konservavime esu gana konservatoriška
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu
QUOTE(daibava @ 2014 06 11, 08:44)
konservavime esu gana konservatoriška
o druskos irgi nededat?
as ir pernai be druskos dariau
aš kitaip nesu dariusi ir tiktai nesurūgsta
QUOTE(Nerutė @ 2013 11 01, 13:43)
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 19, 10:11)
ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?
niekada neskaiciavau burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda jei reik "skyscio" papildau su atitinkamom proporcijom
QUOTE(Nerutė @ 2014 06 25, 23:07)
niekada neskaiciavau burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda jei reik "skyscio" papildau su atitinkamom proporcijom
nu bet nors +/-? ar 1 kg ar 5 kg
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 09:43)
nu bet nors +/-? ar 1 kg ar 5 kg
greiciau 5 kg as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas
QUOTE(mickute7 @ 2014 06 26, 10:03)
greiciau 5 kg as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas
o su šituo marinatu reik apvirti? visai nieko nenutuokiu, bet domiuosi po truputi
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai ačiū
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 12:07)
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai ačiū
pralinksminote
taigi turiu zaliu burokeliu, juos nuplaunu ir isverdu. Nulupu, tada tarkuoju arba pjaustau. Dazniau tarkuoju nors skaniau pjaustyti man asmeniskai. Tiesa maziukus 2-3 cm skersmens mazdaug marinuoju cielus.
Taigi turime puoda tarkuotu/pjaustytu/ cielu maziuku, ar didesniu padalintu I kelias dalis burokeliu. Pilu vandeni skaiciuodama litrais kiek ipilu kol beveik apsemia. Tada atitinkamai 1l vandens vandens dedame 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru is akies). maisydama kaitinu kol uzverda, paverdu nedaug iki 5min ir I stiklainius
Stiklainius sudedu ant grindu , uzkloju parai kaldromis po paros mazdaug atidengiu ir kai pravesta padedu sloikus i sandeliuka
stiklainiu paruosimo nerasau