konservavime esu gana konservatoriška
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu
QUOTE(daibava @ 2014 06 11, 08:44)
konservavime esu gana konservatoriška
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu
burokėlius marinuoju tik su obuolių sultimis,
įmetu lauro lapų bei pipirų,
jokių kitokių priedų nepripažįstu
o druskos irgi nededat?
as ir pernai be druskos dariau
aš kitaip nesu dariusi ir tiktai nesurūgsta
QUOTE(Nerutė @ 2013 11 01, 13:43)
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 19, 10:11)
ant kokio kiekio burokėlių tiek marinato?
niekada neskaiciavau burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda jei reik "skyscio" papildau su atitinkamom proporcijom
QUOTE(Nerutė @ 2014 06 25, 23:07)
niekada neskaiciavau burokeliu visad turiu nemazai, tad skaiciuoju kiek telpa I puoda jei reik "skyscio" papildau su atitinkamom proporcijom
nu bet nors +/-? ar 1 kg ar 5 kg
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 09:43)
nu bet nors +/-? ar 1 kg ar 5 kg
greiciau 5 kg as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas
QUOTE(mickute7 @ 2014 06 26, 10:03)
greiciau 5 kg as irgi nematuoju, bet kad apsemtu burokelius marinatas
o su šituo marinatu reik apvirti? visai nieko nenutuokiu, bet domiuosi po truputi
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai ačiū
QUOTE(eglute320 @ 2014 06 26, 12:07)
gal kas aprašytu visa eiga "nuo turiu žalių burokėlių iki padedu sloikus i sandėliuka"? būtų labai ačiū
pralinksminote
taigi turiu zaliu burokeliu, juos nuplaunu ir isverdu. Nulupu, tada tarkuoju arba pjaustau. Dazniau tarkuoju nors skaniau pjaustyti man asmeniskai. Tiesa maziukus 2-3 cm skersmens mazdaug marinuoju cielus.
Taigi turime puoda tarkuotu/pjaustytu/ cielu maziuku, ar didesniu padalintu I kelias dalis burokeliu. Pilu vandeni skaiciuodama litrais kiek ipilu kol beveik apsemia. Tada atitinkamai 1l vandens vandens dedame 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru is akies). maisydama kaitinu kol uzverda, paverdu nedaug iki 5min ir I stiklainius
Stiklainius sudedu ant grindu , uzkloju parai kaldromis po paros mazdaug atidengiu ir kai pravesta padedu sloikus i sandeliuka
stiklainiu paruosimo nerasau