Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(Srove @ 2008 09 15, 21:02)
Laabai aciu nors uz viena dziugia naujiena bigsmile.gif  4u.gif Jau pasistengsiu as ja apsaugoti ax.gif

pasiskaityk čia, specialiai tau suradau, bo pavasarį verksi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 20:39)
I muge pasistengsiu atvykt penktadieni, kad visu prekiu neisparduotumet biggrin.gif nes kai puls kaunieciai groziu istroske su Tina priesaky, tai liksiu ant ledo cool.gif

Deja, man su mugemis kaip visada nenuskyla. Kaip tycia ketvirtadienis pirma diena zygiuot i darba po atostogu verysad.gif verysad.gif verysad.gif Beliks paskutine - sestadienis. Na vistiek ka nors rasiu savo kalniukui.

Dar turiu klausimuka del dekoratyviniu cesnaku. Kaip suprantu jie sodinami dabar, rudeni ir perziemoja dirvoje. Ar taip? O kada ju zydejimas? Turiu plana chuligana ikist keleta svoguneliu vienoj vietoj ax.gif
Papildyta:
Pagaliau viska perskaiciau karsta.gif apie tai kuom gyvenot, kol manes nebuvo. Istojau i vezes taip sakant smile.gif
Papildyta:
Beje, tulpes ir narcizai simet manes jau "nedziugina". Sitam virusui jau igijau imuniteta. Dabar sudomino cesnakai, eleborai ir mano alpinariuma knieti uzpildyt.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 09 15, 21:13)
pasiskaityk čia, specialiai tau suradau, bo pavasarį verksi  tongue.gif

Aciu 4u.gif Tai jau vakar cia rausiausi, skaiciau, bet matyt ''gerai''skaiciau, perskaiciau tik ta, ka norejau perskaityti rolleyes.gif , o kas svarbiausia ir praslydo pro akis.Tai, kad pavasari neverkciau, jau pradedu dabar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 15, 21:53)
Deja, man su mugemis kaip visada nenuskyla. Kaip tycia ketvirtadienis pirma diena zygiuot i darba po atostogu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Beliks paskutine - sestadienis. Na vistiek ka nors rasiu savo kalniukui.

console.gif tikrai kad ka nors rasi, buna kad geriausios prekes istraukiamos paskutine diena ax.gif
Su MB perkalbejau ta tema, tai sake , kad jau ir reklamos zemkej iskabinetos ir pazadejo, kad su mazium pabus, kol as tarp augalu duosiuos, bet su salyg, kad ta diena bus ketvirtadienis. O man jokio skirtumo, kad tik butu ka i Honda kist biggrin.gif
Atsakyti
Kagi, o man teks pakentet iki sestadienio, nes darbas tikra kaliuze isejimo atzvilgiu, ne taip kaip kitur - gali zmoniskai susitart ir padirbet po darbo.
Atsakyti
matyt kazka busiu praleidus, nes siaip stengiuos viska perskaityt blush2.gif
tai juka reik uzdangstyt ziemai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 09 15, 20:53)
Dar turiu klausimuka del dekoratyviniu cesnaku. Kaip suprantu jie sodinami dabar, rudeni ir perziemoja dirvoje. Ar taip? O kada ju zydejimas? Turiu plana chuligana ikist keleta svoguneliu vienoj vietoj 

vieną virusą keičia kitas mirksiukas.gif

su mano auginamais česnakai taip ax.gif :

šitas Didysis česnakas [alium giganteum] anksti sudygsta stambiais ūgliais , iki pusantro metro žiedas [gegužę]:
user posted image

Iškart panašiai skleidžiasi ir smulkesni Iraniniai česnnakai:
user posted image
labai tinka skynimui thumbup.gif , kartą padariau puokštę su ankstyva geltona viendiene wub.gif

Kristofo česnakas išsiskleidžia iki vidurvasario:
user posted image
jo ypač dideli rutuliški žiedai, pernai buvo didesni už mano galvą blink.gif , gaila nenufotkinau, dabar virš baro interjere ''džiūsna'' wub.gif

Šitas žydi ilgai nuo vidurvasario [pavad. nžn.]:
user posted image

Dar vienas populiarus valgomas [pavad.nžn, foto jau nužydėjęs], žydi pirmoj vasaros pusėj.

