Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(cezi @ 2011 07 10, 19:56)
o kaip dedat burokėlių lapkočius?


dariau siais metais pirmakart,tai skonio nezinau.
1l vandens,4 saukstai cukraus,2 saukstai druskos ir 5 saukstai acto.Uzvirinti vandeni su druska ir cukrumi,sudeti pjaustytus lapkocius ir uzvirus pavirti kokias 5 min,tada acta ipilti ir dar pavirti apie 5 min.
Tinka ir sriubai ir saltibarsciams, sako ,kad skanu 4u.gif .Pabandysim pamatysim biggrin.gif
Atsakyti
aš bandžiau vietoj rūgšties rūgštynių įdėt, nežinau kas gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 07 11, 22:46)
aš bandžiau vietoj rūgšties rūgštynių įdėt, nežinau kas gausis ax.gif

neiškenčiau ir šiandien išsiviriau sriubos - superinis skonis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
As darau sitaip-
Marinatas 1 l vandens,1v.s. druskos,2 v.s. cukraus,7-9 v.s. 9% acto(paragauju rugstuma)
Isvirtus ir sutarkuotus burokus uzpilti marinatu.tinka ir sriuboms ir kaip garnyras,ir saltibarsciams 4u.gif
Atsakyti
sveiki 4u.gif .gal cia truputi ne itema,bet as dariau tokia misraine ir mums visiems ji labai patiko:visos darzoves turi buti zalios-1,5kg pomidoru,3kg burokeliu,1,5kg svogunu,indelis pomid pad(pacio pigiausio)300gr cukraus,300gr aliejaus(gali buti ir maziau),100gr druskos,150gr acto 9proc.viska supjauscius ir sutarkavus sutinti apie val,sudeti visus ingrediantus,tik pries pabaiga sudeti tomatus.po to sudeti i uzsukamus ind.tinka ir garnyrui ir barsciams.laaaaabai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 11 05, 10:23)
O aš jau daugelį metų burokėlius darau pagal šį receptą: išverdu burokėlius,nuvalau,sutarkuoju burokine tarka ir sudedu į puodą ir tada pilu:1,5 litro vandens reikia 1 stiklinės acto,pipirų,lauro lapelius kelis,1 šaukštas cukraus,1 šaukštas druskos. Naudoju kaip garnyrą ir vasarą šaltibarščiams.Man jų skonis labai geras gaunasi thumbup.gif

Mergutes pakomeentuokite prasau kaip ar reikia burokelius virtus su marinatu uzvirinti ir viskas butu g.gif
Atsakyti
O gal aš blatniausia- burokelius dedu su grynomis sultimis ax.gif ax.gif ax.gif Litras sulčiu,šaukstas druskos,dar šaukstas cukraus. Sultys namines rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 31, 15:46)
Mergutes pakomeentuokite prasau kaip ar reikia burokelius virtus su marinatu uzvirinti ir viskas butu g.gif

va taip aš šiemet ir dariau, išviriau burokėlius, išsiviriau marinatą, po to sutarkuotus burokėlius sudėjau į marinatą ir dar kartą užvirinau , o tada jau į stiklainius ir užsukau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2011 08 09, 14:44)
va taip aš šiemet ir dariau, išviriau burokėlius, išsiviriau marinatą, po to sutarkuotus burokėlius sudėjau į marinatą ir dar kartą užvirinau , o tada jau į stiklainius ir užsukau  4u.gif

dekui taip jau ir padariau, kaip Jus parasete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 04, 17:22)
O gal aš blatniausia- burokelius dedu su grynomis sultimis ax.gif  ax.gif  ax.gif  Litras sulčiu,šaukstas druskos,dar šaukstas cukraus. Sultys namines rolleyes.gif

su obuolių sultimis? aš irgi su jomis darau, man labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, aš irgi burokėlius vekuodavau su obuolių sultimis (patys skaniausi šitaip uždaryti burokėliai), bet kad šiemet jų tušti sodai, nerasta obuoliukų... ax.gif

Nieko nepadarysi, jei sulčių nėra, tada paprasčiausiai išviriau burokėlius ir per burokinę tarką sutarkavau į puodą. Litriniu stiklainiu pamatavau kiek vandens užpyliau, tada dedu:

1 ltr. vandens/ 1 valg.šaukštą (didelį) druskos, 3 valg. šaukštus acto 9%, 2 valg.šaukštus cukraus, lauro lapelių, pipirų. Atitinkamai, kiek litrų vandens supyliau, tiek ir paskaičiuoju kitų priedų. Ragauju, jei man atrodo, kad ko trūksta - dadedu.

Kai užverda, nugraibstau putas, ir sudedu burokėlius į jau paruoštus stiklainius ir užsuku. Mums skanu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo silsta: 23 rugpjūčio 2011 - 07:34
Išvirtus (tik nepervirtus) burokelius nulupu, sutarkuoju burokine tarka arba pjaustau kubeliais, užpilu obuolių sultimis, šiek tiek druskos (maždaug ant 2l. sulčių- 1 v.š. su kaupu),+ keli lauro lapai ir kvep.pipirai. Užvirinu, paverdu max 5 min. ir į sterilius stiklainius. Nieko geresnio ir paprastesnio kol kas neradau.
Atsakyti