Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(Renata123 @ 2009 08 01, 15:48)
Sakykite prasome, kam naudojate siuos marinuotus burokelius? T.y. salotoms, sriuboms, garnirui ar dar kam? O taip matinuoti ar tinka pvz. i saltibarscius deti? Kaip supratau, jus, taip pat marinuojate su obuoliu sultimis, tai naturaliomis ar is pakeliu taip pat tinka?  g.gif (niu, jauciu sis klausimas tai kvailas  doh.gif ) Ir kokio skonio su sultimis ar skanu? Man atrodo, kad man, tikriausiai su actu labiau patiktu

Aciu uz patarimus!!!  4u.gif

siuos burokelius naudoju visur ir saltibarsciai ir karstibarsciai ir salotos ir su silkem ir vienus valgom,
skonis man daug labiau patinka nei su actu ,nors as naudodavau ne acta o citrinos rugsti,siaip tai pernai rudeni dariau ir su tuo ir su tuo ,o del obuoliu sulciu tai savo naturalias vakuotas atidariau ir uzpyliau,uzvire ,,apvirto"puode burokai pora kartu ir uzvakavau.
parduotuviniu sulciu nebandziau bet manau kad pavyktu tik dar gal reiketu truputeli citrinos rugsties arba acto.o jus pabandykir ir suzinosit, o tada parasykit ar gavosi
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 08 01, 16:13)
siuos burokelius naudoju visur ir saltibarsciai ir karstibarsciai ir salotos ir su silkem ir vienus valgom,
skonis man daug labiau patinka nei su actu ,nors as naudodavau ne acta o citrinos rugsti,siaip tai pernai rudeni dariau ir su tuo ir su tuo ,o del obuoliu sulciu tai savo naturalias vakuotas atidariau ir uzpyliau,uzvire ,,apvirto"puode burokai pora kartu ir uzvakavau.
parduotuviniu sulciu nebandziau bet manau kad pavyktu tik dar gal reiketu truputeli citrinos rugsties arba acto.o jus pabandykir ir suzinosit, o tada parasykit ar gavosi


Sirdingai jums dekoju aciuks.gif Tikrai bandysiu siais metais marinuot, gal kelis sloikelius su sultimis, o kelis su actu ir tada matysiu. Dar karta ACIU! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 08 01, 18:52)
Sirdingai jums dekoju aciuks.gif  Tikrai bandysiu siais metais marinuot, gal kelis sloikelius su sultimis, o kelis su actu ir tada matysiu. Dar karta ACIU!  4u.gif

prasom i sveikatele 4u.gif
Atsakyti
Dziunka, zinau sita receptuka su obuoliu sultimis, labai puikus ir kiekvienais metais daug daug prisiruosiu atsargu ziemai, viska sunaudojam. Skanumelis!
Atsakyti
bandysiu ir as siemet burokeliu pasidaryti smile.gif
Atsakyti
mergaitės o kokias sultis naudojat? tinka kur pernai išspaustos? blush2.gif
Atsakyti
Digle, juk burokelius vekuojam rudeni, tai obuoliu sulciu buna jau visokiu svieziu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 08 01, 15:25)
nu reiks ir man bandyt šiemet raugt, kaip suprantu juos nepjaustytus reik užraugt? O kur paskui laikot? Nes mano sandėliukas laiptinėj, kaži nebus per šilta? Rūsio neturiu  unsure.gif



Jo,mazesniu nepjaustau,o didesnius perpjaunu.Kai uzrugsta ( nebijokit,kad gali pelesiukas uzsidet,nugraibai ir viskas),as juos sudedu i stiklainiukus uzpilu tuo skysciu ir laikau saldytuve.bet gal laikytusi ir sandeliuke g.gif Pradziai pabandykit nedideli kieki :mirksiukas:Ta skysti galima po truputi gerti- gerina krauja ir dar kazka su skrandziu gydo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo glossi: 03 rugpjūčio 2009 - 17:05
QUOTE(Diglė @ 2009 08 03, 11:57)
mergaitės o kokias sultis naudojat? tinka kur pernai išspaustos?  blush2.gif


