiminiau toki dalyka....
teko altajaus kalnuose 3 men gyventi ir daug su vietiniais bendrauti, ten jie is po ziemos renka bergeniju sudziuvusius lapus ir daro arbatas. Sake, kad atseit stiprina sveikatele, stimuliuoja. Geriau, poveikio nejutau.
Tai labai geras vaistas nuo širdies ligų.
[quote=Knifofija,2008 09 08, 11:06]
Kaip ir pelargonijas, šviesiai, vėsiai ir laistyti saikingai, bet neleisti perdžiūti.
Papildyta:
Jega siemet bandysiu taip padaryt
Papildyta:
Jega siemet bandysiu taip padaryt
QUOTE(troja3030 @ 2008 09 08, 08:46)
na praeitas numeris buvo pries gerus 3 menesius, o tas zurnalas vadinasi ne APLINKA. jis kazkaip yra mano namai priedas apie aplinka ir buna tik 4 kartus per metus, pabandysiu as tau nufotografuoti ir imesti nuotraukas i foruma
ok lauksiu man atrodo zinau apie ka sneki, esu maciusi prekybos centruose toki geri...
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 07, 22:37)
Kaip dabar gražiai atrodo tas patvorys ir eglutėm žymiai geriau bus
Aciu , bet dabar vel problema, prisiminiau, kad ziema sniegas nuo stogo krenta tiesiai ant mano egluciu, nezinau, kaip bus
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 09:28)
Dalį išleidžia po žydėjimo, dalį pavasarį, galima skirstyti pavasarį, bet aš palieku visą kelmą, man gražiau, kai didelis kupstas sužydi, tada žydi ne po vieną žiedą, o po daug, šiemet pas mane žydėjo 7 žiedynai, fantastiškas vaizdelis buvo.
Papildyta:
Dauginasi ūgliukais, reikia išsilaikyti seną krūmą, o pavasariop paskabyti viršūnėles ir prisidaiginti, labai lengvai šaknydijasi.
Papildyta:
Dauginasi ūgliukais, reikia išsilaikyti seną krūmą, o pavasariop paskabyti viršūnėles ir prisidaiginti, labai lengvai šaknydijasi.
Dekui Knifofija, kiek naudingos informacijos, o bakopa ir as pasiliksiu, jei ji gali ziemoti, nepagalvojau anksciau, reiks pasidauginti.
Bet siemet man kazkaip prasciau bakopos auga, nezinau kodel , visuomet tokios gausiai zydincios ir didziules uzaugdavo, o dabar zymiai kuklesnes, gal rusis kokia kitokia
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 08, 09:06)
Tai labai geras vaistas nuo širdies ligų.
visdelto senoliu ismintis verta demesio, jauciu po ziemos eisiu bergenijos lapuku rinkti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 11:46)
visdelto senoliu ismintis verta demesio, jauciu po ziemos eisiu bergenijos lapuku rinkti
labai įdomi žinia dėl bergenijos vaistingumo tik manau reikia išsiaiškinti kaip naudoti, kokios dozės ir pan., nes iš nežinojimo ir vaistingais augalais galima sau pakenkti...
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 08, 10:18)
o tu jos lapo patrinti nebandei? ar neturi malonaus aromato? gal tai vaistinis šalavijas bet jei dabar fotografuota, tai kaip ir turėtų žydėti arba bent jau nužydėjusisu stiebus turėti... žodžiu, tai tik spėlionės
dar labai primena kažkokį augalą, kur žinau mama vaikystėj vadindavo "ožkaliežuviu", atseit nuo išgąsties vaikams tinkamas ir šiaip raminantis, labai panašūs lapai būdavo, pas močiutę sode augdavo, bet tikro pavadinimo nežino...
o pagal "ožkaliežuvį" googlas daugiausiai duoda nuorodas į pakalnutę, vadinasi tai tiesiog kažkokiam regione paplitęs liaudiškas pavadinimas be jokios užuominos į tikrąjį...
štai radau apie bergenijos gydomąsias savybes - į sveikatą
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 08, 12:28)
o tu jos lapo patrinti nebandei? ar neturi malonaus aromato? gal tai vaistinis šalavijas bet jei dabar fotografuota, tai kaip ir turėtų žydėti arba bent jau nužydėjusisu stiebus turėti... žodžiu, tai tik spėlionės
dar labai primena kažkokį augalą, kur žinau mama vaikystėj vadindavo "ožkaliežuviu", atseit nuo išgąsties vaikams tinkamas ir šiaip raminantis, labai panašūs lapai būdavo, pas močiutę sode augdavo, bet tikro pavadinimo nežino...
o pagal "ožkaliežuvį" googlas daugiausiai duoda nuorodas į pakalnutę, vadinasi tai tiesiog kažkokiam regione paplitęs liaudiškas pavadinimas be jokios užuominos į tikrąjį...
aišku ačiū,na jis irgi buvo papuolęs po žoliapjove,todėl dabar yra naujai ataugęs žiūrėsim kas vėliau iš jo bus
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 08, 13:13)
niu jolaxus, tu kazkoks vaiksciojantis googlinimo lobis, nespejai kazka leptelt, jau te skaityk, aiskinkis............ pagarba
kažkada paklausta apie pomėgius, šalia augmenijos temos dar atsakiau, kad mėgstu žinoti daug ir apie viską (galiausiai paaiškėja, kad nieko nežinau ) o norint kažką žinoti, reikia mokėti ieškoti tų žinių, vat ir visa paslaptis (o dar giliau pakapsčius, tai mano profesinė veikla susijusi su paieškomis )