Bagira 2, puiku. Sakiau, kad maniskiams PICKWIK galejo turet itakos tankus ciobreliu kilimas ir suplukta zeme. taviskiams, matyt,geresnes salygos [apie jas citavau is lit.]. manau, gerai padarysi juos patresdama laiku.
Monami, butent tik ant ruggsciu durpiu buna tai pazymeta.
kitos univarsalios.
jei reikia pasarmint, tai pelenais arba dolomitmilciais.
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 09 17, 14:54)
Ikisiu ir as savo trigrasi , mano krokai puikiai jauciasi trecius metus toje pacioje vietoje, ne karto neiskasinejau ir jokios sec prieziuros, bandau ikelt paveiksleli:
Labai gerai, kad ikišai savo trigrasi Kroku grozis kaip nuo virselio.Tikiuosi, kad ir mano neissigims
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 15:13)
Monami, butent tik ant ruggsciu durpiu buna tai pazymeta.
kitos univarsalios.
kitos univarsalios.
ačiuks
o pašarminti tai tas rūgščias pamaišyti su pelenais
vat as irgi buvau prikisusi kroku i gelyna, uzejo ilalapiai flioksai tai tik lapeliai kroku islindo ir nei vieno ziedo, bet ner to blogo kas neiseitu i gera nuroviau flioksus, perkasinedama zeme radau dvigubai daugiau kroku svoguneliu nei buvau pasodinusi.... jie matomai neisnaudojo energijos ziedams, bet visa sukiso i svoguneliu auginima...
tai dabar pakisau salia serbentu is sauletosios puse. lauksiu pavasario.
tai dabar pakisau salia serbentu is sauletosios puse. lauksiu pavasario.
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 17, 10:00)
Forumas nėra guminis ir anksčiau ar vėliau bus trinama, o vertingi patarimai[/b] ( tarkim iš vienos temos išrinkau tik 3 psl.) bus prarasti. Knifofija ir be forumo turi kuo užsiimti ir milijoną kartų to paties tikrai nekartos
atsakymą žiūrėti šiek tiek aukščiau
atsakymą žiūrėti šiek tiek aukščiau
nu reik ir man eit ieskot tos naujos temos...
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 13:13)
paziurejau knygoj butent apie siuos krokus:
[color=gray]crocus hybrida, misrios kroku veisles. [kulturines]
sios veisles labai menkai uzsiseja savaime, gumbasvogunius daznai sugriauzia peles [padlikes pas tave sakei neuzeina ]
Keras beveik nesiplecia.
Nepakencia gryno molio dirvu.
[color=gray]crocus hybrida, misrios kroku veisles. [kulturines]
sios veisles labai menkai uzsiseja savaime, gumbasvogunius daznai sugriauzia peles [padlikes pas tave sakei neuzeina ]
Keras beveik nesiplecia.
Nepakencia gryno molio dirvu.
as is savo mlingo patvorio po 2 metu beveik neberadau kroku, o kokiu dideliu ir graziu svoguneliu buvau prisodinus .
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 17, 13:59)
merginos paklausiu durnai,bet nežinau kaip atskirti kur rūgšti žemė,o kur normali kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio parduotuvėj ar rašo ant maišų kokia ji ,nes ryt pirksiu žemės maišuose ir važiuosiu savo gėlynų sodinti
ant pakuotes turi buti pH parasytas : nuo 4 iki 6 - rugsti, kuo zemesnis rodiklis, tuo rugstesne.
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 17, 14:59)
merginos paklausiu durnai,bet nežinau kaip atskirti kur rūgšti žemė,o kur normali kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio parduotuvėj ar rašo ant maišų kokia ji ,nes ryt pirksiu žemės maišuose ir važiuosiu savo gėlynų sodinti
reikia paragauti ,o jei rimtai
Dirvos rūgštingumas matuojamas pH lygiu pagal 1 14 laipsnių skalę:
pH 1 atitinka druskos rūgštį
pH 14 stiprų šarmą (pvz, toks pH yra geriamosios sodos)
pH 7 neutralus rūgštingumas (toks, kaip gėlo vandens)
Augalai mėgstantys rūgštų dirvožemį:
pH 3,5 4,5 bruknės, šilauogės
pH 4 6,5 kanadinės cūgos, kalninės pušys, vakarinės tujos, karpotieji beržai, mahonijos, putinai, sidabrakrūmiai.
