Tai kad priestarauja tai pakuotei, stai radau, kad cesnakai pavasari sodinami
Citata is RS: "Per žiemą vasariniai česnakai laikomi 18-20oC šilumoje (kambaryje)"
Knifofjija, apsvieskit mus kas cia ir kaip, tiesa ir del tos margutes.
rokoko, o kad tu sodinai savuosius, rudeni ar pavasari? Juk ju iskasinet ziemai nereikia?
Tiesa dar siandien nesenos keliones itakojama prisipirkau prieskoniu - prieskonini ciobreli, vaistini salavija ir prieskonini rosmarina. Ar atzels jie kita pavasari, ar issiduriau, nes jie vienmeciai?
QUOTE(Tina* @ 2008 09 16, 18:17)
Citata is RS: "Per žiemą vasariniai česnakai laikomi 18-20oC šilumoje (kambaryje)"
vasariniai cesnakai - tai cia kalba eina apie tuos valgomus cesnakus,cesnakus kaip darzove turbut o sitie dekoratyviniai cesnakai- Allium tai sodinami rugsejo-lapkricio men.kaip ir kitos pavasarines svogunines gelytes
QUOTE(Tina* @ 2008 09 16, 18:17)
rokoko, o kad tu sodinai savuosius, rudeni ar pavasari? Juk ju iskasinet ziemai nereikia?
Tiesa dar siandien nesenos keliones itakojama prisipirkau prieskoniu - prieskonini ciobreli, vaistini salavija ir prieskonini rosmarina. Ar atzels jie kita pavasari, ar issiduriau, nes jie vienmeciai?
Čia valgomiems česnakams, o dekoratyviniams ne, nors yra veisliū kurios nežiemoja. O margutę reiktų sodinti kuo skubiau.
QUOTE(vida777 @ 2008 09 16, 14:03)
geriau netesk , nes as labai greitai igaunu imuniteta - nusispjaunu i viska ir niekas manes tada nebeisgasdins.
Na va kaip gerai Aš tą ir norėjau pasakyti, kad labai daug dekoratyvinių augalų yra nuodingi, bet niekas jais nenusinuodina - juk ne daržovės čia
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 16, 09:59)
Atvirkščiai vėlyvio negalima uostyti, ypatingai nėščiosioms, nes kvapas labai nuodingas, jis gali pakeisti genetiką. grožįkitįs juo iš tolo, liesti galima, tik negalima uostyti iš arti.
negąsdink tu žmonių be reikalo. Tas augalas nekvepia ir kas pauostė niekams nekils noras jo vėl uostyti, bet tai nereiškia, kad jis jau apsinuodino.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 09 16, 14:37)
Fritillaria imperialis rubra
Priminkit kada sia sodinti? Kaip ir cesnakus dabar?
Priminkit kada sia sodinti? Kaip ir cesnakus dabar?
Margutės svogūnas tikriausiai jau su šaknimis, tai sodindama stenkis jų nenulaužyti, nes jos trapios.
QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 16, 23:07)
negąsdink tu žmonių be reikalo. Tas augalas nekvepia ir kas pauostė niekams nekils noras jo vėl uostyti, bet tai nereiškia, kad jis jau apsinuodino.
Papildyta:
Margutės svogūnas tikriausiai jau su šaknimis, tai sodindama stenkis jų nenulaužyti, nes jos trapios.
Papildyta:
Jeigu mes neužuodžiam tai dar nereiškia, kad niekuo nekvepia.
Sveikos,
Gal galėtumėt patarti kokį augalą galėčiau auginti. Reikia paslėpti šulinio dangtį (šulinys lygiai su žeme). Šulinys pastoviai pavėsyje. Galvoju statyt žemą ir platų vazoną, o jame sodint daugiametį šliaužiantį (kad kristų iš vazonų kraštų) augalą. Visa bėda, kad nelabai nusimanau apie augalus ir jų pavadinimus. Gal kuri turite minčių, koks augalėlis tiktų. Ačiū
Gal galėtumėt patarti kokį augalą galėčiau auginti. Reikia paslėpti šulinio dangtį (šulinys lygiai su žeme). Šulinys pastoviai pavėsyje. Galvoju statyt žemą ir platų vazoną, o jame sodint daugiametį šliaužiantį (kad kristų iš vazonų kraštų) augalą. Visa bėda, kad nelabai nusimanau apie augalus ir jų pavadinimus. Gal kuri turite minčių, koks augalėlis tiktų. Ačiū
merginos klausimukas? nuspirkau as ciklamenus 3. prie tulpiu svoguneliu vakar nepraejau. dar ir ju uzgriebiau. na tai va. ten rasoma kad ciklamenus kaip tulpes sodinti i dirva ir ziemai pridengti. Augina kas nors juos? gal turite foto kaip jie atrodo. zadu juos ikisti prie baseino idomu kaip ten tiktu
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 09:37)
merginos klausimukas? nuspirkau as ciklamenus 3. prie tulpiu svoguneliu vakar nepraejau. dar ir ju uzgriebiau. na tai va. ten rasoma kad ciklamenus kaip tulpes sodinti i dirva ir ziemai pridengti. Augina kas nors juos? gal turite foto kaip jie atrodo. zadu juos ikisti prie baseino idomu kaip ten tiktu
man vyriškis parvežė ciklamenų 3svogūnelius tai aš juos į vazonėlius susikišau,ant maniškių pakelio irgi parašyta,kad į žemę ir jau kuo greičiau bet kokia man alergija nuo jų buvo ištino antakis ir lūpa ir tik nuo jų,nes paskui perskaičiau,kad jie sukelia alergiją liečiant svogūnėlius bet pagėrus vaistų praėjo ar dam kam yra taip buvę aš tokiusu darbus be pirštinių darau gal nuo to
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 17, 10:41)
man vyriškis parvežė ciklamenų 3svogūnelius tai aš juos į vazonėlius susikišau,ant maniškių pakelio irgi parašyta,kad į žemę ir jau kuo greičiau bet kokia man alergija nuo jų buvo ištino antakis ir lūpa ir tik nuo jų,nes paskui perskaičiau,kad jie sukelia alergiją liečiant svogūnėlius bet pagėrus vaistų praėjo ar dam kam yra taip buvę aš tokiusu darbus be pirštinių darau gal nuo to
O viespatie. alergija. as labai alerginga. gerai kad pasakei. visoms zolems sienams ir t.t.t as alerginga. reiks su pirstinem juos sukist ir pamirst turbut.
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 09:37)
Kiek bedengsi vistiek nežiemos, pas mus per šaltos ir peršlapios žiemos, sodink į vazonėlį ir laikyk per žiemą vėsioj patalpoj, gali būti tamsu, o kokį kovo mėn nešk švieson ir pradėk lieti.
QUOTE(Ingerele @ 2008 09 17, 09:44)
O viespatie. alergija. as labai alerginga. gerai kad pasakei. visoms zolems sienams ir t.t.t as alerginga. reiks su pirstinem juos sukist ir pamirst turbut.
va ką rašo apie juos ,bet man būtent taip pasireiškė ,kad naktį sutinau
CIKLAMENAS
žydintis augalas atrodo nuostabiai,todėl dažnai auginamas kambariuose.Sveikatai pavojingi tik šakniagumbiai.Juose yra saponino ir ciklamino,kurie dirgina virškinamąjį traktą.Todėl persodindamos ciklamenus ir laikydamos šakniagumbius iki sodinimo būkite atsargios.