QUOTE(vida777 @ 2008 09 09, 22:23)
jei gerai iziuriu, tai - Lonicera nitida (viszalis augalas, is lapeliu panasus i buksmedi) - liet. pavadinimo niekaip nepavyksta issiaiskinti (butu malonu, jeigu kas padetu), tik zinau, kad su sausmedziu nieko bendro neturi. O jei dar ir is Vokietijos parsivezei, tai tikrai tas, nes pas mus jie auga visur.
P.s. vienas toks ir pas
rokoko pakliuvo
.
skaiciau, kad Helleborus foetidus (Dvokiantysis eleboras) gerai jauciasi sauletoje vietoje, istveria sausras
.
Knifofija, kokia jam zeme geriausiai paruost - kisiu i grunta (iki siol vazone auga
)?
O mano pilkalapis numiriojo su visam
.
va tai tau - vienur rugstina, kitur - mazina rugstinguma
. Jei mazina, tai turbut but gerai ant eleboru pilt, jie megsta kalkinga dirva
...
Tai tikrai sausmedis, berods, blizgantysis. Eleboras mėgsta derlingą dirvą, pas mane visi eleborai auga saulįtoje vietoje, nes pavėsio neturiu. O maniškis pilkis gyvas gyviausias, tik pervasarą lapai tapo žalesni.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 10, 00:03)
Tiksliau, šliaužiančioji šilingė. Neperlaistysi [pas mane po lauko čiaupu patenkinta], labai lengvai prigyja- paprasčiausias stiebelis be šaknų. Visiškame pavėsyje tokia šilingė pažaliuoja, kuo daugiau saulės tuo geltonesnė.
Šilingių yra visokiu rūšių. Aš, be šliaužiančios, dar auginu Knifofijos dovanotą taškuotąją aleksander berods, margalapė. Savo knygoje radau foto Ančiasnapės šilingės, atrodo nuostabiai nuotraukoj.
Gal nuo žemės ir kitų sąlygų priklauso. Gal ji pas tave prie akmenų, tai vėsi žemė prie jų gal patinka.
Aš jau norėjau prašyti, kad prie baseino pertvarkymus parodytum...
Naujas augalynas tikrai gerai prasidėjo
. Gal spygliuotis vienas per arti tvoros.
Dėl melsvės jei ten saulėta, tai balti krašteliai bus nukandžioti saulės neišvengiamai. Net kai vidury balta, irgi skylė lieka..
Dėl akmenų
Laukiam tęsinio.
P.S. o baseino šmotą vis tiek parodyk..
Ančiasnapė šilingė labai graži, galima skinti, pamerkta laikosi 2-3 savaites.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2008 09 10, 00:46)
AČIŪ
Tai čia tas žalias ''dvokiantysis'', aukštokas... Pas mane rašo, kad šaltos žiemos jam nelabai...
aš norėčiau kitokio
gal būsiu toje perodoje šeštadienį ar sekmadienį.
Knofofija, pasakykit, kurioj vietoj jūs būsite?
ačiū
1, kad tik nepamaiščiau tos knygos nufotkint
šaltalankiai LABAI naudingi. Mano viena pažįstama su močiute renka uogas ir spaudžia sultis. nžn proceso smulkiau, o ir su ta drauge nebesueinam... daug metų praėjo, kai tas sultis ragavau
Erškėtrožių uogos turėtų būt irgi naudingos
Ačiū
ačiū, pasidomėsiu
aha, ''vienas''
visas
gyvatvorės šmotas išėjo, statmenai svarainių eilei. kad tik peržiemotų
o aš maniau, kad pas
Srovę smulkus geltonas raugeriškis..
Papildyta:
Ką daryt su parudavusiais LELIJŲ stagarais?
nupjauti, ištraukti?...
[girdėjau gandą, kad
būtina ištraukti, kiek čia tiesos?]
Mugėje kaip visada turėčiau būti prie šiltnamių arba tarp šiltnamių.
Lelijas dabar reikįtų nukirpti, o anksti pavasarį tą stagarą ištraukti, nes dabar traukiant galite padaryti žaizdas, per kurias pateks infekcija, o rudenį vėsu ir drėgna, labai palankios sąlygos vystytis grybinėms ligoms.