Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 32

QUOTE(išdykėlė @ 2008 09 05, 23:29)
Tai ne kerpė, o arendso uolaskėlė  mirksiukas.gif

Ir kaip jums galvoje sutelpa tiek pavadinimu rolleyes.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 09 05, 22:02)
Sobieska pagaliau radau ta kerpe doh.gif  steinbrech(saxifraga arendsii).Liezuvi gali nusilauzti
user posted image

[COLOR=green]Rokoko
, o kodel ta kriause pjausi?Del pamatu?Ar kokybe nekokia?

Nebalamūtink 4u.gif , tai uolaskėles - Arenso uolaskėlės.
Ką tik porai draugių atidaviau po du tris kibirus, dar ir sau tiek liko, nesunaudosiu visko. kam reik?

Taigi per arti ta kriaušė. Pamatų ji dar neardo, bet pati ėmė jau skurst, sąlygos augimui tolesniam netinkamos:
žemėje šaknys suspaustos iš vienos pusės pamatų, iš kitos - šulinio;
šakų vainikas t.p. suspaustas namo ir obels iš priešingos pusės. Per vėtrą braižo sieną, o obelis pernelyg nuostabi [nors ir nevalgoma] , kad ją aukotųme dėl saldžių kriaušių..
kaput jai, savo atitarnavo.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 05, 12:04)
Pagrindinis argumentas - man be proto gražu kai pavasarį, tik nutirpus sniegui, po medžiais žydi ankstyvosios gėlytės (sniegžydrės ir kt.). Bet kad būtų efektas, reikalingas tuščias plotas po medžiais.

Argumentas gan trumpalaikiui grožiui,
tam efektui nėra būtina sąlyga visiškas vaiskrūmių iškirtimas. Gėlytes taip sodink, kad matytųsi. Žolės normalios dar nėra, kai jos žydi, lapų ant medžių ir krūmų irgi nėra - matysis tos sniegžydrės.
O daryti kažkur vien krūmyną - na, skonio reikalas.. nebent dekoratyviai - ale gyvatvorę kokiai zonai atskirti.

QUOTE(jolaxus @ 2008 09 05, 12:45)
tai kad krokų sakyčiau visų nereikia iškasinėti, jie kaip tik gražiau atrodo kai pasidaugina metų metais toj pačioj vietoj augdami. na nebent jau po daaaugelio metų praretinimo tikslais

tai tokių aš ir noriu.
Bet matai, lepesnes krokų rūšis iškasinėti [ir tręšti] reikia, nes ilgainiui kyšteli tik lapeliai be žiedų, kol galiausiai išnyksta. Kai taip ėmė elgtis mano violetiniai dryžuoti krokai [''pickwick'' berods], pavasarį Knifofija mane paprotino.
Mano knygoje rašo:
''...vešliose pievose ir vejose krokai išnyksta. Ilgai gyvena tik retoje žolėje arba pakrūmėse'' - va tokių vieteliu savo sklype aš turiu thumbup.gif ir laukiu išpardavimų cool.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 09 05, 12:57)
Niekas nesigincija, kad geris. Mes galvojam ar tikrai GROZIS:)

Mergaitės, juk sodą sodiname, juk vaismedžius, juk ne pušis baliname 4u.gif
Ar aš čia kaimietė blush2.gif , nuo vaikystės mačiusi tik tokius vaismedžius [t.y. kuriais rūpinosi], ir man tie balti kamienai labai natūralūs ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 rugsėjo 2008 - 23:01
QUOTE(ita2 @ 2008 09 05, 23:02)
aha, as irgi neseniai radau si zurnala, o pries tai visi interjero zurnalai suryti... net is rusijos vezdavausi paskui draugems atiduodavau.. del to naujo aplinkos zurnalo- ryt lekiu pirkti, keik suprantu paskutinis nr?.. o del  aplinkos stiliu- velniai zino koks jis turi buti,  tik zinau kad noriu rozes.... biggrin.gif bet vis tiek visoms atsakiusioms aciu uz pradinius zingsnelius ir idejas... ryt einu fotkinti kiemo ir sklypo 4u.gif

