Ačiū uz visus patarimus dėl jukų priežiūros žiemą
labai aišku.
Mergaites, neverta įsižeisti - tokio tikslo nebuvo.
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 12:06)
Knifofija tau sekmes prekiaujant. o Mamce tylim. Daugiau as irgi nieko nesakysiu. tegu jau taip buna.
Nu cia dabar kas "nieko nesakysiu", sakysit ir dar kaip, ne tik sakysit, bet ir rodysit. Turbut nilabai supratot, ka Sraunius norejo pasakyt . Ne tik SM, bet ir kitose forumuose, netoleruojamas atsakymas tiktai "emocines galvytes"(sypseneles) Taip, kad gyveni , mokaisi ir gerai, kai tave perspeja, ko nereikia daryti
Tai kodel niekas man nesiteikia atsakyti apie mano medi - ale citrinvyti ten JIS ar ne JIS.
Mamce jau maciau , kad Rokoko atsake tau i man pateikta klausima, o jei ka, tai dar ten tokie du pilki rutuliai buvo, tai jie vadinami akmenimis arba lauko rieduliais , o tarp ju zydintis kilimelis silinis gvazdikelis, nu juk tu jau pati zinai
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 12:30)
Ačiū uz visus patarimus dėl jukų priežiūros žiemą
labai aišku.
labai aišku.
Priimu "aciu", jauciuosi, kad jo ir as nusipelniau . Pasakyk tu man, ar greitai krokai dauginasi , jei siemet pasodinsiu 10 svoguneliu, kokia tikimybe, kad kitais metais ju bus 20 stukiu
QUOTE(sobieska @ 2008 09 17, 11:39)
. Pasakyk tu man, ar greitai krokai dauginasi , jei siemet pasodinsiu 10 svoguneliu, kokia tikimybe, kad kitais metais ju bus 20 stukiu
mano knygelė:
''Krokai nemėgsta vešlios žolės - išnyksta ilgainiui. Ilgai gyvena tik netankioje žolėje arba pakrūmėse.
Daugelis rūsių dauginasi savaime gumbasvogūniais ir sėklomis [kurias gali pernešt ir skruzdėlės - todėl kartais krokai pasirodo tose vietose, kur jų niekas nesodino].
Priešai - juodieji strazdai [nulaužo žiedlapius ar sutaršo žiedus] ir pelės.''
tiek. Dauginimosi greičio tiksliai nepasakysiu. [narcizai tai greit]
Iš patirties ir mūsų pokalbių: lepesnes krokų rūšis vasarai reik iškasinėt. Kai kurie pas mane auga n metų vejoje, kai kurie nyksta po šliaužiančiu čiobreliu, teks iškasinėt.
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 13:10)
mano knygelė:
''Krokai nemėgsta vešlios žolės - išnyksta ilgainiui. Ilgai gyvena tik netankioje žolėje arba pakrūmėse.
Daugelis rūsių dauginasi savaime gumbasvogūniais ir sėklomis [kurias gali pernešt ir skruzdėlės - todėl kartais krokai pasirodo tose vietose, kur jų niekas nesodino].
Iš patirties ir mūsų pokalbių: lepesnes krokų rūšis vasarai reik iškasinėt. Kai kurie pas mane auga n metų vejoje, kai kurie nyksta po šliaužiančiu čiobreliu, teks iškasinėt.
Aciu, nusipirkau pabandymui "PICKWICK" rusi,nu gan grazus nuotraukoj, balti su violetavais dryziais.Planuoju pakist po aukstom tujom ant kalniuko.Ziuresim, kaip prigis. Nuotrauka tikrai pazadu, jeigu islys
sobieska, butent sitie pickwik neiskasinejami nyksta. gal tam turejo itakos ir tai, kad jie po tankiu sliauz. ciobrelio kilimu.
nuotrauka savo galiu pateikt:
tiesa, svoguniniu gelyciu medziotojoms: Armenine pilnavidure zydre ''Blue spike'' - labai ilgai ir gausiai zydi:
tiesa, svoguniniu gelyciu medziotojoms: Armenine pilnavidure zydre ''Blue spike'' - labai ilgai ir gausiai zydi:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 13:27)
sobieska, butent sitie pickwik neiskasinejami nyksta. gal tam turejo itakos ir tai, kad jie po tankiu sliauz. ciobrelio kilimu.
