Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

noriu paklaust ar kas bandet usaldyt virtus burokelius?
Atsakyti
QUOTE(editag @ 2008 11 05, 14:14)
noriu paklaust ar kas bandet usaldyt virtus burokelius?




Bandžiau, labai gerai gaunasi, atšildžius skonis nepakinta smile.gif

Atsakyti
Sveikutės 4u.gif , mano šeimynos skaniausi burokėliai žiemai. Tinka kaip salotos prie mėsytės, žuvies, net ir prie paukštienos.. Sutarkuoju virtus burokėlius, ant keptuvės aliejuje pakepinu morkas ir svogūnus. Sudedu ant burokėlių, ir dar pupeles virtas, tinka ir baltos ir raudonos.. Įpilu daumantų pomidorų padažo indelį, jei kepinant pagailėjote aliejaus dar įpilu aliejaus. Cukraus, acto ir druskytės pagal skonį.. Turi gautis saldarūgštis skonis.. Pipiriukai, lauro lapeliai.. Patušinu 15-20 min ir į stiklainiukus. Labai gardu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
na, padėkit!
šiandien retinsiu savo burokėlius, o jie mažom galvom ir lapkočiai gražūs, skaičiau skaičiau, bet gal kas galit pasidalinti receptu kur ir tos mažos galvos tiktų ir lapkočiai, mes juos " lambukais" vadinam, susimarinuotų? 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
ir as i sia tema ilindau biggrin.gif
gal kas gali pasidalinti marinuotu buruokieliu, celu, recepteliais ax.gif
buciau labai dekinga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 07 11, 10:58)
gal kas gali pasidalinti marinuotu buruokieliu, celu, recepteliais ax.gif
buciau labai dekinga wub.gif


ir aš visą temelę perskaičiau ieškodama kaip užsimarinuot cielus burokėlius blush2.gif
tai radau tik vieną receptuką ir atkeliu iš temelės pradžios

QUOTE(Raganiukas @ 2006 09 18, 21:38)
Sveikutė, aš tai marinuoju cielus burokėlius taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis acto
1 l vandens
burokėlius išvirti, atvėsinti ir nulupti. Dėti į stiklainį sluoksniuojant su krienais. Užpilti marinatu ir kaitinti apie 25 min. Pabandyk gal patiks mirksiukas.gif


Bandysiu, tikiuosi pavyks ax.gif ačiū už receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš noriu paklausti, kaip Jūs išimat karštus kaitintus stiklainius iš vandens, kuriame kaitinot? Na, ne tuščius, bet jau su daržovėm, kai jau kaitinam, pvz., šparagines pupeles ar dar kažką, prieš sandariai uždarant. Gal supratot, apie ką aš čia? Girdėjau, kad yra kažkoks specialus laikiklis stiklainiui paimti, bet nesu mačiusi, kaip atrodo. Nes man tai sunkiausias darbas yra išimti stiklainius, o jei dar 3l talpos, tai iki apsiplykymo - vienas žingsnis schmoll.gif
Atsakyti
Nedideli burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, sudedami į švarų medinį arba emaliuota puoda. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, laikyti kambario temperatūroje. Burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą. Dar kiti deda dziovintos duonos gabalelius kelis irgi isuktus i merle, tiesiog pasidalinau info gal dar kazkas turi papildyti ka siuo klausimu. g.gif
Atsakyti
as va toki recepta radau http://www.sintagma....2256B9500600872 bet dar jo neisbandziau ax.gif
Atsakyti
aš cielus burokėlius, nedidukus darau su tokiu saldžiarūgščiu marinatu:
Išverdu mažus burokėlius, nulupu ir sudedu į stiklainius.Tada užpilu marinatu(0,75l vandens,0,25l,acto,30-40g druskos,70g cukraus,su šiuo kiekiu gaunasi 1litras marinato).Ir dar dedu i puoda su vandeniu stiklainius su burokeliais ir pakaitinu 90laipsniu temeperaturoje apie 15 min.Tada užsuku dangtelius ir darbas baigtas.
Atsakyti
QUOTE(katiniuks @ 2009 07 14, 13:10)
aš cielus burokėlius, nedidukus darau su tokiu saldžiarūgščiu marinatu:
Išverdu mažus burokėlius, nulupu ir sudedu į stiklainius.Tada užpilu marinatu(0,75l vandens,0,25l,acto,30-40g druskos,70g cukraus,su šiuo kiekiu gaunasi 1litras marinato).Ir dar dedu i puoda su vandeniu stiklainius su burokeliais ir pakaitinu 90laipsniu temeperaturoje apie 15 min.Tada užsuku dangtelius ir darbas baigtas.

kokiais dangteliais uzsuki?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 14, 15:53)
kokiais dangteliais uzsuki?

paprasčiausiais užsukamais, rankom kur užsisuka.
Atsakyti