Šeip,tai tinka,esu naudojus vienais metais,kai neturėjau šviežių 4u.gif Man taip ruošti burokėliai irgi patys pačiausi,visur tinka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 08 01, 16:13)
del obuoliu sulciu tai savo naturalias vakuotas atidariau ir uzpyliau

aišku, aš va audžiau mintį, ar būtų galima taip padaryt, nes dar sulčių nėr iš ko spaust, o burokų jau turiu, nes reikėjo retint, valio doh.gif
Papildyta:
QUOTE(glossi @ 2009 07 20, 18:57)
As kas met irgi uzsiraugiu burokeliu- labai sveika.Ir ta rugstele- thumbup.gif Dar dedu kmynu.Po to juos naudoju sriubom,misrainem,garnyrui.

nu tai pasakykit blondinei, burokėliai raugimui naudojami virti ar ne? Susibalamūtinau, viena rošo, kad tik nuplaut, kita, kad virt? Tai kaip iš tikro? Jaučiu švieži?
Atsakyti
Atkeliu is pirmuju puslapiu 4u.gif
QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:26)
Marinuoti jauni burokėliai su lapkočiais  

Reikės: 1,5 kg jaunų burokėlių su lapkočiais.

Marinatui:

1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, čiobrelių šakelė,
2-3 skiltelės česnako, juodųjų pipirų žirnelių.

Paruošimas:

Burokėlius nuplauname. Atskiriame lapkočius, paverdame juos 3 min. pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir supjaustome kubeliais. Tuomet tame pačiame vandenyje išverdame burokėlius. Juos nulupame ir supjaustome kubeliais. Į iškaitintus 0,5 l talpos stiklainius sudedame burokėlių kubelius ir lapkočių gabalėlius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Pridengtus dangteliais stiklainius pasterizuojame 90° C temperatūroje 15 min. Tuomet sandariai uždarome.




QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:31)
Marinuoti burokėliai su krienais

3 kg burokėlių,
0,5 kg krienų šaknų.

Marinatui:

2/3 l vandens,
400 g cukraus,
200 g druskos,
1 stiklinė acto (9 proc.).

Paruošimas:
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Krienų šaknis nuskutame, sutarkuojame ir sumaišome su burokėliais. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Stiklainius pridengiame dangteliais ir pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 20 min., o 0,5 l - 15 min. Stiklainius karštus sandariai uždarome.




QUOTE(Ambrozija @ 2003 08 13, 07:55)
Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome.




QUOTE(toja @ 2003 09 17, 21:44)
Marinuoti burokėliai

2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus

išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome




QUOTE(Mally @ 2005 07 08, 08:44)
Pernai marinavau burokėlisu, viskas pavyko gerai, tik šiemet vienos klaidos nebekartosiu - nebedėsiu nei juodųjų, nei kvepiančiųjų pipirų žirneliais. Labai bjauru kai valgai ir nuolat turi spjaudyti  schmoll.gif

Marinuoti burokėliai

Marinatui:
1 stiklinė 9 proc. acto
3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus

Burokėlius išverdame, tada užpylę šaltu vandeniu atvėsiname, nulupame, supjaustome ar sutarkuojame. Sudedam į paruoštus stiklainius ir užpilame šaltu marinatu.  Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min, 1 litro - 20 min. Sandariai uždarome.



QUOTE(kipse @ 2005 08 14, 23:16)
Mes taip pat labai megstame marinuotus burokelius. Jie saldziarugsti, tinka vieni vietoj salotu.

Isvirtus ir supjaustytus burokelius uzpilu marinatu, pakaitinu ir supilstau i stiklainius.

MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
O tuos prieskonius (juos ir mano vyras keikia) stengiuosi isrinkti ispilstydama.
kelinti metai zadu daryti mazus nepjaustytus, bet vis sutingstu terliotis.

Pabandykit. Tikrai labai skanu. Saltibarsciai ir misraine su jais  thumbup.gif

Atsakyti
Siemet ir as ruosiuos burokelius marinuot smile.gif
Sakykite jei neturiu as sulciu spaustu is savo obuoliu, tai ar tinka parduotuvines? ax.gif
Atsakyti