o ar jau pasirode naujas aplinkos zulnalas g.gif jo dar nera, vakar maximoj ieskojau ir neradau...laukiam foto
Papildyta:
na ka merginos, savaitgalis atejo...galima bus ir lauke papluseti iki vakaro. kas ka numate veikti? pas mus suvalkijoj tai labai grazus oras, reikes darza ruosti ziemai lotuliukas.gif pora augalu ikisiu i laikina vieta ir baigsiu tresti vaismedzius
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 05, 21:00)
Argumentas gan trumpalaikiui grožiui,

tongue.gif

tam efektui nėra būtina sąlyga visiškas vaiskrūmių iškirtimas. Gėlytes taip sodink, kad matytųsi. Žolės normalios dar nėra, kai jos žydi, lapų ant medžių ir krūmų irgi nėra - matysis tos sniegžydrės.

Matai, yra dar kitas momentas, kurį užmiršau parašyti. Visas sklypas yra labiau pievelė ir tik mažą dalį jame sudaro gėlynai. Taigi, visur erdvė. Norėtusi, kad ir sode ta erdvė atsikartotų, o jei liks krūmai po medžiais, to efekto tikrai nebus. Čia matai, sunku žodžiais nusakyti, reikia gyvai pamatyti mirksiukas.gif

O daryti kažkur vien krūmyną - na, skonio reikalas.. nebent dekoratyviai - ale gyvatvorę kokiai zonai atskirti.

o ar sakiau, kad kažkur krūmyną darysiu? tongue.gif

Beje, ačiū už mintį, kad violetinės gėlės atrodo kaip saldainių popieriukai. Vengsiu pioneers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 06 rugsėjo 2008 - 10:49
Sveikutės,
Norėjau paklausti ar galima dabar persodonti ir išskirstyti raktažolių kerukus? Ir dar vienas klausimėlis, gal galima iš rudens į dirvą susėti gvazdikiukų sėlytes, ar jos sudygtų pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(Siguciuks @ 2008 09 06, 16:11)
Sveikutės,
Norėjau paklausti ar galima dabar persodonti ir išskirstyti raktažolių kerukus? Ir dar vienas klausimėlis, gal galima iš rudens į dirvą susėti gvazdikiukų sėlytes, ar jos sudygtų pavasarį?

Raktažoles skirstyk drąsiai, o gvazdikėliai neišdygs, juos reikia sėti pavasarį.
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2008 09 05, 23:02)
Sobieska pagaliau radau ta kerpe doh.gif  steinbrech(saxifraga arendsii).Liezuvi gali nusilauzti lotuliukas.gif
user posted image

[COLOR=green]Rokoko
, o kodel ta kriause pjausi?Del pamatu?Ar kokybe nekokia? g.gif
Rozamunda aciu uz ideja, ko gero ja ir pasinaudosiu 4u.gif

Kerpės auga ant stogų ir medžių kamienų, čia uolaskėlė.
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 09 06, 10:47)
Beje, ačiū už mintį, kad violetinės gėlės atrodo kaip saldainių popieriukai. Vengsiu  pioneers.gif

pas mane pievoje snieguoles, geltoni ir sviesiai violetiniai krokai.
tai va, toje pievoje, kur tie violet. krokai - nu nervuojuos negaliu doh.gif kiekviena kart zvilgtelejus atrodo siukslina lotuliukas.gif
snieguoles atrodo neutraliai, dailiai, bet nekrenta is tolo i akis.
O va geltoni ryskus krokai tai tikrai nuostabiai ir tolo sviecia, dar negyva veja tikrai puosia, ypac sauleta diena.