pH 4 4,5 rododendrai, viksvuolės, viržiai, azalijos, erikos, hortenzijos, orchidėjos, margeniai.
pH 4,5 5,5 mirtos, paparčiai, ciklamenai, raktažolės, bromeliniai augalai, kamelija, fuksija, anturiai, paparčiai.
pH 5 6 lelijos, kalatėjos
pH 5 7 vilkdalgiai
pH 5,5 6 - stevija
pH 5,5 6,5 pakalnutės, dauguma kambarinių gėlių: ciklamenai, pelargonijos, galenis, smidras, begonija, kalceoliarija, raktažolė, tradeskantė, fikusas
pH 6 eleborai
pH 6 6,5 - meileniai
pH 6 7 narcizai, pelėžirniai, kalijos, žioveiniai.
pH 6,5 7 vaškuolės, klivijos, chlorofitai, aspidistros.
pH 6,5 7,5 gerberos, gvaizdūnės, hiacintai, leukonijos, rožės, skaistažiedės, tulpės, žilės, petunijos.
pH 6 8 ratiliai, kardeliai
pH 7 bijūnai, pentiniai
pH 7 7,5 jurginai
pH 7 9 eglės, kadagiai, baltalksniai, bukai, gudobelės, klevai, kukmedžiai, alyvos, eglūnai, forsitijos, jazminai, kauleniai, lanksvos, ligustrai, sausmedžiai, sedulos, žagreniai, žilakrūmiai.
Daržovės geriausiai auga, kai pH 6 7.
Įvairios daržovės pagal rūgštingumą:
pH 5 6 rūgštynės
pH 5,5 6,5 bulvės
pH 5,5 7 morkos, petražolės, salierai, ridikėliai
pH 6 6,5 salotos, špinatai, krienai, kopūstai
pH 6 7 kukurūzai, pupelės, česnakai, krapai
pH 6,2 7,5 burokėliai, kopūstai, žirniai
pH 6,3 6,7 pomidorai, paprika, baklažanai
pH 6,4 7 agurkai, patisonai, melionai, brokoliai
pH 6,5 7,5 kopūstas Pekino
pH 6,5 - porai
pH 6,4 7,9 svogūnai.
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 17, 17:01)
Rozamunda, tu auksas Ale daug teko išragauti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 17, 15:36)
ant pakuotes turi buti pH parasytas : nuo 4 iki 6 - rugsti, kuo zemesnis rodiklis, tuo rugstesne.
ačiū
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 17, 17:01)
labai labai ačiū
QUOTE(sobieska @ 2008 09 17, 17:12)
Rozamunda, tu auksas Ale daug teko išragauti
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 09:37)
Augina kas nors juos? gal turite foto kaip jie atrodo. zadu juos ikisti prie baseino idomu kaip ten tiktu
auginau...viena vasara per ziema palikau taip tame puode ir supuvo visi svoguneliai atrode taip ( nuotraukos dydis tai baisu )
nusipirkau trasu svoguninems gelytems trest...nu ir kaip cia dabar trest ar tik tas kur naujai sodinsiu trest,ar galiu trest ir tas kurios zemej- pernykstes (bet tu dabar net nezinau kurioj vietoj ) ir dabar is rudens trest ar pavasari
sveikutes
siandien kilo viena mintis, prisedau prie kompo jums rasyti, o gi ziuriu, kad ir kalbates apie krokus
turiu tokia pievele dekoratyvine, liliput
ir sugalvojau...
idomu kas gaudusi, jei vejoje prisodinciau daug kroku
vizija akyse matau, tai labai grazia, pavasari zydinti pievele
Bet... niekada neturejau kroku, gal zinote ar jie prasikals po veja, ir ar spes prazydeti, kol ateis laikas veja pjauti..
o gal kas darete kazka panasaus?
