Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

Bagira 2, puiku. Sakiau, kad maniskiams PICKWIK galejo turet itakos tankus ciobreliu kilimas ir suplukta zeme. taviskiams, matyt,geresnes salygos [apie jas citavau is lit.]. manau, gerai padarysi juos patresdama laiku. 4u.gif

Monami, butent tik ant ruggsciu durpiu buna tai pazymeta.
kitos univarsalios.
jei reikia pasarmint, tai pelenais arba dolomitmilciais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 17 rugsėjo 2008 - 14:14
QUOTE(Bagira 2 @ 2008 09 17, 14:54)
Ikisiu ir as savo trigrasi blush2.gif , mano krokai puikiai jauciasi trecius metus toje pacioje vietoje, ne karto neiskasinejau ir jokios sec prieziuros, bandau ikelt paveiksleli:
user posted image

Labai gerai, kad ikišai savo trigrasi mirksiukas.gif Kroku grozis wub.gif kaip nuo virselio.Tikiuosi, kad ir mano neissigims ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 15:13)
Monami, butent tik ant ruggsciu durpiu buna tai pazymeta.
kitos univarsalios.
jei reikia pasarmint, tai pelenais arba dolomitmilciais.

4u.gif ačiuks
o pašarminti tai tas rūgščias pamaišyti su pelenais g.gif blush2.gif
Atsakyti
vat as irgi buvau prikisusi kroku i gelyna, uzejo ilalapiai flioksai tai tik lapeliai kroku islindo ir nei vieno ziedo, bet ner to blogo kas neiseitu i gera smile.gif nuroviau flioksus, perkasinedama zeme radau dvigubai daugiau kroku svoguneliu nei buvau pasodinusi.... jie matomai neisnaudojo energijos ziedams, bet visa sukiso i svoguneliu auginima...
tai dabar pakisau salia serbentu is sauletosios puse. lauksiu pavasario.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 17, 10:00)
Forumas nėra guminis ir anksčiau ar vėliau bus trinama, o vertingi patarimai[/b] ( tarkim iš vienos temos išrinkau tik 3 psl.) bus prarasti. Knifofija ir be forumo turi kuo užsiimti ir milijoną kartų to paties tikrai nekartos  mirksiukas.gif
atsakymą žiūrėti šiek tiek aukščiau wink.gif

nu reik ir man eit ieskot tos naujos temos... blink.gif

QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 13:13)
paziurejau knygoj butent apie siuos krokus:
[color=gray]crocus hybrida, misrios kroku veisles. [kulturines]
sios veisles labai menkai uzsiseja savaime, gumbasvogunius daznai sugriauzia peles [padlikes pas tave sakei neuzeina mirksiukas.gif ]
Keras beveik nesiplecia.
Nepakencia gryno molio dirvu.

as is savo mlingo patvorio po 2 metu beveik neberadau kroku, o kokiu dideliu ir graziu svoguneliu buvau prisodinus ax.gif .

QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 17, 13:59)
4u.gif  merginos paklausiu durnai,bet nežinau kaip atskirti kur rūgšti žemė,o kur normali blush2.gif kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio parduotuvėj  blush2.gif  ar rašo ant maišų kokia ji  ax.gif ,nes ryt pirksiu žemės maišuose ir važiuosiu savo gėlynų sodinti  ax.gif

ant pakuotes turi buti pH parasytas : nuo 4 iki 6 - rugsti, kuo zemesnis rodiklis, tuo rugstesne.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 17, 14:59)
4u.gif  merginos paklausiu durnai,bet nežinau kaip atskirti kur rūgšti žemė,o kur normali blush2.gif kažkaip niekad neatkreipiau dėmesio parduotuvėj  blush2.gif  ar rašo ant maišų kokia ji  ax.gif ,nes ryt pirksiu žemės maišuose ir važiuosiu savo gėlynų sodinti  ax.gif

reikia paragauti mirksiukas.gif tongue.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,o jei rimtai

Dirvos rūgštingumas matuojamas pH lygiu pagal 1 – 14 laipsnių skalę:

pH 1 atitinka druskos rūgštį

pH 14 – stiprų šarmą (pvz, toks pH yra geriamosios sodos)

pH 7 – neutralus rūgštingumas (toks, kaip gėlo vandens)

Augalai mėgstantys rūgštų dirvožemį:
pH 3,5 – 4,5 – bruknės, šilauogės

pH 4 – 6,5 – kanadinės cūgos, kalninės pušys, vakarinės tujos, karpotieji beržai, mahonijos, putinai, sidabrakrūmiai.

pH 4 – 4,5 – rododendrai, viksvuolės, viržiai, azalijos, erikos, hortenzijos, orchidėjos, margeniai.

pH 4,5 – 5,5 – mirtos, paparčiai, ciklamenai, raktažolės, bromeliniai augalai, kamelija, fuksija, anturiai, paparčiai.

pH 5 – 6 – lelijos, kalatėjos

pH 5 – 7 –vilkdalgiai

pH 5,5 – 6 - stevija

pH 5,5 – 6,5 – pakalnutės, dauguma kambarinių gėlių: ciklamenai, pelargonijos, galenis, smidras, begonija, kalceoliarija, raktažolė, tradeskantė, fikusas

pH 6 – eleborai

pH 6 – 6,5 - meileniai

pH 6 – 7 – narcizai, pelėžirniai, kalijos, žioveiniai.

pH 6,5 – 7 – vaškuolės, klivijos, chlorofitai, aspidistros.

pH 6,5 – 7,5 – gerberos, gvaizdūnės, hiacintai, leukonijos, rožės, skaistažiedės, tulpės, žilės, petunijos.

pH 6 – 8 – ratiliai, kardeliai

pH 7 – bijūnai, pentiniai

pH 7 – 7,5 – jurginai

pH 7 – 9 – eglės, kadagiai, baltalksniai, bukai, gudobelės, klevai, kukmedžiai, alyvos, eglūnai, forsitijos, jazminai, kauleniai, lanksvos, ligustrai, sausmedžiai, sedulos, žagreniai, žilakrūmiai.

