Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

konservavime esu gana konservatoriška
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 06 11, 08:44)
konservavime esu gana konservatoriška
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu


o druskos irgi nededat?
Atsakyti
QUOTE(Geltona * @ 2014 06 11, 20:27)
o druskos irgi nededat?

ne nededu
Atsakyti
QUOTE(daibava @ 2014 06 11, 21:31)


ačiū, reikės išbandyti 4u.gif
Atsakyti
as ir pernai be druskos dariau drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš kitaip nesu dariusi ir tiktai nesurūgsta
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2013 11 01, 13:43)
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)


ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 19, 10:11)
ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?

niekada neskaiciavau smile.gif burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda wink.gif jei reik "skyscio" papildau wink.gif su atitinkamom proporcijom wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerutė @ 2014 06 25, 23:07)
niekada neskaiciavau smile.gif burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda wink.gif jei reik "skyscio" papildau wink.gif su atitinkamom proporcijom wink.gif


nu bet nors +/-? blush2.gif ar 1 kg ar 5 kg unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 09:43)
nu bet nors +/-? blush2.gif ar 1 kg ar 5 kg  unsure.gif

greiciau 5 kg tongue.gif as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2014 06 26, 10:03)
greiciau 5 kg tongue.gif  as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas


o su šituo marinatu reik apvirti? visai nieko nenutuokiu, bet domiuosi po truputi doh.gif
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai 4u.gif ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute320: 26 birželio 2014 - 12:08
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 12:07)
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai  4u.gif ačiū

biggrin.gif pralinksminote biggrin.gif
taigi turiu zaliu burokeliu, juos nuplaunu ir isverdu. Nulupu, tada tarkuoju arba pjaustau. Dazniau tarkuoju nors skaniau pjaustyti man asmeniskai. Tiesa maziukus 2-3 cm skersmens mazdaug marinuoju cielus.
Taigi turime puoda tarkuotu/pjaustytu/ cielu maziuku, ar didesniu padalintu I kelias dalis burokeliu. Pilu vandeni skaiciuodama litrais kiek ipilu kol beveik apsemia. Tada atitinkamai 1l vandens vandens dedame 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru is akies). maisydama kaitinu kol uzverda, paverdu nedaug iki 5min ir I stiklainius smile.gif
Stiklainius sudedu ant grindu , uzkloju parai kaldromis biggrin.gif po paros mazdaug atidengiu ir kai pravesta padedu sloikus i sandeliuka smile.gif


stiklainiu paruosimo nerasau smile.gif
Atsakyti