Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Na, apie kieki negaleciau labai tikslei pasakyt, nes darau kai nuo agurku lieka marinato. Bet panasiai , triju litru puoda isiverdu buroku. Siaip burokams to marinato labai mazai reikia, tiesiog ,kad butu siek tiek skyscio ,kad puode neprisviltu kai paverdu su sutarkuotais burokais.

Atsakyti
TaosKulinarinis idejos tai tikras stebuklas. man kaip jaunai seimininkei tikras issigelbejimas smile.gif

Sakykit o ka jus darote su burokeliais, kaip juos marinuoti, o gal dar ka skanaus galima is ju padaryti?
Atsakyti
as darau misraine,i sutarkuotus virtus burokelius dedu;virtu pupeliu,troskintu svogunu,morku-bet galima ir be ju.aliejaus,prieskoniu pagal skoni,viska gerai sutroskinu ir i stiklainius.daugiausiai sunaudojam sriubai, thumbup.gif
Atsakyti
Aš marinuoju ir sunaudoju šaltibarščiams arba mišrainėms, nes sriubą verdu iš nevirtų.
Atsakyti
Beveik visus burokelius uzmarinuoju ir naudojam visur: burokeliu sriuba verdu, saltibarscius darau ir vienus su pjaustytu svoguniuku ir majonezu valgom thumbup.gif
Atsakyti
O kaip jus juos marinuojat ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 09 09, 14:25)
O kaip jus juos marinuojat  ax.gif

Pirmiausia išverdu,nulupu,supjaustau(galima stambia tarka tarkuoti).Pilu šiek tiek vandens,dedu druskos ,acto,keletą kvapių pipirų ir lauro lapų.Visą šitą reikalą-į puodą,užverdu,paverdu apie 15min ir verdančią masę dedu į 0,5 ltr stiklainius.Užsuku,užkloju kaldrą ir palaikau per naktį.Taip niekada nesugenda.Tiesą sakant,viską dedu iš akies blush2.gif .Bet jei reikia,galiu ryt tikslias proporcijas pasakyt...
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 09 09, 14:25)
O kaip jus juos marinuojat  ax.gif

O as darau su obuoliu sultimis. Tiesiog burokelius isverdu, nulupu, sutarkuoju stambia tarka, uzpilu obuoliu sultimis, pagal skoniu idedu druskos, uzvirinu ir kraunu i sloikus. Viskas.
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2008 09 10, 10:29)
O as darau su obuoliu sultimis. Tiesiog burokelius isverdu, nulupu, sutarkuoju stambia tarka, uzpilu obuoliu sultimis, pagal skoniu idedu druskos, uzvirinu ir kraunu i sloikus. Viskas.

Labai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Čia lusiai marinato burokėliams receptas : 1ltr vandens,1v.š. druskos,9v.š. acto.Visi kiti prieskoniai-pagal skonį.
Atsakyti
QUOTE(lusis @ 2008 09 09, 14:25)
O kaip jus juos marinuojat  ax.gif


Marinuoju su antaniniu obuoliu sultimis. Isverdu burokus, nulupu, sutarkuoju. Uzpilu sultimis, uzverdu ir i stiklainius. 1 litras sulciu - 1 valgomas saukstas druskos. dar idedu lauro lapu ir pipiru.

Atsakyti
skani misraine su burokeliais.reikes- 2kg burokeliu,1kg svogunu,1kg pomidoru,1kg paprikos.1stikline acto 9 procentu,300g aliejaus,1st cukraus,3 saukstai druskos.zalius burokelius sutarkuoti,supilti acta,cukru,alieju,, druska,ir kaitinti apie pusvalandi.likusias darzoves sumalti per mesmale ir sudeti i puoda prie troskintu burokeliu,viska gerai sukaitinti ir deti i stiklainius. vargo tikrai nedaug. skanaus : smile.gif
Atsakyti