Atkeliu is pirmuju puslapiu
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:26)
Marinuoti jauni burokėliai su lapkočiais
Reikės: 1,5 kg jaunų burokėlių su lapkočiais.
Marinatui:
1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, čiobrelių šakelė,
2-3 skiltelės česnako, juodųjų pipirų žirnelių.
Paruošimas:
Burokėlius nuplauname. Atskiriame lapkočius, paverdame juos 3 min. pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir supjaustome kubeliais. Tuomet tame pačiame vandenyje išverdame burokėlius. Juos nulupame ir supjaustome kubeliais. Į iškaitintus 0,5 l talpos stiklainius sudedame burokėlių kubelius ir lapkočių gabalėlius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Pridengtus dangteliais stiklainius pasterizuojame 90° C temperatūroje 15 min. Tuomet sandariai uždarome.
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:31)
Marinuoti burokėliai su krienais
3 kg burokėlių,
0,5 kg krienų šaknų.
Marinatui:
2/3 l vandens,
400 g cukraus,
200 g druskos,
1 stiklinė acto (9 proc.).
Paruošimas:
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Krienų šaknis nuskutame, sutarkuojame ir sumaišome su burokėliais. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Stiklainius pridengiame dangteliais ir pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 20 min., o 0,5 l - 15 min. Stiklainius karštus sandariai uždarome.
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:55)
Jauni burokėliai sūryme
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome.
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 21:44)
Marinuoti burokėliai
2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus
išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome
QUOTE(Mally @ 2005 07 08, 08:44)
Pernai marinavau burokėlisu, viskas pavyko gerai, tik šiemet vienos klaidos nebekartosiu - nebedėsiu nei juodųjų, nei kvepiančiųjų pipirų žirneliais. Labai bjauru kai valgai ir nuolat turi spjaudyti
Marinuoti burokėliai
Marinatui:
1 stiklinė 9 proc. acto
3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Burokėlius išverdame, tada užpylę šaltu vandeniu atvėsiname, nulupame, supjaustome ar sutarkuojame. Sudedam į paruoštus stiklainius ir užpilame šaltu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min, 1 litro - 20 min. Sandariai uždarome.
QUOTE(kipse @ 2005 08 14, 23:16)
Mes taip pat labai megstame marinuotus burokelius. Jie saldziarugsti, tinka vieni vietoj salotu.
Isvirtus ir supjaustytus burokelius uzpilu marinatu, pakaitinu ir supilstau i stiklainius.
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
O tuos prieskonius (juos ir mano vyras keikia) stengiuosi isrinkti ispilstydama.
kelinti metai zadu daryti mazus nepjaustytus, bet vis sutingstu terliotis.
Pabandykit. Tikrai labai skanu. Saltibarsciai ir misraine su jais