Nu tep, sitie grazuoliai, o kiek laiko tu ju neiskasei.
sobieska, cia buvo 2005 foto, ziurim...
2007 buvo tik lapai
2008 pgl Knifofijos patarima labai anksti patresiau, tai pagelbejo, truputi atsigavo
paziurejau knygoj butent apie siuos krokus:
crocus hybrida, misrios kroku veisles. [kulturines]
sios veisles labai menkai uzsiseja savaime, gumbasvogunius daznai sugriauzia peles [padlikes pas tave sakei neuzeina ]
Keras beveik nesiplecia.
Nepakencia gryno molio dirvu.
Ziemos pabaigoje patresti! [stai kas man padejo]
Geriausiai auga sauletoje ar pusiau uksmingoje, siltoje vietoje, toliau nuo gaju, smarkiai kerojanciu kaimynu, apydregneje, vasara sausoje, laidzioje zemeje.
Sutvirtejusios po keleriu metu sios rusys ima setis pacios.
pagal viska, tai tinkamoj vietoj pasodinti, sie krokai kelis metus gali but ir neiskasami. reiks traukt juos is po to ciobrelio.
2007 buvo tik lapai
2008 pgl Knifofijos patarima labai anksti patresiau, tai pagelbejo, truputi atsigavo
sios veisles labai menkai uzsiseja savaime, gumbasvogunius daznai sugriauzia peles [padlikes pas tave sakei neuzeina ]
Keras beveik nesiplecia.
Geriausiai auga sauletoje ar pusiau uksmingoje, siltoje vietoje, toliau nuo gaju, smarkiai kerojanciu kaimynu, apydregneje, vasara sausoje, laidzioje zemeje.
pagal viska, tai tinkamoj vietoj pasodinti, sie krokai kelis metus gali but ir neiskasami. reiks traukt juos is po to ciobrelio.
QUOTE(rokoko @ 2008 09 17, 14:13)
sobieska, cia buvo 2005 foto, ziurim...
2007 buvo tik lapai
Keras beveik nesiplecia.
2007 buvo tik lapai
Keras beveik nesiplecia.
Taaaaaiiip, kad skirtumas yra tai jau negincytina, pavaiksciojo jie pas tave, o kuom tresei, kas pagelbejo jiems islysti, juk ir man reikia tai uzfiksuoti, ka gali zinot, gal prireiks
Rococo, o kokia veislė pas tave neiškasama gyvena? Ar be veislės tie krokai? Ir kokiu metu skaitosi tręšti "anksti"?
QUOTE(sobieska @ 2008 09 17, 13:18)
Taaaaaiiip, kad skirtumas yra tai jau negincytina, pavaiksciojo jie pas tave, o kuom tresei, kas pagelbejo jiems islysti, juk ir man reikia tai uzfiksuoti, ka gali zinot, gal prireiks
kazkokios paprastos eilines skystos [skiedziamos] trasos zydintiems lauko augalams.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 17, 13:31)
Rococo, o kokia veislė pas tave neiškasama gyvena? Ar be veislės tie krokai? Ir kokiu metu skaitosi tręšti "anksti"?
pameni dejau tau foto tu geltonu? nzn pavadinimo nei veisles [itariu paprasta Geltonaji kroka crocus flavus]- va tie neiskasami, ir vejoje... tik tiek, kad jie tokiame guote tarp tulpiu irgi neiskasamu [paziurek tulpiu tema foto] auksciau tulpiu nuzydi, lapija gauna laiko pavegetuot.[kol nusienaujam]
Anksti - ziemos pabaigoj, kovo pradzioj, vos tik pasirodo - as tada ir tresiau.
apie crocus flavus:
''nebijo kitu augalu kaiminystes, tinka alpinariumui ir stepiu augalu sodui. lengvai pleciasi svogunais ir sejasi savaime, ilgainiui placiai isplinta.[Sobieska ], nepakencia slapios zemes. prieziuros jokios.
vadinasi, retai zolei idealu tik nereikia anksti pradet sienaut [leist pavegetuot lapams]
Ikisiu ir as savo trigrasi , mano krokai puikiai jauciasi trecius metus toje pacioje vietoje, ne karto neiskasinejau ir jokios sec prieziuros, bandau ikelt paveiksleli: