Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 08 21, 21:21)
Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.

nea ,tokiu nedariau ,betmanau tas pats receptukas tik ideti pomidoru dar ir zymiai sumazinti rugsti
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 08 21, 22:21)
Gal Dziunka ar kuri kita šeimininkėlė pasiūlytų receptą burokėlių mišrainės su pomidorais? Ragavau sykį,bet recepto nežinojo. Jautėsi ten dar morkytės, svogūnai.


Radau va toki recepta, pati irgi bandysiu taip daryt:

Reikia:

4 kg virtų burokėlių,
1,5 kg pomidorų,
0,5 kg paprikų,
1,5 kg svogūnų,
100 g česnakų,
200 g cukraus,
3 š. druskos,
200 g acto,
500 g aliejaus.

Kiekiais galima šiek tiek varijuoti - ko daugiau turi, to ir dedi, arba nededi to, kas nepatinka. Dėl druskos, cukraus - ragauti reikia, kad pačioms skanu tiesiog būtų.
Burokėliai pjaustomi šiaudeliais, nulupti pomidorai, paprikos - kubeliais, svogūnai, česnakai - smulkiai. Viskas kraunama i puoda, maišant kaitinama, kol užverda.Užvirus - dar 10-15 min. Karštą masę dedam į stiklainius, užsukam.
Laikosi ilgai , skonis kiek kitoks nei įprastų marinuotų burokėlių.

Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 14:38)
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif


Ar dedate lapus, ar kotelius, ar lapus su koteliais? g.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2008 08 24, 17:58)
Ar dedate lapus, ar kotelius, ar  lapus su koteliais?  g.gif
4u.gif


esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
dejau viska ir lapus ir kotelius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 24 rugpjūčio 2008 - 18:01
QUOTE(Linyt @ 2008 08 24, 17:58)
Ar dedate lapus, ar kotelius, ar  lapus su koteliais?  g.gif
4u.gif


Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 08 24, 19:01)
esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
dejau viska ir lapus ir kotelius

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 08 25, 23:00)
Papildyta:

MARINUOTI JAUNI BUROKELIAI SU LAPKOCIAIS
1,5jaunu buurokeliu su lapkociais,
Marinatui:1l vandens,
1 stikline acto 9%,
1saukstas druskos,
2 saukstai cukraus, lauro lapeliu,
ciobreliu sakele,
2-3 skilteles cesnako,
juoduju pipiru zirniliu.
burokelius nuplauname.Atskiriame lapkocius,paverdame juos 3min.pasudytame vandenyje,isgriebiame ir supjaustome kubeliais.Tuomet tame paciame vandenyje isverdame burokelius.juos nulupame ir supjaustome kubeliaisI iskaitintys 0,5l talpos stiklainius sudedame burokeliu kubelius ir lapkociu gabalelius. Is marinatui skirtu produktu paruosiame marinata ir karsta supilame ant burokeliu.Pridengus dangteliais pasterizuojame 15min tuomet sandariai uzdarome.


patarimas:as lapkocius supjaustau apverdu3 min. ir dedu i saldymui skirtus indelius ir usaldau. :super
Atsakyti
o as imu burokeliu lapus ir lapkocius, paverdu juos savose sultyse, idedu druskos pagal skoni ir sterilizuoju 10 min. ziema sriubyte - niam niam
Atsakyti
Dėl burokėlių lapkočių. Aš darau taip- supjaustytus sumetu į puodą, įpilu truputį vandens ir paverdu kokias 5 min., paskui įberiu truputį druskos ir išmaišau, atsiranda daug sulčių, jas nusemiu, palieku tiek, kad vos apsemtų. Tada įdedu druskos pagal skonį ir acto arba rūgštelės, paverdu truputį, kol koteliai visai suminkštėja ir į stiklainiukus.
Atsakyti
Matau jau atsirado mišrainės. Mums labai patinka tokia:
3kg burokėlių (virtų)
0,5kg paprikos
0,5kg svogūnų (nuplikyti karštu vandeniu)

Marinatui:
1st vandens
1st aliejaus
po nepilną stiklinę acto ir cukraus
3 arbat. šaukšteliai druskos
pipirų, lapelių

Į marinatą dėti svogūnus ir paprikas, pavirti 10min. Dėti sutarkuotus burokus, užvirti ir išpilstyti į stiklainius. Uždaryti. Pasterizuoti nereikia.
Atsakyti
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:

1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.

Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2008 09 03, 13:17)
siandie teko paragauti savo marinuotu burokeliu, siemetiniu. Pirma karta dariau ir labai skaniai gavos. O dariau paprastai, tiesiog buvau per daug isivirus agurkams marinato ir buvo gaila ispilt -tai ir sumarinavau burokus. Marinatas pagal uspaskicho recepteli:

1l vandens
1s druskos
5s cukraus
100 ml acto, nors as pilu visada maziau.

Nieko nekaitinau ir nepasterizavau, kolkas (dvi savaites) laikosi.  drinks_cheers.gif

O kokiam kiekiui mazdaug burokeliu sito marinato uztenka?
Atsakyti