Daržovės geriausiai auga, kai pH 6 – 7.

Įvairios daržovės pagal rūgštingumą:
pH 5 – 6 – rūgštynės

pH 5,5 – 6,5 – bulvės

pH 5,5 – 7 – morkos, petražolės, salierai, ridikėliai

pH 6 – 6,5 – salotos, špinatai, krienai, kopūstai

pH 6 – 7 – kukurūzai, pupelės, česnakai, krapai

pH 6,2 – 7,5 – burokėliai, kopūstai, žirniai

pH 6,3 – 6,7 – pomidorai, paprika, baklažanai

pH 6,4 – 7 – agurkai, patisonai, melionai, brokoliai

pH 6,5 – 7,5 – kopūstas Pekino

pH 6,5 - porai

pH 6,4 – 7,9 – svogūnai.

Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 09 17, 17:01)
reikia paragauti mirksiukas.gif  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ,o jei rimtai 

Rozamunda, tu auksas mirksiukas.gif Ale daug teko išragauti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 17, 15:36)
ant pakuotes turi buti pH parasytas : nuo 4 iki 6 - rugsti, kuo zemesnis rodiklis, tuo rugstesne.

ačiū 4u.gif

QUOTE(rozamunda @ 2008 09 17, 17:01)
reikia paragauti mirksiukas.gif  tongue.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ,o jei rimtai 

4u.gif labai labai ačiū mirksiukas.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 09 17, 17:12)
Rozamunda, tu auksas mirksiukas.gif Ale daug teko išragauti lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 09:37)
Augina kas nors juos? gal turite foto kaip jie atrodo. zadu juos ikisti prie baseino idomu kaip ten tiktu g.gif

auginau...viena vasara rolleyes.gif per ziema palikau taip tame puode ir supuvo visi svoguneliai unsure.gif atrode taip ( nuotraukos dydis tai baisu doh.gif )
user posted image

nusipirkau trasu svoguninems gelytems trest...nu ir kaip cia dabar trest g.gif ar tik tas kur naujai sodinsiu trest,ar galiu trest ir tas kurios zemej- pernykstes (bet tu dabar net nezinau kurioj vietoj ) ir dabar is rudens trest ar pavasari g.gif
user posted image
Atsakyti
sveikutes
siandien kilo viena mintis, prisedau prie kompo jums rasyti, o gi ziuriu, kad ir kalbates apie krokus biggrin.gif

turiu tokia pievele dekoratyvine, liliput
user posted image

ir sugalvojau...
idomu kas gaudusi, jei vejoje prisodinciau daug kroku g.gif

vizija akyse matau, tai labai grazia, pavasari zydinti pievele bigsmile.gif

Bet... g.gif niekada neturejau kroku, gal zinote ar jie prasikals po veja, ir ar spes prazydeti, kol ateis laikas veja pjauti..

o gal kas darete kazka panasaus?
Papildyta:
QUOTE(erikele @ 2008 09 17, 10:36)
Sveikos,

Gal galėtumėt patarti kokį augalą galėčiau auginti. Reikia paslėpti šulinio dangtį (šulinys lygiai su žeme). Šulinys pastoviai pavėsyje. Galvoju statyt žemą ir platų vazoną, o jame sodint daugiametį šliaužiantį (kad kristų iš vazonų kraštų) augalą. Visa bėda, kad nelabai nusimanau apie augalus ir jų pavadinimus. Gal kuri turite minčių, koks augalėlis tiktų. Ačiū

Uzeik i mano parasa, ten kur mano kiemas, yra foto, niekaip nerasi kur pasleptas sulinys biggrin.gif
Papildyta:
ups atsiprasau 4u.gif

sekdama tema, kazkaip viena puslapi praleidau, kur ir yra atsakymas i mano klausima. kazkaip per ta skubejima taip gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neri29: 17 rugsėjo 2008 - 18:48
Srauniau, kur ta tavo nauja tema, nerandu karsta.gif , nei tos tavo nuorodos neberandu, o per SM paiska gyvenime nesu nieko radus ir is viso nei su trampampam , nei su tralialia biggrin.gif niekas niekur nesigauna...
Atsakyti
Aciu uz cesnakinius atsakymus smile.gif 4u.gif
Dar klausimas del ju - ar vasaros eigoj ju antzemine dalis nunyksta? Kada mazdaug? O margute ar nunyksta? Man jie visi pavasariniai atrodo. Akyse stovi auskareliai, kurie gana greit pasidaro negrazus.

Ir dar. Vakar pasodinau lauke tokius paaugusius prieskonini ciobreli, vaistini salavija ir prieskonini rosmarina. Ar jie ziemoja?

Kokia dirva parodo stai sitos piktzoles bujojimas?
[attachmentid=158603]

Jolaxus, o cia tau kasnelis biggrin.gif Ar pas tave gelsta? ax.gif smile.gif Mano kotai lapeliai nelinke rausti. g.gif
[attachmentid=158604]

O cia siaip - kaulenis labai graziai uogytem pasipuose wub.gif Ir ziuriu jau tuoj su kadagiu susikibs.
[attachmentid=158605]

Atsakyti