Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(silsta @ 2011 08 23, 08:32)
1 ltr. vandens/ 1 valg.šaukštą (didelį) druskos, 3 valg. šaukštus acto 9%, 2 valg.šaukštus cukraus, lauro lapelių, pipirų. Atitinkamai, kiek litrų vandens supyliau, tiek ir paskaičiuoju kitų priedų. Ragauju, jei man atrodo, kad ko trūksta - dadedu.

Kai užverda, nugraibstau putas, ir sudedu burokėlius į jau paruoštus stiklainius ir užsuku. Mums skanu  ax.gif



O kokiu santykiu marinato prie burokėlių?Vienos pila,kad apsemtų marinatas burokus,kitos pusę,kitos tik,kad nesviltų dugnas. Pasimečiau šiuo klausimu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 11 05, 09:23)
O aš jau daugelį metų burokėlius darau pagal šį receptą: išverdu burokėlius,nuvalau,sutarkuoju burokine tarka ir sudedu į puodą ir tada pilu:1,5 litro vandens reikia 1 stiklinės acto,pipirų,lauro lapelius kelis,1 šaukštas cukraus,1 šaukštas druskos. Naudoju kaip garnyrą ir vasarą šaltibarščiams.Man jų skonis labai geras gaunasi thumbup.gif


O kiek burokeliu reikia?
Atsakyti
Marinuoti burokėliai žiemai

user posted image

3 kg. burokėlių
3 stiklinės vandens
1 st. acto
3 šaukštai su kaupu cukraus
2 šaukštai be kaupo druskos

Burokėlius išvirti, sutarkuoti ir supilti į užvirusį marinatą. Visą masę užvirinti ir supilstyti į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 26, 13:42)
Marinuoti burokėliai žiemai

user posted image

3 kg. burokėlių
3 stiklinės vandens
1 st. acto
3 šaukštai su kaupu cukraus
2 šaukštai be kaupo druskos

Burokėlius išvirti, sutarkuoti ir supilti į užvirusį marinatą. Visą masę užvirinti ir supilstyti į iškaitintus  stiklainius.
Skanaus!!

superinis marinatas... pagal ji as jau antri metai gaminu thumbup.gif ir svveikus burokelius virtus marinuoju thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,turiu klausimą,gal kuri esate dariusi burokėlius su svarainių sultimis?

Pasidalinkitesavo patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 08 28, 15:43)
Sveikos,turiu klausimą,gal kuri esate dariusi burokėlius su svarainių sultimis?

    Pasidalinkitesavo patirtimi.

deja as niekad nedariau tiek svarainiu nepriauga pas mus, manau kad truputuka per daug vargo butu, speju kad bandziusiu neatsiras g.gif
Atsakyti
Pati iškėliau klausimą,padariusi burokėlius su svarainių sultimis,nutariau parašyti.

Paklaidžiojusi po internetą suradau receptą:

burokėliai su svarainių sultimis

Virtus burokėlius užpyliau karštomis padruskintomis sultimis.
Į sultis įbėriau pipirų,lauro lapelių.

Burokėlius iš vakaro paviriau 20min. ir palikau su puodu ant viryklės{taip verdant burokėliai būna sultingi}

Svarainius nuplikinau{jie taip būna minkštesni,taip ruošiami ir džemams}..išvaliau.

Su sulčiaspaude paruošiau sultis.

Užviriau sudėjau prieskonius supyliau burokėlius, užviriau,sudėjau į indelius

Kaitinau 35min.užsukau su užsukamais dangteliais.

Apverčiau ir apklojau,kad atvėstų.

Išbandymui ruošiau iš 1,5kg burokėlių{tai sudarė keturi nemaži burokėliai,druskos v.š.,žiupsnelis pipirų,lauralapiai keli. sulčių buvo 1,5stiklinės}

informacija Rima Marcinkevičienė

Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 26, 12:42)
Marinuoti burokėliai žiemai

3 kg. burokėlių
3 stiklinės vandens
1 st. acto
3 šaukštai su kaupu cukraus
2 šaukštai be kaupo druskos

Burokėlius išvirti, sutarkuoti ir supilti į užvirusį marinatą. Visą masę užvirinti ir supilstyti į iškaitintus  stiklainius.
Skanaus!!

Sveiki, gal kas nors galite parašyti kokia stiklinės talpa turi būti? blush2.gif tų stiklinių dabar įvairių yra, ir viena nelygi kitai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jankabara @ 2011 08 29, 09:43)
Sveiki, gal kas nors galite parašyti kokia stiklinės talpa turi būti? blush2.gif tų stiklinių dabar įvairių yra, ir viena nelygi kitai ax.gif

200 ml. 4u.gif
Atsakyti
Labai ačiū už greitą atsakymą, bėgu marinuoti burokėlius 4u.gif
Atsakyti
Siandien susikombinavau marinata is savo turimo jau virtu burokeliu kieko, taigi, skanus gavosi, drasiai rekomenduoju:

2 kg virtu burokeliu
1 l vandens
40 g cukraus
40 g druskos
60 ml acto 9%

Dariau tradiciskai, kaip mama biggrin.gif : burokelius sutarkavau, uzpyliau vanedniu, sudejau likusius priedus ir uzvirinau, isjungiau, ispilsciau...
Gavosi lygiai 3 litrai gatavo produkto 4u.gif
Pats marinatas is blog'o Zanetosvirtuve, tiesa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 30 rugpjūčio 2011 - 13:50
Sveikos,

esu skanavusi labai puiku recepta, dabar visur ieskau kokiom proporcijom daryti, bet niekaip nerandu doh.gif
o receptas toks: smulkiai tarkuoti burokeliai, obuoliai ir mazosios pupeles. nezinau koks pilamas marinatas .
gal kas esate toki recepta dare?
Atsakyti