Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(Tina* @ 2008 09 14, 23:12)
Jau rasiau anoj, kad man sitas atidalinimas temos nelabai patiko. Kai kuriu dalyviu postai man visada idomus, netgi nuvaziavimai i lankas, o dabar reikia blaskytis per dvi. O gal griztam draugiskai visos i viena?   ax.gif

as tai is viso nzn kaip tada susigaudyt reikes per kelias temas g.gif verysad.gif ...

QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 10:04)
Jei velyves su saknimis, tai skaityk kaip kad ir atsidekojo, jei be, tai turbut sumaise kurioj pusej jos kompostine biggrin.gif

velyviai yra svoguniniai, taigi ner skirtumo su saknim ar be saknu...
is "Sodo spalvu": rudeniniai velyviai (Colchicum autumnale)...zino savo laika ir prazysta net nepasodinti i dirva. Sausus svogunelius galima sudeti i puodelius ir namuose stebeti, kaip pasirodo daigai, ilgeja koteliai, veriasi ziedai. Tik nepamirskite - velyviai labai nuodingi .

QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 11:20)
Nea, akmenys per brangiai iseitu ir taip turiu kur juos deti, dobiliukai g.gif  nu nezinau, norisi kazko imantresnio.

tada jau rododendru gyvatvore tikrai prabangiai atrodytu - anksti pavasari zydetu, kol dar darzas "plikas", ir ziema zaliuotu...

QUOTE(rokoko @ 2008 09 15, 11:37)
Kas nori himalajinio pėdlapio? Dovanoju. Rimtai.
VIDA 777 bigsmile.gif

as jau nebezinau ar noriu verysad.gif . Knifofija matyt mano neformalus angelas sargas - butinai norejau zalcialunkio, po Knifofijos pareiskimo apie jo nuodinguma, tas dejo ir numiriojo... tada norejau pedlapio, ir sitas nusibaige ( taipogi pasak Knifofijos bais nuodingas) - gal tikrai geriau man ju neturet ir klausyt protingu zmoniu perspejimu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 rugsėjo 2008 - 13:45
QUOTE(vida777 @ 2008 09 15, 14:38)
tada jau rododendru gyvatvore tikrai prabangiai atrodytu - anksti pavasari zydetu, kol dar darzas "plikas", ir ziema zaliuotu...

Nea, cia jau perdaug prabanga kvepia...salia broku butu rododendrai, nea per gerai lotuliukas.gif jau kaip ir apsisprendziau -pasiliksiu ties savo ideja, tuo labiau, kad ji man nieko nekainuos ir niekam nieko atidavinet nereikes rolleyes.gif , o ismest tai butu gaila
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 13:44)
Nea, cia jau perdaug prabanga kvepia...salia broku butu rododendrai, nea per gerai lotuliukas.gif jau kaip ir apsisprendziau -pasiliksiu ties savo ideja, tuo labiau, kad ji man nieko nekainuos ir niekam nieko atidavinet nereikes rolleyes.gif , o ismest tai butu gaila

aha, tada melsves (arciau zemes bus biggrin.gif )...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 rugsėjo 2008 - 13:48
visai nieko derini atradau savaitgali kai radau kaimynes primetyta per tvora velyviu.............
avizuole + vėlyviai
ryskiai trieskava velyviu spalva gesinama pilku avizuoliu.....ziuresime kas bus vasara, turetu zali velyviu lapai su pilka dereti.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 09 15, 13:19)
Rankioju ne ziedlapius, o lapus nukritusius. Itariu jie nuo miltliges krenta, oBijau, kad grybas gali sekmingai perziemot

drinks_cheers.gif tada suprantu.
Aš irgi nurankiojau nukritusius miltlige užsikrėtusius daugiam.astrų lapus, dar žemę palaisčiau chemija. Ir kai karpiau bijūnų lapus nuo botryčio, tai žiūrėjau, kad ant žemės nė vieno neliktų.. paskaičiau, kad peržiemoja zaraza ant nukritusių lapų.

QUOTE(vida777 @ 2008 09 15, 13:38)
velyviai labai nuodingi[/b] .

as jau nebezinau ar noriu 

blink.gif priminei man doh.gif reiks uždraust pupai vėlyvių ''kariuomenę'' uostyt unsure.gif

tai keliaus pėdlapis į konteinerį.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 09 15, 14:38)
as tai is viso nzn kaip tada susigaudyt reikes per kelias temas  g.gif  verysad.gif ...
velyviai yra svoguniniai, taigi ner skirtumo su saknim ar be saknu...
is "Sodo spalvu": rudeniniai velyviai (Colchicum autumnale)...zino savo laika ir prazysta net nepasodinti i dirva. Sausus svogunelius galima sudeti i puodelius ir namuose stebeti, kaip pasirodo daigai, ilgeja koteliai, veriasi ziedai. Tik nepamirskite - velyviai labai nuodingi .