Tiesa, nuo kitų metų džiaugsiuos Auksažiedžiu česnaku, jau pasodinau - sakė vėlai žydintis, nors pgl. mano knygą - birželį g.gif

Tina, nesodink labai arti Kristofo česnakų [alium christophii]- jų milžiniškos galvos sukibs, nuo vėjų nukentės, nusilaužys žiedų ''spygliai''.
Papildyta:

Buvo gera proga pasirodyt česnakais blush2.gif , nes sezono metu yra įspūdingesnių žiedų/vaizdelių, ir apie česnnakus net neužsimenam...
Gal užkrėsiu nauja bacila? bigsmile.gif mirksiukas.gif

QUOTE(rena @ 2008 09 15, 21:23)
tai juka reik uzdangstyt ziemai g.gif

drinks_cheers.gif man irgi aktualu, pasakykit kas nors išsamiai apie jukos žiemojimą, priežiūrą šaltuoju sezonu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 15 rugsėjo 2008 - 22:04

Tiesa, dar viena česnakų rūšis, iš kurios bent naudos yra biggrin.gif
http://i262.photobuc.../Resizeofc2.jpg
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 15, 23:09)
vieną virusą keičia kitas mirksiukas.gif

su mano auginamais česnakai taip  ax.gif :

šitas Didysis česnakas [alium giganteum] anksti sudygsta stambiais ūgliais , iki pusantro metro žiedas [gegužę]:
user posted image

Iškart panašiai skleidžiasi ir smulkesni Iraniniai česnnakai:
user posted image
labai tinka skynimui thumbup.gif , kartą padariau puokštę su ankstyva geltona viendiene  wub.gif

Kristofo česnakas išsiskleidžia iki vidurvasario:
user posted image
jo ypač dideli rutuliški žiedai, pernai buvo didesni už mano galvą blink.gif , gaila nenufotkinau, dabar virš baro interjere ''džiūsna'' wub.gif

Šitas žydi ilgai nuo vidurvasario [pavad. nžn.]:
user posted image
Dar vienas populiarus valgomas [pavad.nžn, foto jau nužydėjęs], žydi pirmoj vasaros pusėj.

Tiesa, nuo kitų metų džiaugsiuos Auksažiedžiu česnaku, jau pasodinau - sakė vėlai žydintis, nors pgl. mano knygą - birželį  g.gif
Tina, nesodink labai arti Kristofo česnakų [alium christophii]- jų milžiniškos galvos sukibs, nuo vėjų nukentės, nusilaužys žiedų ''spygliai''.
Papildyta:
Buvo gera proga pasirodyt česnakais  blush2.gif ,  nes sezono metu yra įspūdingesnių žiedų/vaizdelių,  ir apie česnnakus net neužsimenam...
Gal užkrėsiu nauja bacila? bigsmile.gif  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif man irgi aktualu, pasakykit kas nors išsamiai apie jukos žiemojimą, priežiūrą šaltuoju sezonu.  4u.gif

Paskutinėj foto narcizalapis svogūnas, jis valgomas (lapai). Sudygsta anksti pavasarį, tada lapus reikia pjauti visus, o neskabyti po vieną, tada jie atželia nauji ir minkšti, o jei skinsi po vieną, tada senesni sukietėja ir neūna skanūs. Man jie patinka todėl, kad niekada nepuola nematodos, o tuščiavidurių svogūnų viduryje jos šliaužioja ir išgraužia latakėlius, jie matosi, kai pažiūri į šviesą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 09 15, 23:25)
Paskutinėj foto narcizalapis svogūnas, jis valgomas (lapai). Sudygsta anksti pavasarį, tada lapus reikia pjauti visus, o neskabyti po vieną, tada jie atželia nauji ir minkšti, o jei skinsi po vieną, tada senesni sukietėja ir neūna skanūs. Man  jie patinka todėl, kad niekada nepuola nematodos, o tuščiavidurių svogūnų viduryje jos šliaužioja  ir išgraužia latakėlius, jie matosi, kai pažiūri į šviesą.

siemet as jo paragavau bigsmile.gif thumbup.gif nu lb patiko, dabar ir as tokio noriu ax.gif
Atsakyti
Rokoko 4u.gif 4u.gif 4u.gif susikonspektavau viska ir eisiu i zvalgyba artimiausiom dienom mirksiukas.gif Tai kaip supratau visus juos drasiai galima kist i zeme dabar, net ir tuos olandus, kur maximose prekiauja. Vienas toks zaliaziedis man aki patraukes. Bet jauciu mixuosiu baltas ir violetines galvas (kazin ar kartu zydes jos g.gif ). Zalio atsisakysiu. Mokaus taisykles - kad savam dvare viso pasaulio augalu nesukisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 15, 13:38)
as jau nebezinau ar noriu  verysad.gif . Knifofija matyt mano neformalus angelas sargas - butinai norejau zalcialunkio, po Knifofijos pareiskimo apie jo nuodinguma, tas dejo ir numiriojo... tada norejau pedlapio, ir sitas nusibaige ( taipogi pasak Knifofijos bais nuodingas) - gal tikrai geriau man ju neturet ir klausyt protingu zmoniu perspejimu...

lotuliukas.gif Gal pratęsti sąrašą nuodingų augalų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 15, 14:07)
blink.gif priminei man doh.gif reiks uždraust pupai vėlyvių ''kariuomenę'' uostyt unsure.gif

Kvapas tikrai nenuodingas schmoll.gif Jei jie aplamai kvepia... niekada neuosčiau blush2.gif
Atsakyti