Papildyta:
Uzeik i mano parasa, ten kur mano kiemas, yra foto, niekaip nerasi kur pasleptas sulinys
Papildyta:
ups atsiprasau
sekdama tema, kazkaip viena puslapi praleidau, kur ir yra atsakymas i mano klausima. kazkaip per ta skubejima taip gavosi
siandien kilo viena mintis, prisedau prie kompo jums rasyti, o gi ziuriu, kad ir kalbates apie krokus
turiu tokia pievele dekoratyvine, liliput
ir sugalvojau...
idomu kas gaudusi, jei vejoje prisodinciau daug kroku
vizija akyse matau, tai labai grazia, pavasari zydinti pievele
Bet... niekada neturejau kroku, gal zinote ar jie prasikals po veja, ir ar spes prazydeti, kol ateis laikas veja pjauti..
o gal kas darete kazka panasaus?
Papildyta:
QUOTE(erikele @ 2008 09 17, 10:36)
Sveikos,
Gal galėtumėt patarti kokį augalą galėčiau auginti. Reikia paslėpti šulinio dangtį (šulinys lygiai su žeme). Šulinys pastoviai pavėsyje. Galvoju statyt žemą ir platų vazoną, o jame sodint daugiametį šliaužiantį (kad kristų iš vazonų kraštų) augalą. Visa bėda, kad nelabai nusimanau apie augalus ir jų pavadinimus. Gal kuri turite minčių, koks augalėlis tiktų. Ačiū
Gal galėtumėt patarti kokį augalą galėčiau auginti. Reikia paslėpti šulinio dangtį (šulinys lygiai su žeme). Šulinys pastoviai pavėsyje. Galvoju statyt žemą ir platų vazoną, o jame sodint daugiametį šliaužiantį (kad kristų iš vazonų kraštų) augalą. Visa bėda, kad nelabai nusimanau apie augalus ir jų pavadinimus. Gal kuri turite minčių, koks augalėlis tiktų. Ačiū
Uzeik i mano parasa, ten kur mano kiemas, yra foto, niekaip nerasi kur pasleptas sulinys
Papildyta:
ups atsiprasau
sekdama tema, kazkaip viena puslapi praleidau, kur ir yra atsakymas i mano klausima. kazkaip per ta skubejima taip gavosi
Srauniau, kur ta tavo nauja tema, nerandu , nei tos tavo nuorodos neberandu, o per SM paiska gyvenime nesu nieko radus ir is viso nei su trampampam , nei su tralialia niekas niekur nesigauna...
Aciu uz cesnakinius atsakymus
Dar klausimas del ju - ar vasaros eigoj ju antzemine dalis nunyksta? Kada mazdaug? O margute ar nunyksta? Man jie visi pavasariniai atrodo. Akyse stovi auskareliai, kurie gana greit pasidaro negrazus.
Ir dar. Vakar pasodinau lauke tokius paaugusius prieskonini ciobreli, vaistini salavija ir prieskonini rosmarina. Ar jie ziemoja?
Kokia dirva parodo stai sitos piktzoles bujojimas?
[attachmentid=158603]
Jolaxus, o cia tau kasnelis Ar pas tave gelsta? Mano kotai lapeliai nelinke rausti.
[attachmentid=158604]
O cia siaip - kaulenis labai graziai uogytem pasipuose Ir ziuriu jau tuoj su kadagiu susikibs.
[attachmentid=158605]
Dar klausimas del ju - ar vasaros eigoj ju antzemine dalis nunyksta? Kada mazdaug? O margute ar nunyksta? Man jie visi pavasariniai atrodo. Akyse stovi auskareliai, kurie gana greit pasidaro negrazus.
Ir dar. Vakar pasodinau lauke tokius paaugusius prieskonini ciobreli, vaistini salavija ir prieskonini rosmarina. Ar jie ziemoja?
Kokia dirva parodo stai sitos piktzoles bujojimas?
[attachmentid=158603]
Jolaxus, o cia tau kasnelis Ar pas tave gelsta? Mano kotai lapeliai nelinke rausti.
[attachmentid=158604]
O cia siaip - kaulenis labai graziai uogytem pasipuose Ir ziuriu jau tuoj su kadagiu susikibs.
[attachmentid=158605]