man skaniausi burokeliai marinuoti su obuoliu sultim, ir butinai pjaustyti, o netarkuoti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 14, 09:19)
Nedideli burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, sudedami į švarų medinį arba emaliuota puoda. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, laikyti kambario temperatūroje. Burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą. Dar kiti deda dziovintos duonos gabalelius kelis irgi isuktus i merle, tiesiog pasidalinau info gal dar kazkas turi papildyti ka siuo klausimu.
As kas met irgi uzsiraugiu burokeliu- labai sveika.Ir ta rugstele- Dar dedu kmynu.Po to juos naudoju sriubom,misrainem,garnyrui.
stai taip pabandykit tikrai skanu ,bet veliau rudeni ,kai bus antaniniu obuoliu:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
Ingredientai:
Burokėliai, 2 kilogramai
Vanduo, 1.5 litro
Actas, 1 stiklinė
Juodieji pipirai, 5 vienetai
Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Druska, 1 šaukštas
Cukrus, 1 šaukštas
Gaminimas:
Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius, (išskyrus actą), pavirkite kelias min., Supilkite actą. Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius ,nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar nepjaustytus burokelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius ,bet neužsukite. Stiklainius sustatykite į verdančio vandensns puodą kuriame iklotas ranksluostis ir taip pakaitinkite 15 minučių. užsukite dangtelius, iseme apverskite, atauštinkojom.
Burokėliai, 2 kilogramai
Vanduo, 1.5 litro
Actas, 1 stiklinė
Juodieji pipirai, 5 vienetai
Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Druska, 1 šaukštas
Cukrus, 1 šaukštas
Gaminimas:
Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius, (išskyrus actą), pavirkite kelias min., Supilkite actą. Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius ,nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar nepjaustytus burokelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius ,bet neužsukite. Stiklainius sustatykite į verdančio vandensns puodą kuriame iklotas ranksluostis ir taip pakaitinkite 15 minučių. užsukite dangtelius, iseme apverskite, atauštinkojom.
Va dar kitoki receptuka radau
Burokėliai
Gaminimas:
Burokėlius nuplaukite,supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.
Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens. įberiama 60100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0.5-1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to nukeliamas nuo ugnies... ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto.TIEK Marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite(irgi iklokit ranksluosti i puodo vidu) pusės litro stiklainius 12 minučių, 1l stiklainius 15 minučių. Po to tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite
Burokėliai
Gaminimas:
Burokėlius nuplaukite,supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.
Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens. įberiama 60100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0.5-1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to nukeliamas nuo ugnies... ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto.TIEK Marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite(irgi iklokit ranksluosti i puodo vidu) pusės litro stiklainius 12 minučių, 1l stiklainius 15 minučių. Po to tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite
QUOTE(sigasss @ 2009 07 16, 21:14)
man skaniausi burokeliai marinuoti su obuoliu sultim, ir butinai pjaustyti, o netarkuoti
As ir visada burokelius marinuoju su obuoliu sultim, tik tarkuoju isvirusius, o paskui kaitinu su sultim kol uzverda kartu su druska.
Naturaliausiai gaunasi
skanu aisku paciam pasidaryti, na bet kiek terliones...
QUOTE(sigasss @ 2009 07 16, 22:14)
man skaniausi burokeliai marinuoti su obuoliu sultim, ir butinai pjaustyti, o netarkuoti
Gal kas receptėlį mesteltų
QUOTE(ramirėja @ 2009 07 31, 20:51)
Gal kas receptėlį mesteltų
labai paprastas
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanaus as tarkuoju kombainu ,labai greitai ir patogu,nes statau apie 60 litru ,na tai rankom nezinau kiek dienu reiketu pjaustyti
QUOTE(glossi @ 2009 07 20, 18:57)
As kas met irgi uzsiraugiu burokeliu- labai sveika.Ir ta rugstele- Dar dedu kmynu.Po to juos naudoju sriubom,misrainem,garnyrui.
nu reiks ir man bandyt šiemet raugt, kaip suprantu juos nepjaustytus reik užraugt? O kur paskui laikot? Nes mano sandėliukas laiptinėj, kaži nebus per šilta? Rūsio neturiu
Ir dar klausimas, kaip skaniau burokėliai obuolių sultyse: su druska ar be? Nes matau vienos darot taip kitos taip. Pernai dariau be druskos, man skanu ir taip, bet druska gal dar pagerina skonį?
Nainai - terlionės daug, bet koks malonumas valgyt savo paruoštus Aš pirktinių tai net nevalgius, bet jaučiu taip ir galvočiau, kaži ar plauti jie buvo, gal kokie kirmėliuoti, fui, nemėgstu valgyt to, ko nematau kaip buvo gaminta
QUOTE(dziunka @ 2009 07 31, 21:06)
labai paprastas
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanaus as tarkuoju kombainu ,labai greitai ir patogu,nes statau apie 60 litru ,na tai rankom nezinau kiek dienu reiketu pjaustyti
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanaus as tarkuoju kombainu ,labai greitai ir patogu,nes statau apie 60 litru ,na tai rankom nezinau kiek dienu reiketu pjaustyti
Sakykite prasome, kam naudojate siuos marinuotus burokelius? T.y. salotoms, sriuboms, garnirui ar dar kam? O taip matinuoti ar tinka pvz. i saltibarscius deti? Kaip supratau, jus, taip pat marinuojate su obuoliu sultimis, tai naturaliomis ar is pakeliu taip pat tinka? (niu, jauciu sis klausimas tai kvailas ) Ir kokio skonio su sultimis ar skanu? Man atrodo, kad man, tikriausiai su actu labiau patiktu
Aciu uz patarimus!!!