Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Labai skani mišrainė prie mėsos. Ir viena skanu smile.gif
PO 2 kg burokėlių ir morkų, 1 kg svogūnų, 0,5l pomidorų padažo(galima mažiau), 600gr vandens, 3šaukštai druskos, 5 šaukštai cukraus, 1 didelė česnako galvutė, aliejaus stiklinė. Burokėlius ir morkas išverdam, nulupam, sutarkuojam kuo stambiau ir kaitinam vandeny. Supilam pakepintus svogūnus, pomidorų padažą, druską, cukrų, kaitinam apie 15-20 min. Tada įdedam sutrintą česnaką ir dar 10 min. kaitinam. Tada mišrainę į stiklainius, uždarom ir ataušusią galima valgyti.
Atsakyti
Man labai skani sita misraine:

4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos

Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 01, 22:44)
Man labai skani sita misraine:

4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos

Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.


ir mes tokia valgome bigsmile.gif kol kas ji man pati paciausia is visu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Žoržetta @ 2008 10 02, 00:14)
Man labai skani sita misraine:

4 kg virtu burokeliu
0,5 kg svgunu (juos pakepinti)
1,5 kg pomidoru
0,5 kg paprikos
0,2 kg cesnaku
0,5 l aliejaus
1 stikl. cukraus
1 stikl. 9% acto
3 v.s. druskos

Viska supjaustome, dedame i puoda ir 30 minuciu nuo uzvirimo troskiname. Sudedame i iskaitintus stiklainius ir uzdarome metaliniais dangteliais.
Iseina kazkur apie 7 l gatavos misraines.

Pirma kart matau tokias salotas, bet siandien isbandysiu drinks_cheers.gif Atrodo kad turetu buti skanios
Atsakyti
RAUGINTI BUROKĖLIAI

Dabar pats burokėlių metas, jie šviežučiai, greitai išverda.
Greitam naudojimui aš burokėlius užraugiu.
Reikia išsivirti burokėlius, juos nulupti. Kur didesnis - perpjaunu į dvi-tris dalis, kur mažesnis "cielą" palieku. Turiu tokią nemažą keramikinę puodynę, tai į ją sudedu burokėlius, užpilu sūrymu tokiu: 1 ltr. vandens:1 valgomas šaukštas druskos. Ištirpinu druską ir supilu ant burokėlių. Ten dar primetu juodos ruginės (būtinai ruginės) duonos plutelių ir pastatau virtuvėj ant spintelės šiltai 2-3 dienoms, kol jie užrūgsta. Reikėtų juos laikyti šaldytuve, bet kadangi dabar balkone vėsoka, tai ten puikiai laikosi jie.
O dabar jau fantazijos reikalas kur juos naudosite. Ir mišrainei, ir sriubai, ir vieni su svogūniuku ir aliejumi labai skanu. Žodžiu, pabandykit rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 06 spalio 2008 - 13:57
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 03, 13:17)
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:

1l vandens
1s druskos
5s cukraus

100 ml acto, nors as pilu visada maziau.

Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi.  drinks_cheers.gif



O kaip suprasti tas s, tai šauktai, šaukšteliai ar stiklinė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2008 10 16, 10:23)
O kaip suprasti tas s, tai šauktai, šaukšteliai ar stiklinė? g.gif

Tikriausiai saukstai.Bet km tiek cukraus? Juk burokai ir taip saldus g.gif
Atsakyti
kai rasiu brukstelsiu tarkuotu burokeliu, kubeliais pjaustytu cukiniju ir svigunu receptuka thumbup.gif niam niam, nerealiai skanu...
Atsakyti
Man labai skanu tarkuoti burokėliai su obuolių sultim, laikosi be problemu, o svarbiausia sveika mirksiukas.gif
Atsakyti
Cukinijos su burokeliais

1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus

Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet thumbup.gif

ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 16:57)
Cukinijos su burokeliais

1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus

Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet  thumbup.gif

ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka  doh.gif

O tai cia kaip, visai nekaitintus saldytuve laikai?
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2008 10 24, 16:41)
O tai cia kaip, visai nekaitintus saldytuve laikai?

aga, jei i saldytuva tai nekaitinu thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Buzyte @ 2008 11 03, 10:20)
aga, jei i saldytuva tai nekaitinu  thumbup.gif

siandien moliuga pjaustysiu thumbup.gif
niam niam, visi labai laukia šios mišrainės drinks_cheers.gif
Atsakyti