QUOTE(regna @ 2011 08 28, 22:02)
Pati iškėliau klausimą,padariusi burokėlius su svarainių sultimis,nutariau parašyti.
Paklaidžiojusi po internetą suradau receptą:
burokėliai su svarainių sultimis
Virtus burokėlius užpyliau karštomis padruskintomis sultimis.
Į sultis įbėriau pipirų,lauro lapelių.
Burokėlius iš vakaro paviriau 20min. ir palikau su puodu ant viryklės{taip verdant burokėliai būna sultingi}
Svarainius nuplikinau{jie taip būna minkštesni,taip ruošiami ir džemams}..išvaliau.
Su sulčiaspaude paruošiau sultis.
Užviriau sudėjau prieskonius supyliau burokėlius, užviriau,sudėjau į indelius
Kaitinau 35min.užsukau su užsukamais dangteliais.
Apverčiau ir apklojau,kad atvėstų.
Išbandymui ruošiau iš 1,5kg burokėlių{tai sudarė keturi nemaži burokėliai,druskos v.š.,žiupsnelis pipirų,lauralapiai keli. sulčių buvo 1,5stiklinės}
informacija Rima Marcinkevičienė
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 08 28, 22:02)
Pati iškėliau klausimą,padariusi burokėlius su svarainių sultimis,nutariau parašyti.
Paklaidžiojusi po internetą suradau receptą:
burokėliai su svarainių sultimis
Virtus burokėlius užpyliau karštomis padruskintomis sultimis.
Į sultis įbėriau pipirų,lauro lapelių.
Burokėlius iš vakaro paviriau 20min. ir palikau su puodu ant viryklės{taip verdant burokėliai būna sultingi}
Svarainius nuplikinau{jie taip būna minkštesni,taip ruošiami ir džemams}..išvaliau.
Su sulčiaspaude paruošiau sultis.
Užviriau sudėjau prieskonius supyliau burokėlius, užviriau,sudėjau į indelius
Kaitinau 35min.užsukau su užsukamais dangteliais.
Apverčiau ir apklojau,kad atvėstų.
Išbandymui ruošiau iš 1,5kg burokėlių{tai sudarė keturi nemaži burokėliai,druskos v.š.,žiupsnelis pipirų,lauralapiai keli. sulčių buvo 1,5stiklinės}
informacija Rima Marcinkevičienė
sveiki marinuoju darzoves jau 15 metu ir toki recepta suzinojau tik dabar cia turetu trukti cukraus nes gaunasi turbut rugstu