Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(juste10 @ 2012 06 15, 19:53)
Sveikutes,gal kuri galit parasyt receptuka,kaip konservuot jaunus burokeliu lapus?Zadu retint burokelius ir gaila ismest.Aciukas


labai paprastai, daryk is akies, tikrai gausis 4u.gif as priruosiu ju puoda, dedu sauksta druskos,panasiai cukraus, kai pradeda virti 2 saukstus acto ir beverdant dar ragauju ragauju..jei norisi astriau dadedu acto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(okkey @ 2012 06 17, 05:39)
labai paprastai, daryk is akies, tikrai gausis  4u.gif  as priruosiu ju puoda, dedu sauksta druskos,panasiai cukraus, kai pradeda virti 2 saukstus acto ir beverdant dar ragauju ragauju..jei norisi astriau dadedu acto mirksiukas.gif


Gal taip galima marinuoti ir mangoldus?
Kokio dydžio, kiek litrų tavo puodas?
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 07 08, 16:09)
Gal taip galima marinuoti ir mangoldus?
Kokio dydžio, kiek litrų tavo puodas?


itariu, kad ir juos taip galima, bet dar nebandziau nes siemet pirmi metai kai bandau auginti, sunkiai jie pas mane auga, 2 kart sejau doh.gif

puodas kokiu 6 litru g.gif reiktu pamatuoti is tikro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 06 15, 20:53)
Sveikutes,gal kuri galit parasyt receptuka,kaip konservuot jaunus burokeliu lapus?Zadu retint burokelius ir gaila ismest.Aciukas



pernai dariau pagal si recepta. puikiai laikesi ziema. receptas rastas kazkur cia SM:

Marinuoti burokeliu lapai
marinatas:
1 l vandens - 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai 9 proc. acto, ant 2 kg burokeliu lapu - 1 l marinato;
lapus gerai nuplauti ir supjaustyti, sudeti i verdanti pasudyta ir actu parugstinta vandeni; kaip vanduo uzvirs dar pavirti 5-8 min., sudeti i stiklainius, o juos uzdaryti steriliais dangteliais bei apversti ir apkloti

Atsakyti
Nerealia skanus burokeliai,tinka sriubai,saltam ar karstam garnyrui.

1,5 virtu luptu burokeliu
1kg svogunu
1kg papriku
1st cukraus
1saukstas druskos
0,5 stikline acto
I puoda dedam sutarkuotus burokelius,apkepintus svogunus,apkepintas paprikas ir visus likusius produktus,virt 20 min ir viska sudet i stiklainius.
Dar kas megsta galima dadet lauro lapu,dziovintu krapu,pipiru.
Tikrai siulau isbandyt !
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2008 09 18, 17:19)
Labai skani mišrainė prie mėsos. Ir viena skanu smile.gif
PO 2 kg burokėlių ir morkų, 1 kg svogūnų, 0,5l pomidorų padažo(galima mažiau), 600gr vandens, 3šaukštai druskos, 5 šaukštai cukraus, 1 didelė česnako galvutė, aliejaus stiklinė. Burokėlius ir morkas išverdam, nulupam, sutarkuojam kuo stambiau ir kaitinam vandeny. Supilam pakepintus svogūnus, pomidorų padažą, druską, cukrų, kaitinam apie 15-20 min. Tada įdedam sutrintą česnaką ir dar 10 min. kaitinam. Tada mišrainę į stiklainius, uždarom ir ataušusią galima valgyti.

gal daret kas sita misrainyte ?ar acto cia nereikia?
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2012 08 31, 14:48)
gal daret kas sita misrainyte ?ar acto cia nereikia?

Aš dariau panašią, burokų 4 kg ,morkų 1kg ,o visa kita tas pats, tai acto reikėjo. Manau,kad čia matyt pamiršo parašyti.
Atsakyti
QUOTE(orcha @ 2012 08 31, 14:49)
Aš dariau panašią, burokų 4 kg ,morkų 1kg ,o visa kita tas pats, tai acto reikėjo. Manau,kad čia matyt pamiršo parašyti.

neapsiziurejau kazkaip pries darant kad acto nera viska susiviriau ,tada kilo klausimas del acto ir man taip atrodo kad labai preska ,bet paskui paskaiciau vienos komentara kad vire ir skani ,tai padariau be acto ,tai turbut nesilaikys ? g.gif o gal pomidoru padazas sulaikys rugima gi ten raso acto rugsties yra? g.gif
Atsakyti
[quote=coliuke29,2012 08 31, 17:42]
neapsiziurejau kazkaip pries darant kad acto nera viska susiviriau ,tada kilo klausimas del acto ir man taip atrodo kad labai preska ,bet paskui paskaiciau vienos komentara kad vire ir skani ,tai padariau be acto ,tai turbut nesilaikys ? g.gif o gal pomidoru padazas sulaikys rugima gi ten raso acto rugsties yra? g.gif
[/quot radau kitur praktiskai tokia pati tik kad pupeles dedasi bet ir nesideda actas tai gal sakau laikysis g.gif
Atsakyti
sveikos na ir as pasakysiu savo burokeliu recepta kuris man labai patinka bet jis yra garnyras labiau prie kazko nei kad i sriuba. smile.gif
reikia
4 kg sutarkuotu isvirtu burokeliu;
puses kilogramo pakepintu svogunu;
200 ml. 9procentu acto;
200g cukraus;
4 skilteles cesnako;
2 puslitriniai stiklainiukai tomato;
ir apie 250ml aliejaus.

viska ismaisyti uzvirti ir deti i stiklainius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(coliuke29 @ 2012 08 31, 14:48)
gal daret kas sita misrainyte ?ar acto cia nereikia?

As jau antri metai darau pagal si recepta. Acto tikrai nereikia, nes ji pakeicia pomidoru padazas. Tik as siek tiek maziau cukraus dedu.Man taip skaniau.
Atsakyti
QUOTE(gerda23 @ 2012 09 26, 10:23)
sveikos na ir as pasakysiu savo burokeliu recepta kuris man labai patinka bet jis yra garnyras labiau prie kazko nei kad i sriuba. smile.gif
reikia
4 kg sutarkuotu isvirtu burokeliu;
puses kilogramo pakepintu svogunu;
200 ml. 9procentu acto;
200g cukraus;
4 skilteles cesnako;
2 puslitriniai stiklainiukai tomato;
ir apie 250ml aliejaus.

viska ismaisyti uzvirti ir deti i stiklainius smile.gif

O acto nebuna per daug? g.gif
Atsakyti