Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(sobieska @ 2008 09 16, 12:02)
Laipiojanti hortenzija yra gan sunkus vijoklinis augalas. Turiu prie namo kampo pasodinusi ir dabar galvos skausmas, kaip ja reiks is ja laikanciu atramu islaisvint doh.gif stiebai, ar sakos kaip jos vadinasi tai sumedeje. Reiks su gelezies zirklemis pasidarbuot, sukarpyt ir taip islaisvint augaliuka, aisku kai lapus numes
user posted image

oi kokia ji pas tave grazi. gavau dovanu ir as, tik mazute, pasodinau prie tokio stulpo, sakau kai prades sparciau augti, ka nors sukonstruosiu kad turetu kur kabintis. Bet kad dabar tai reikealo nera, visai neauga, lapiukai mazi, nors matosi kad yra keli nauji, gal zeme kokia negera g.gif nesuprantu
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2008 09 16, 13:47)
oi kokia ji pas tave grazi. gavau dovanu ir as, tik mazute, pasodinau prie tokio stulpo, sakau kai prades sparciau augti, ka nors sukonstruosiu kad turetu kur kabintis. Bet kad dabar tai reikealo nera, visai neauga, lapiukai mazi, nors matosi kad yra keli nauji, gal zeme kokia negera g.gif  nesuprantu

Hortenzija mėgsta pavesi ir isvis ji pas mane siaurinej pusej, matomai dar ir tas pliusu duoda. Siaip tai ji ne vinvytis biggrin.gif tikrai taip greit neaugs.Grazus augalas ypac kai zydi savo didelem kekem. Jei rasiu savo archyve zydincia foto, imesiu.
Vienas minusas, kad sakos nera labai jau lankscios, jeigu jau vienaip suformuosi, tai sunkiai bepakeisi augusios padeti, taigi reikia iskart nusprest kokia poza ja raityt biggrin.gif
Atsakyti
Sobieska, o kiek ji pas tave per metus paaugo?
Atsakyti
QUOTE(Neri29 @ 2008 09 16, 13:47)
oi kokia ji pas tave grazi. gavau dovanu ir as, tik mazute, pasodinau prie tokio stulpo, sakau kai prades sparciau augti, ka nors sukonstruosiu kad turetu kur kabintis. Bet kad dabar tai reikealo nera, visai neauga, lapiukai mazi, nors matosi kad yra keli nauji, gal zeme kokia negera g.gif  nesuprantu

Šita mėgsta purius, puveningus drėgnus dirvožemius (nemėgsta šarminių) . Geriau auga pavėsi, nei atviroj saulėj. Kabinas orinėmis šakomis, tai gali lipti ir į lygę sieną. Jei augimo sąlygos tinkamos turėtu per metus užaugti apie 1 metrą. Gal šaknys buvo pažeistos sodinant ar dar dėl kokių priežasčių sunkiai prigijo, tada turėtu sekančiais metais atsigaut.
Dabar tai vienas iš augalų kuriais žaviuosi wub.gif , sienos apaugusios šia lijana atrodo nuostabiai, dar man gražiai atrodo kai ji lipa į kokį didelį medį, kai apatinės šakos jau būna be lapų, tik tokia šakų raizgalynė... Tik neįsivaizduoju per kokį laiką taip ji užauga, matyt tokį grožį tektų tik vaikams pamatyt rolleyes.gif .
Bet pas sobieska visi augalai visame gražume, matyt myli jie ją mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 16, 14:34)
Sobieska, o kiek ji pas tave per metus paaugo?

Ne tiek daug, kiek noretusi mastau.gif zinok nezinau, bet zinau, kad tam krumui 4 -5 metai. Ieskojau nuotraukos, pasirodo, kad siemetines neturiu unsure.gif , nu koks apsileidimas doh.gif reikia kuo greiciau taisyti padeti.
Cia nuotrauka daryta pries metus pavasary
user posted image
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2008 09 16, 14:40)
Bet pas sobieska visi augalai visame gražume, matyt myli jie ją mirksiukas.gif .

blush2.gif sakyciau kad abipuse meile. Myliu kai graziai auga, bet kai issidirbineja, be ceremoniju darau raus ir visiskai negaila. Cia kaip ir su zmonemis tinkantis posakis-nepakeiciamu nera.
Papildyta:
Mama pasodino kazkoki tai augala, kai klausiau kas , tai is ranku gestu kalbos supratau, kad tai bus mazas krumelis, o pasirodo tam"krumeliui" kokiu aukstu kopeciu jau reikia doh.gif Reiks pavasary ieskot kitos vietos. Pataisykit mane, jei as klystu ax.gif Cia citrininis vinvytis, nu bet patrynus lapus tarp pirstu jokios citrinos kvapo neuzjauciu, nebent uosles receptoriai nesudirba
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 15, 22:09)
su mano auginamais česnakai taip  ax.gif :

aiskiai per trumpai pas tave pabuvau biggrin.gif - cesnakai dabar mano pagrindinis traukos objektas... kol as tokia kolekcija surinksiu kaip tavo bigsmile.gif .

QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 15, 23:39)
lotuliukas.gif Gal pratęsti sąrašą nuodingų augalų mirksiukas.gif

geriau netesk lotuliukas.gif , nes as labai greitai igaunu imuniteta - nusispjaunu i viska ir niekas manes tada nebeisgasdins.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 16, 09:54)
Klausykit, audžiu vieną mintį, bet gal pirmiau protingų žmonių pasiklausiu...

Ketinu gabalą tinklinės tvoros užleisti laipiojančia hortenzija. Tvora 1,7 aukščio, stulpai kas 2 metrus. Turėtų atlaikyti hortenzijos svorį, bet ar gėlei patiks ant jos vyniotis?  g.gif
Mažu Knifofija ką nors protingo patars  ax.gif  Tyčia nerašiau į AŽ, gal ir kitoms bus naudinga  ax.gif

tai lygiai toks pat augalas kaip ir gebene, kabinasi ciuptukais - kai gerai isitvirtins dirvoj, tai kaip mat uzaugs tau reikiamo aukscio. Auginama ir kaip kiliminis augalas (paleidziama ant zemes be atramu).

Atsakyti
Nugi apsiprekinau. Česnakais doh.gif
Allium christophii
http://upload.wikime...christophii.jpg
Allium Giganteum
http://upload.wikime...ganteum_(4).jpg
Allium karataviense
http://upload.wikime...7-05-13_347.jpg

Ir dar:
Fritillaria imperialis rubra
http://amershon.edub...03/p3220030.jpg

Priminkit kada sia sodinti? Kaip ir cesnakus dabar?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 16 rugsėjo 2008 - 14:39
QUOTE(vida777 @ 2008 09 16, 12:03)
tai lygiai toks pat augalas kaip ir gebene, kabinasi ciuptukais - kai gerai isitvirtins dirvoj, tai kaip mat uzaugs tau reikiamo aukscio. Auginama ir kaip kiliminis augalas (paleidziama ant zemes be atramu).

ta optimistine gaida ir galima baigti biggrin.gif Turbūt sodinsiu, tik teks tvora papildomai sutvirtint tose vietose doh.gif oi, neapsidžiaugs mano vyriškis, neapsidžiaugs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 16, 15:37)
Nugi apsiprekinau. Česnakais  doh.gif

wub.gif wub.gif o jau kokie grožiai wub.gif

kaip aš laukiu kada maniškis grįš ir man nuveš žemių prie namuko bigsmile.gif tada bent turimas galėsiu pasisodinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 12, 14:14)
aciu 4u.gif o kaip tau sitie, jei jau apie akmenis uzsiminei, gal ir Knifofijai bus naudinga, nes jai reikia tvoru akmenu..
user posted image

Gal galit pasnibzdet, kas cia per grozis... ax.gif Visos , tikriausiai, pazista, bet as tai ne-a schmoll.gif

QUOTE(MAMICY @ 2008 09 12, 15:37)
vakar prisiskaicius kaip sodina tulpes pavasariui  i vazonus, siandien prisipirkau svoguneliu... kroku, narcizu, tulpiu... kazi jei as juos visus i viena sukisciau? pradzioj krokai, poto tulpes su narcizais suzydetu... ar nelabai as cia teisingai mastau?

Mastai teisingai, tik reik dar teisingai ir susodint (i skirtingus gylius). Turiu toki zurnala apie svogunines ir tuos visus gylius. Kai vaziuoji pro sali-gali uzsukti, paskolinsiu.

QUOTE(Tina* @ 2008 09 15, 00:12)
Jau rasiau anoj, kad man sitas atidalinimas temos nelabai patiko. Kai kuriu dalyviu postai man visada idomus, netgi nuvaziavimai i lankas, o dabar reikia blaskytis per dvi. O gal griztam draugiskai visos i viena?   ax.gif

O as net nepastebejau kitu temu g.gif Istikima.... ax.gif O be to, ir sita laiko uzima, kol perskaitai, kur dar cia per kelias panasias begiot....
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 16, 14:37)
Nugi apsiprekinau. Česnakais  doh.gif
Allium christophii
http://upload.wikime...christophii.jpg
Allium Giganteum
http://upload.wikime...ganteum_(4).jpg

Priminkit kada sia sodinti? Kaip ir cesnakus dabar?

ant pokuotes turetu buti parasyta, kada sodinti ;
pasikartosiu: pavasari kai maciau vaizda - melyni stambiaziedziai cesnakai su baltom tulpem kartu susodinti zydejo - tai ir dabar akyse stovi wub.gif . Kad jau sakoma, reik mokytis is kitu... , tai as taip ir darysiu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 09 16, 15:01)
Mastai teisingai, tik reik dar teisingai ir susodint (i skirtingus gylius). Turiu toki zurnala apie svogunines ir tuos visus gylius. Kai vaziuoji pro sali-gali uzsukti, paskolinsiu.

zinok tuoj imsiu ir uzsuksiu biggrin.gif
Atsakyti