QUOTE(Srove @ 2008 09 05, 22:02)
Sobieska
pagaliau radau ta kerpe steinbrech(saxifraga arendsii).Liezuvi gali nusilauzti
[COLOR=green]Rokoko , o kodel ta kriause pjausi?Del pamatu?Ar kokybe nekokia?
Nebalamūtink
, tai uolaskėles - Arenso uolaskėlės.
Ką tik porai draugių atidaviau po du tris kibirus, dar ir sau tiek liko, nesunaudosiu visko. kam reik?
Taigi per arti ta kriaušė. Pamatų ji dar neardo, bet pati ėmė jau skurst, sąlygos augimui tolesniam netinkamos:
žemėje šaknys suspaustos iš vienos pusės pamatų, iš kitos - šulinio;
šakų vainikas t.p. suspaustas namo ir obels iš priešingos pusės. Per vėtrą braižo sieną, o obelis pernelyg nuostabi [nors ir nevalgoma] , kad ją aukotųme dėl saldžių kriaušių..
kaput jai, savo atitarnavo.
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 05, 12:04)
Pagrindinis argumentas - man be proto gražu kai pavasarį, tik nutirpus sniegui, po medžiais žydi ankstyvosios gėlytės (sniegžydrės ir kt.). Bet kad būtų
efektas, reikalingas tuščias plotas po medžiais.
Argumentas gan trumpalaikiui grožiui,
tam efektui nėra būtina sąlyga visiškas vaiskrūmių iškirtimas. Gėlytes taip sodink, kad matytųsi. Žolės normalios dar nėra, kai jos žydi, lapų ant medžių ir krūmų irgi nėra - matysis tos sniegžydrės.
O daryti kažkur vien krūmyną - na, skonio reikalas.. nebent dekoratyviai - ale gyvatvorę kokiai zonai atskirti.
QUOTE(jolaxus @ 2008 09 05, 12:45)
tai kad krokų sakyčiau visų nereikia iškasinėti, jie kaip tik gražiau atrodo kai pasidaugina metų metais toj pačioj vietoj augdami. na nebent jau po daaaugelio metų praretinimo tikslais
tai tokių aš ir noriu.
Bet matai,
lepesnes krokų rūšis iškasinėti [ir tręšti] reikia, nes ilgainiui kyšteli tik lapeliai be žiedų, kol galiausiai išnyksta. Kai taip ėmė elgtis mano violetiniai dryžuoti krokai [''pickwick'' berods], pavasarį Knifofija mane paprotino.
Mano knygoje rašo:
''...vešliose pievose ir vejose krokai išnyksta. Ilgai gyvena tik retoje žolėje arba pakrūmėse'' - va tokių vieteliu savo sklype aš turiu
ir laukiu išpardavimų
QUOTE(smth1 @ 2008 09 05, 12:57)
Niekas nesigincija, kad geris. Mes galvojam ar tikrai GROZIS:)
Mergaitės, juk
sodą sodiname, juk
vaismedžius, juk ne pušis baliname
Ar aš čia kaimietė
, nuo vaikystės mačiusi
tik tokius vaismedžius [t.y. kuriais rūpinosi], ir man tie balti kamienai labai natūralūs