Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(Astulyte:) @ 2012 08 30, 23:40)
Nerealia skanus burokeliai,tinka sriubai,saltam ar karstam garnyrui.

1,5 virtu luptu burokeliu
1kg  svogunu
1kg papriku
1st cukraus
1saukstas druskos
0,5 stikline acto
I puoda dedam sutarkuotus burokelius,apkepintus svogunus,apkepintas paprikas ir visus likusius produktus,virt 20 min ir viska sudet i stiklainius.
Dar kas megsta galima dadet lauro lapu,dziovintu krapu,pipiru.
Tikrai siulau isbandyt !

thumbup.gif Nerealios salotos! Tik mano proporcijos kitokios:
4 kg virtu burokeliu
po 0.5 kg papriku ir svogunu
0.5 stiklines vukraus
2 saukstai druskos
0.5 stiklines acto.
Bet tikrai verta pabandyti 4u.gif
Atsakyti
As burokelius darau pagal si kazkur seniai rasta receptuka:
"burokeliu misraine:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
0,5stiklines stikline acto
0,5 stiklines cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska."
Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLLL @ 2012 09 26, 14:06)
As jau antri metai darau pagal si recepta. Acto tikrai nereikia, nes ji pakeicia pomidoru padazas. Tik as siek tiek maziau cukraus dedu.Man taip skaniau.

o as atsidariau ta padaryta misraine tai jau sugedusi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikaa @ 2012 09 29, 11:59)
As burokelius darau pagal si kazkur seniai rasta receptuka:
"burokeliu misraine:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
0,5stiklines stikline acto
0,5 stiklines cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska."
Labai skanu 4u.gif


sveikos,

panasiai ir as taip dariau su pomidoru padazu. tai super isejo.
dar dariau su obuoliu sultimis tai tokie svelnus labai gavosi. beje dar dariau is zaliu burokeliu panasiai kaip su pomidoru padazu receptas, tai irgi super gavosi.
darykite merginos jeigu turite barstuku tikrai geros atsargos ziemai. mes verdam ir sriuba ir vienus ir salotoms ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Saulė @ 2012 10 01, 12:59)
sveikos,

panasiai ir as taip dariau su pomidoru padazu. tai super isejo.
dar dariau su obuoliu sultimis tai tokie svelnus labai gavosi. beje dar dariau is zaliu burokeliu panasiai kaip su pomidoru padazu receptas, tai irgi super gavosi.
darykite merginos jeigu turite barstuku tikrai geros atsargos ziemai. mes verdam ir sriuba ir vienus ir salotoms ir t.t.

Pritariu, kad labai patogu tiek sriubai, tiek prie mesytes kokios ir pan. ziema thumbup.gif
Tik va beda baigiasi jau stiklainiai doh.gif
Atsakyti
Man žinokit patys pačiausi burokėliai su obuolių sultim thumbup.gif Be jokių šamarlia blush2.gif biggrin.gif Pernai visokiausių pribandžiau.Suvalgėm aišku,bet tik tam,kad neišmesti.Tai šiemet beveik visus padariau su sultim.ir tik kelis stiklainiukus su actu.
Dar gan neblogas buvo Ulės receptukas su pupelėm,bet ai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikaa @ 2012 10 01, 21:27)
Pritariu, kad labai patogu tiek sriubai, tiek prie mesytes kokios ir pan. ziema thumbup.gif
Tik va beda baigiasi jau stiklainiai  doh.gif



nieko tu stiklainiu visada buvo ir bus. mano mama pernai dar i saldikli dejo, nes burokeliu nemazai turejo, tai ir jus gal pabandykit gal patiks
Atsakyti
QUOTE(Saulė @ 2012 10 02, 10:27)
nieko tu stiklainiu visada buvo ir bus. mano mama pernai dar i saldikli dejo, nes burokeliu nemazai turejo, tai ir jus gal pabandykit gal patiks

saldiklis jau pilnas kitu gerybiu biggrin.gif . Burokai gerai visa ziema issilaiko kaime rusy, tai nera didele beda del laikymo mums, tik siaip vis norisi dar kazka skanaus pasidaryti smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
o gal marinuojat ''cielus'' burokėlius,t.y. netarkuotus , nepjaustytus ax.gif mąsčiau su Ulės siūlytu marinatu, kur 2 stikl. vandens, 1 stikl. acto ir t. t., bet galvoju , gal bus per rūgščiai, nes burokėlių tai mažesnis kiekis teks marinatui g.gif kaip manot?
Atsakyti
O kam cielus marinuoti, paskui nežinia ką iš jų daryti. geriau iškart sutarkuoti ir supjaustyti.
\Man taip atrodo, o gal aš klystu?


QUOTE(bazuka @ 2012 10 02, 15:20)
Sveikos,
o gal marinuojat ''cielus'' burokėlius,t.y. netarkuotus , nepjaustytus  ax.gif mąsčiau su Ulės siūlytu marinatu, kur 2 stikl. vandens, 1 stikl. acto ir t. t., bet galvoju , gal bus per rūgščiai, nes burokėlių tai mažesnis kiekis teks marinatui  g.gif kaip manot?

Atsakyti
patys skaniausi burokėliai su obuolių sultimis, tiek cieli, tiek tarkuoti thumbup.gif
pernai buvau privirus per daug burokėlių, tad sutarkavau, sudėjau porcijomis ir į šaldiklį. Sriubai tiko puikiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SmilgaS @ 2012 10 04, 14:37)
O kam cielus marinuoti, paskui nežinia ką iš jų daryti. geriau iškart sutarkuoti ir supjaustyti.
\Man taip atrodo, o gal aš  klystu?

Susimarinavau thumbup.gif man taip skaniau, noriu pjaustau, noriu tarkuoju, noriu cielą valgau lotuliukas.gif dar pamėginsiu ir su sultim, be to konservuoju su sultim ir tarkuotus 4u.gif
Atsakyti