Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(A.d. @ 2010 08 23, 14:00)
Aš darau pagal čia,SM, rastą:

3 stk. vandens
0.5 stk.acto(kitos pila visa stk.)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Į karštą marinatą sudedu tarkuotus virtus burokėlius, kai užverda, paverdu kelias min. ir pilstau į stiklainius. 4u.gif  Man visai nieko.

dariau pagal si recepteli tad vakara atsidariau paragauti blink.gif actas permuse viska ploviau, ploviau, po to i sriuba suverciau bet ir sriuboje jautesi...deja nusivyliau i sakyciau, kad patikimiausiai koncervuoti obuoliu sultyse ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 11 02, 08:18)
dariau pagal si recepteli tad vakara atsidariau paragauti blink.gif actas permuse viska ploviau, ploviau, po to i sriuba suverciau bet ir sriuboje jautesi...deja nusivyliau i sakyciau, kad patikimiausiai koncervuoti obuoliu sultyse ax.gif


jo acto cia tikrai nerealiai, geriausia burokus daryti ragaujant is tikro ax.gif as visad geriau iskart acto nedaug nededu, geriau dadet, nes isimt jau be sancu, man ant didziulio puodo tik keli valgomi saukstai eina (gaunasi labai svelnus, kaip tik isaltibarscius tinkantys), o cia ant triju stikliniu vandens toks kiekis, jo daug ziauriai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2006 08 04, 20:09)
O tai ,šitas marinavimo būdas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ,išbandytas ir vis dar praktikuojamas mirksiukas.gif



o tai daugiau jokiu prieskoniu det nereikia?
Atsakyti
O aš jau daugelį metų burokėlius darau pagal šį receptą: išverdu burokėlius,nuvalau,sutarkuoju burokine tarka ir sudedu į puodą ir tada pilu:1,5 litro vandens reikia 1 stiklinės acto,pipirų,lauro lapelius kelis,1 šaukštas cukraus,1 šaukštas druskos. Naudoju kaip garnyrą ir vasarą šaltibarščiams.Man jų skonis labai geras gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 11 02, 10:18)
dariau pagal si recepteli tad vakara atsidariau paragauti blink.gif actas permuse viska ploviau, ploviau, po to i sriuba suverciau bet ir sriuboje jautesi...deja nusivyliau i sakyciau, kad patikimiausiai koncervuoti obuoliu sultyse ax.gif


Tai neaisku kokiam kiekiui burokeliu jus naudojote si marinata. Pagal si recepta gaminu jau 3 metai, burokeliai gaunasi l. svelnus, naudojame juos visur. Recepto autore buvo nurodziusi, kad 0.5 stikl.acto skirta 10l puodui pilnam netarkuotu burokeliu.
Atsakyti
na jau cukraus gyvenime nedejau i marinuotus burokus,jie ir is saves saldumo turi smile.gif
Atsakyti
nesenai dariau burokelius su obuoliu sultimis, skonis nustebino ... labai labai skanu ... skonis saldziarugstis gavosi.. recepteli radau sios temos pradzioje kam idomu atkapstysiu ... nepasigailejau ... tikrai pasaka smile.gif
Atsakyti
Man irgi burokeliai skaniausi obuoliu sultyse bigsmile.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif Ir aš,jungiuosiu prie jūsų,man taip pat burokėliai skaniausi su obuolių sultimis.
Atsakyti
Jau ketverius metus marinuojamės burokėlius su obuolių sultimis - ir nerealiai skanu būna thumbup.gif Gamindami visada ragaujame ax.gif Nepamenu, kada pirktinius burokėlius teko valgyt, tik naminius šaltibarščius pripražįstame tongue.gif
Atsakyti
o kaip dedat burokėlių lapkočius?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 07 10, 20:56)
o kaip dedat burokėlių lapkočius?

as saldau man pasitvirtino jie saldyti, tik pasmulkinu ir i kamera i maiselius sudedu, kad daugiau vietos butu ir suguldau tada 4u.gif
Atsakyti