user posted image

user posted image

user posted image

Tiesa, jei turi tokia vieta, kur zole reta, nuostabiai atrodytu baltosios sachmatines margutes. as rezgu tokia minti, tik tu baltu marguciu reik uzsiveist... mano geliu knygoje raso, kad ten, kur jos auga, nereikia kapstyti zemes, vadinasi, reta zole butu idealu. Mano praktikoj jos buvo netycia atsidurusios vos ne ant tako, tai kol jos zydedavo - nemindem lotuliukas.gif , kitais metais puikiausiai dygdavo vel. aisku, galu gale patraukiau is po to tako. ax.gif deja, i ''kapstoma'' vieta. skirtumas - dabar jos aukstesnes, bet ziedai visiskai tokie patys.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 06, 00:00)
Nebalamūtink 4u.gif , tai uolaskėles - Arenso uolaskėlės.

kaput jai, savo atitarnavo.

As tik dabar pradejau pavadinimus mokintis blush2.gif Anksciau man visos besiraitancios ant zemes buvo kerpes biggrin.gif
O man tas medis taip grazu ir taip atrodo tinka prie auksto namo ax.gif , o tu kaput, kaput rolleyes.gif , be gailescio bigsmile.gif 4u.gif
Siandien visus jusu nurodymus sutvarkiau, oh paplusejau doh.gif , nespejau nufotkinti, nes sutemo betaisant padarytas klaidas.Aciu jums, dabar galvoju, kad ne jus, tai tikrai buciau nesamone padarius doh.gif .
Atsakyti

Srove, atsiprasau, gal as netaktiskai blush2.gif juk ir pati tik pusmeti pavadinimus normaliau fiksuoju blush2.gif

gal ir grazus tad medis, betgi sakiau priezastis. plius zinok, ten vieta siaurvakarine, visai prie sienos, vos ne be saules spindulio... tai kamienas ir sakos kerpem apauge ilgainiui [jau tikrai kerpem lotuliukas.gif ]. sakau, suspausta vargse, tamsiam dregnam kampe..

as irgi siand plusau... tiksliau, tupinejau... po sakele kisau ciobreli, katpede, uolaskele... na metro kv. nebus, o 3val klupojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 09 06, 23:38)
Srove, atsiprasau,  gal as netaktiskai blush2.gif juk ir pati tik pusmeti pavadinimus normaliau fiksuoju blush2.gif

Taktiskai, taktiskai-kitaip nieko nebus, nieko neismoksiu lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos merginos ax.gif vis skaitau jūsų temas ir bandau senas peržvelgti,bet ten tiek skaitymo bigsmile.gif doh.gif
Aš irgi turiu didelius plotus ir vietos gėlynasm,bet sodinimai ir atradimai prasidė kitą met ax.gif
Norėjau pasiteirauti kas kokias knygas turit apie gėles ax.gif ,norėčiau kažkokią nusipirkti,bet jų tokia gausybė,kad nežinau kuri būtų geriau,kad būtų visa info apie auginimą,sodinimą ir tinkamas vietas joms,gal kuri patyrusi gėlininkė pasakytų kokia būtų geresnė
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 09 07, 09:22)
4u.gif  sveikos merginos ax.gif  vis skaitau jūsų temas ir bandau senas peržvelgti,bet ten tiek skaitymo  bigsmile.gif  doh.gif
Aš irgi turiu didelius plotus ir vietos gėlynasm,bet sodinimai ir atradimai prasidė kitą met  ax.gif
Norėjau pasiteirauti kas kokias knygas turit apie gėles ax.gif ,norėčiau kažkokią nusipirkti,bet jų tokia gausybė,kad nežinau kuri būtų geriau,kad būtų visa info apie auginimą,sodinimą ir tinkamas vietas joms,gal kuri patyrusi gėlininkė pasakytų kokia būtų geresnė

Vienos tokios knygos tikrai nėra.
Atsakyti