Labai skani mišrainė prie mėsos. Ir viena skanu
PO 2 kg burokėlių ir morkų, 1 kg svogūnų, 0,5l pomidorų padažo(galima mažiau), 600gr vandens, 3šaukštai druskos, 5 šaukštai cukraus, 1 didelė česnako galvutė, aliejaus stiklinė. Burokėlius ir morkas išverdam, nulupam, sutarkuojam kuo stambiau ir kaitinam vandeny. Supilam pakepintus svogūnus, pomidorų padažą, druską, cukrų, kaitinam apie 15-20 min. Tada įdedam sutrintą česnaką ir dar 10 min. kaitinam. Tada mišrainę į stiklainius, uždarom ir ataušusią galima valgyti.
Man labai skani sita misraine:
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 01, 22:44)
Man labai skani sita misraine:
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
ir mes tokia valgome kol kas ji man pati paciausia is visu
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 02, 00:14)
Man labai skani sita misraine:
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos
Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
Pirma kart matau tokias salotas, bet siandien isbandysiu Atrodo kad turetu buti skanios
RAUGINTI BUROKĖLIAI
Dabar pats burokėlių metas, jie šviežučiai, greitai išverda.
Greitam naudojimui aš burokėlius užraugiu.
Reikia išsivirti burokėlius, juos nulupti. Kur didesnis - perpjaunu į dvi-tris dalis, kur mažesnis "cielą" palieku. Turiu tokią nemažą keramikinę puodynę, tai į ją sudedu burokėlius, užpilu sūrymu tokiu: 1 ltr. vandens:1 valgomas šaukštas druskos. Ištirpinu druską ir supilu ant burokėlių. Ten dar primetu juodos ruginės (būtinai ruginės) duonos plutelių ir pastatau virtuvėj ant spintelės šiltai 2-3 dienoms, kol jie užrūgsta. Reikėtų juos laikyti šaldytuve, bet kadangi dabar balkone vėsoka, tai ten puikiai laikosi jie.
O dabar jau fantazijos reikalas kur juos naudosite. Ir mišrainei, ir sriubai, ir vieni su svogūniuku ir aliejumi labai skanu. Žodžiu, pabandykit
Dabar pats burokėlių metas, jie šviežučiai, greitai išverda.
Greitam naudojimui aš burokėlius užraugiu.
Reikia išsivirti burokėlius, juos nulupti. Kur didesnis - perpjaunu į dvi-tris dalis, kur mažesnis "cielą" palieku. Turiu tokią nemažą keramikinę puodynę, tai į ją sudedu burokėlius, užpilu sūrymu tokiu: 1 ltr. vandens:1 valgomas šaukštas druskos. Ištirpinu druską ir supilu ant burokėlių. Ten dar primetu juodos ruginės (būtinai ruginės) duonos plutelių ir pastatau virtuvėj ant spintelės šiltai 2-3 dienoms, kol jie užrūgsta. Reikėtų juos laikyti šaldytuve, bet kadangi dabar balkone vėsoka, tai ten puikiai laikosi jie.
O dabar jau fantazijos reikalas kur juos naudosite. Ir mišrainei, ir sriubai, ir vieni su svogūniuku ir aliejumi labai skanu. Žodžiu, pabandykit
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 03, 13:17)
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:
1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.
Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi.
1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.
Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi.
O kaip suprasti tas s, tai šauktai, šaukšteliai ar stiklinė?
QUOTE(Mergelė @ 2008 10 16, 10:23)
O kaip suprasti tas s, tai šauktai, šaukšteliai ar stiklinė?
Tikriausiai saukstai.Bet km tiek cukraus? Juk burokai ir taip saldus
kai rasiu brukstelsiu tarkuotu burokeliu, kubeliais pjaustytu cukiniju ir svigunu receptuka niam niam, nerealiai skanu...
Man labai skanu tarkuoti burokėliai su obuolių sultim, laikosi be problemu, o svarbiausia sveika
Cukinijos su burokeliais
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 16:57)
Cukinijos su burokeliais
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
O tai cia kaip, visai nekaitintus saldytuve laikai?
QUOTE(ddd @ 2008 10 24, 16:41)
O tai cia kaip, visai nekaitintus saldytuve laikai?
aga, jei i saldytuva tai nekaitinu
Papildyta:
QUOTE(Buzyte @ 2008 11 03, 10:20)
aga, jei i saldytuva tai nekaitinu
siandien moliuga pjaustysiu
niam niam, visi labai laukia šios mišrainės