Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(Ulė @ 2011 08 26, 13:42)
Marinuoti burokėliai žiemai


3 kg. burokėlių
3 stiklinės vandens
1 st. acto
3 šaukštai su kaupu cukraus
2 šaukštai be kaupo druskos

Burokėlius išvirti, sutarkuoti ir supilti į užvirusį marinatą. Visą masę užvirinti ir supilstyti į iškaitintus  stiklainius.
Skanaus!!


Tureciau kritikos siam receptui... blush2.gif nezinau, gal as ka ne taip parasiau, bet man triju stikliniu vandens mazoka... pyliau keturias, ir marinato vistiek truko. Tiesa, as pyliau i burokelius viska ir dar uzviriau. Ir acto kaip tik, kaip kazkas cia sake, kad nesvietiskai daug... man gal netgi truksta biggrin.gif galu gale dejau viska pagal skoni. Nezinau, kas cia man gavosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 rugsėjo 2011 - 14:30
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 13, 15:30)
Tureciau kritikos siam receptui...  blush2.gif nezinau, gal as ka ne taip parasiau, bet man triju stikliniu vandens mazoka... pyliau keturias, ir marinato vistiek truko. Tiesa, as pyliau i burokelius viska ir dar uzviriau. Ir acto kaip tik, kaip kazkas cia sake, kad nesvietiskai daug... man gal netgi truksta biggrin.gif galu gale dejau viska pagal skoni. Nezinau, kas cia man gavosi...

kazin kaip Ulei neiskelia dangteliu g.gif
as dariau pagal Ule su pupelem, na bet paatvirausiu, kad pabaigoje man kazkas irgi ne taip buvo tad emiausi savo galva visko dadeti is akies ir dar pridejau obuoliu koses nes man kazko truko, patobulinto receptelio neskelbsiu, nes viska dejau is akies jau ir ragavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 09 13, 15:30)
Tureciau kritikos siam receptui...  blush2.gif nezinau, gal as ka ne taip parasiau, bet man triju stikliniu vandens mazoka... pyliau keturias, ir marinato vistiek truko. Tiesa, as pyliau i burokelius viska ir dar uzviriau. Ir acto kaip tik, kaip kazkas cia sake, kad nesvietiskai daug... man gal netgi truksta biggrin.gif galu gale dejau viska pagal skoni. Nezinau, kas cia man gavosi...

man cia tikrai netruksta nei acto nei skonio viskas pagal mano skoni,nors si receptuka ir radau cia sm burokeliu temoj pries kelis metus, labai patiko 4u.gif O su tuo skysciu,gal tu nepilnus stiklainius burokeliu pridedi? Nes as taj pritrombuoju pilnus buroku,tada vietos vos vos lieka marinatui tam uzpilti, kadkaip nemegstu as to ryskaus vandens burokuose biggrin.gif , bet jaip jei dedi laisviau buroku tai ir marinato ten telpa daug 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2011 09 13, 19:20)
kazin kaip Ulei neiskelia dangteliu g.gif


neiskelia,o kas cia per stebuklas?
jau kelintoj vis ieskote kabliuku. Receptu konservavimui as nekuriu,viska gaminu pagal receptus,draugu,mamu,rastu internete ir jei jums nesigauna nereiskia, kad mano nurodyti receptai vakavimui blogi.

Kad butu ramiau,galiu net parodyti cool.gif

user posted image
Atsakyti
As tai su paciu skysciu dedu i stiklainiuka, paspaudziu, kad daugiau tilptu,tuo paciu ir skyscio issikelia. Nu nezinau kaip paaiskinti smile.gif Mama sake man, kad ir neturi but daug skyscio biggrin.gif o as isivaziduoju, kad kai pardej nusiperku, tai ten plaukioja burokai biggrin.gif betgi parduotuve yra parduotuve, argi ten prigrus daug buroku biggrin.gif
Papildyta:
Jau siemet kad prisivakavau visko.... tikiuosi suvalgysim per ziema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 16, 11:00)
pagal šį kaimynės receptą labai jau rūgštūs išeina burokėliai, manau ,kad citrinos rūgštelės kokių 35 gramų čia užtenka..

Gerai,kad neidejau 70gramu,nes nuo 30buvo rugstus,reikejo taisyt.nu kas galejo toki recepta sugalvot?kaimynes-palatos.
Atsakyti
Niekada nesilaikau griežtai receptų,man svarbu idėja,o kiek ir ko dedu tai jau sprendžiu pati,jei man pagal receptą bus per rūgštu ar sūru tai negi dabar pulsiu kritikuot receptą
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 28, 22:02)
Pati iškėliau klausimą,padariusi burokėlius su svarainių sultimis,nutariau parašyti.