Jau buvau pasiruosusi pirkti velyviu Kauno mugej unsure.gif , tai tada man ju gal ir nereikia, nes vienas labai zingeidus vaikinukas auga...

Gerai, tai dabar man pasakykit mergikes toki dalyka, mintis uzsideti ant krutines lentele mugej su uzrasu "Knifofija atsiliepkit" labai baido, tai kaip tada as ja tarp tu muges prekeiviu atskirsiu. Gal kuri nors kokia uzuomina mestu, pvz.zinau, kad Rokokotai tikrai zino kaip atrodo mano busimasis paieskos objektas. Kazkaip nedrystu pacios Knifofijos klaust, kaip ji bus apsirengusi ir t.t.Gal kos uzvadinimas jos paviljone yra...nu supratot mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 15, 14:06)
visai nieko derini atradau savaitgali kai radau kaimynes primetyta per tvora velyviu.............
avizuole + vėlyviai
ryskiai trieskava velyviu spalva gesinama pilku avizuoliu.....ziuresime kas bus vasara, turetu zali velyviu  lapai su pilka dereti.

Tikrai dera, nors pas mane ir per šiokį tokį atstumą augo:
http://i262.photobuc...eofDSCF7602.jpg
http://i262.photobuc...lispavasari.jpg
[skelbtos foto]

tik kai vėlyviai žydi, avižuolė visai be prekinės išvaizdos verysad.gif - garbanoto šieno kupeta.
Yra išeitis [iš patirties] - į vasaros pabaigą nupjauti ''padžiūvusią'' avižuolę, rudeniop atželia kažkiek.
BET : tokiu atveju neišvengiama laikina situacija, kai nėr nei vėlyvių, nei avižuoles lotuliukas.gif
rimtai mirksiukas.gif

Aš turiu versiją tuščiam vėlyvių laikotarpiui uždengt, su avižuole nelabai tai išeitų...
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 14:15)
Jau buvau pasiruosusi pirkti velyviu Kauno mugej unsure.gif , tai tada man ju gal ir nereikia, nes vienas labai zingeidus vaikinukas auga...

Armėninės žydrės irgi labai nuodingos [kaip ir begalė kitų augalų]. Antrąjį mano dukrytės pavasarį šios gėlytės labai traukė vaiką - ji skindavo, ir nutraukdavo tuos ''bumbuliukus'', dar paragaudavo... doh.gif oi bėgiojau aš...
Laistant nekaltąsias raktažoles, šios išskiria nuodingas medžagas [pgl knygą; šlapių jų geriau neliesti jautrios odos žm.] ... Dukrytė su laistytuvu būtent prie jų iškart bėga...
Geltonoji kurpelė buvo naudojama vilkams nuodyt... visos kurpelės nuodai..
Bijūnai nuodingi...
Ai miargos... verysad.gif be galo sąrašas būtų..

Bet PĖDLAPIS, jei jau botanikos sode į narvą kiša, tai viskas aišku ax.gif
Atsakyti
hm..........pas mane kazkaip visa vasara grazi avizuole buvo ir dabar visai nieko...
nu pasakok savo versija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2008 09 15, 14:53)
hm..........pas mane kazkaip visa vasara grazi avizuole buvo ir dabar visai nieko...
nu pasakok savo versija smile.gif

NIEKADA mano avižuolė graži rudens nesulaukdavo. schmoll.gif

versija paprastute blush2.gif ax.gif - su medinukais. galima vazonus ant ju ir tt. svarbu, kad žemė, kur vėlyvės pasislėpusios, kvėpuotų, gautų lietaus, saulės, ir tt. galų gale matytųsi, kai lenda jau.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
gal pas mus veisles skirtingos............
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 09 15, 15:15)

Gal kos uzvadinimas jos paviljone yra...nu supratot mane smile.gif

Pernai ji buvo sutartinį ženklą - gražuolę knifofiją pasisitačius. Kurią paskui exministras Einoris nuderėjo. Gal ir šiemet kokį "signalą" duos ax.gif
Atsakyti