  Paklaidžiojusi po internetą suradau receptą:

    burokėliai su svarainių sultimis

    Virtus burokėlius užpyliau karštomis  padruskintomis sultimis.
    Į sultis įbėriau  pipirų,lauro lapelių.

    Burokėlius iš vakaro paviriau 20min. ir palikau su puodu ant viryklės{taip verdant burokėliai būna sultingi}

    Svarainius nuplikinau{jie taip būna minkštesni,taip ruošiami ir džemams}..išvaliau.

    Su sulčiaspaude paruošiau sultis.

    Užviriau sudėjau prieskonius supyliau burokėlius, užviriau,sudėjau į indelius
 
    Kaitinau 35min.užsukau  su užsukamais dangteliais.

  Apverčiau ir apklojau,kad atvėstų.

    Išbandymui ruošiau iš 1,5kg burokėlių{tai sudarė keturi nemaži burokėliai,druskos v.š.,žiupsnelis pipirų,lauralapiai keli. sulčių buvo 1,5stiklinės}

informacija  Rima Marcinkevičienė


Papildyta:
QUOTE(regna @ 2011 08 28, 22:02)
Pati iškėliau klausimą,padariusi burokėlius su svarainių sultimis,nutariau parašyti.

  Paklaidžiojusi po internetą suradau receptą:

    burokėliai su svarainių sultimis

    Virtus burokėlius užpyliau karštomis  padruskintomis sultimis.
    Į sultis įbėriau  pipirų,lauro lapelių.

    Burokėlius iš vakaro paviriau 20min. ir palikau su puodu ant viryklės{taip verdant burokėliai būna sultingi}

    Svarainius nuplikinau{jie taip būna minkštesni,taip ruošiami ir džemams}..išvaliau.

    Su sulčiaspaude paruošiau sultis.

    Užviriau sudėjau prieskonius supyliau burokėlius, užviriau,sudėjau į indelius
 
    Kaitinau 35min.užsukau  su užsukamais dangteliais.

  Apverčiau ir apklojau,kad atvėstų.

    Išbandymui ruošiau iš 1,5kg burokėlių{tai sudarė keturi nemaži burokėliai,druskos v.š.,žiupsnelis pipirų,lauralapiai keli. sulčių buvo 1,5stiklinės}

informacija  Rima Marcinkevičienė

sveiki marinuoju darzoves jau 15 metu ir toki recepta suzinojau tik dabar cia turetu trukti cukraus nes gaunasi turbut rugstu
Atsakyti
aciukas ulei uz receptuka 4u.gif 4u.gif 4u.gif

jau 41 litra pasidariau smile.gif nerealiai skanus smile.gif

aciu tau nuosirdziausiai kad daliniesi receptais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adra: 16 rugsėjo 2011 - 20:06
QUOTE(adra @ 2011 09 16, 21:04)
aciukas ulei uz receptuka  4u.gif  4u.gif  4u.gif

jau 41 litra pasidariau  smile.gif nerealiai skanus  smile.gif

aciu tau nuosirdziausiai  kad daliniesi receptais  4u.gif  4u.gif  4u.gif

valiooooo bigsmile.gif wub.gif ajna sau 41 litra blink.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
blush2.gif
QUOTE(Ulė @ 2011 09 16, 22:36)
valiooooo bigsmile.gif  wub.gif  ajna sau 41 litra blink.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

blush2.gif us koki receptuka
Atsakyti
18 žinučių atgal,o pakartojimas šio puslapio viršuje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rene35 @ 2011 09 15, 23:49)
Papildyta:

sveiki marinuoju darzoves jau 15 metu ir toki recepta suzinojau tik dabar cia turetu trukti cukraus nes gaunasi turbut rugstu


Rene35, 4u.gif

aš,burokėlius,kaip ir dauguma čia rašančių burokėlius marinavau ne kartą su obuolių sultimis.
Man kilo ši įdėja,pradėjau ieškoti internete ir radau,išbandžiu,bet nei viename recepte neužyikau,kad būtų nurodoma cukrus.

Pabandymui paruošiau keletą indelių,žiemą,kai organizmas stokos vitaminų,tokiomis burokėlių salotomis galima bus atsigaivinti.

Jei turėsiu galimybę išbandysiu ir su cukrumi.







Atsakyti