Burokeliu salotos su obuoliais
3kg virtu burokeliu
3kg virtu morku
3kg rugsciu obuoliu
1.5kgsvogunu
1laliejaus
6lauro lapeliai,druskos,pipiru.
Burokelius,morkas ir obuolius stambiai sutarkuoti.Svogunus supjaustykite griezineliais ir pakepinkite aliejuje.Viska sumaisykite,uzpilkite aliejumi,iberkite druskos,pipiru,idekite lauro lapelius ir troskinkite 25min. Karstas salotas sudekite i uzsukamus stiklainius.
Si recepta radau zurnale.
QUOTE(kadabra @ 2010 09 20, 23:27)
Ar kaip nors ruošiate burokėlių lapkočius žiemai?
Šaldžius esu - neskanu. Įdomu, o jeigu užpylus tokiu pačiu marinatu kaip ir pačius burokėlius?
Šaldžius esu - neskanu. Įdomu, o jeigu užpylus tokiu pačiu marinatu kaip ir pačius burokėlius?
Aš tai šaldžiau lapelius apvirtus, tai labai fainai žiemą sriubytei atrodo kad ką tik nuskinti ir išvirtis
kaip žinot kada burokai išvirę, aš musiau perviriau , nes sutarkavus ir dar pavirus obuolių sultyse tokie minkšti gavosi, ne košė dar bet jau per minkšti.
kažkaip man sunku su tais burokais, nepasiduoda jie man
kažkaip man sunku su tais burokais, nepasiduoda jie man
QUOTE(gur @ 2010 10 03, 15:57)
kaip žinot kada burokai išvirę, aš musiau perviriau , nes sutarkavus ir dar pavirus obuolių sultyse tokie minkšti gavosi, ne košė dar bet jau per minkšti.
kažkaip man sunku su tais burokais, nepasiduoda jie man
kažkaip man sunku su tais burokais, nepasiduoda jie man
Aš visada stengiuosi virti trumpiau (pailgus burokėlius supjaustau ~4 pirštų storio riekėm ir verdu ne ilgiau 15 min., smeigiu peiliu ir žiūriu, kad peilis lįstų gana sunkiai). Lupasi tokie sunkiau, tačiau supjaustyti ar sutarkuoti verdami šiek sultyse suminkštėja tiek, kiek reikia. Gaunasi puikūs tvirti burokėliai
Jei bijai pervirti, geriau pilnai neišvirti, o baigti sultyse.
QUOTE(JusRuMa @ 2010 10 03, 15:35)
Aš visada stengiuosi virti trumpiau (pailgus burokėlius supjaustau ~4 pirštų storio riekėm ir verdu ne ilgiau 15 min., smeigiu peiliu ir žiūriu, kad peilis lįstų gana sunkiai). Lupasi tokie sunkiau, tačiau supjaustyti ar sutarkuoti verdami šiek sultyse suminkštėja tiek, kiek reikia. Gaunasi puikūs tvirti burokėliai
Jei bijai pervirti, geriau pilnai neišvirti, o baigti sultyse.
Jei bijai pervirti, geriau pilnai neišvirti, o baigti sultyse.
Apie burokeliu virima. Siemet isbandziau ir nuosirdziai rekomenduoju taupyti elektra arba dujas - taigi, darydavau paprastai - uzvereda vanduo, kuriame yra burokeliai, paverda 2-3 minutes ir isjungiu bei palieku per nakti. Ryte juos issiimu ir tikrai buna isvire, bet nepervire, net patys didziausi burokeliai
Neberandu recepto marinavimui burokėlių su cukinija, gal kas primintų...
Iš anksto dėkoju!
Iš anksto dėkoju!
gal sitas receptukas
QUOTE(nijona @ 2010 10 07, 21:01)
Neberandu recepto marinavimui burokėlių su cukinija, gal kas primintų...
Iš anksto dėkoju!
Iš anksto dėkoju!
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 16:57)
Cukinijos su burokeliais
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus
Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet
ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka
QUOTE(dzigitas @ 2010 10 08, 12:35)
gal sitas receptukas
Ir dar ziurekit,kad cukinija nebutu -peraugusi .Darau sia misraine treti metai-(nei karto nemeginau jos kaitint), ji pas mane laikosi saldytuve.
Laba,
labai sudomnino cukoinijos+burokėlkiai. Tik nelabai supratau - ar virti jų visai nereikia? Tik sumaišai , sumakaluoji ir į stiklainius?
Darbo eiga man nelabai aiški, gal galėtų mane kas apšviesti
labai sudomnino cukoinijos+burokėlkiai. Tik nelabai supratau - ar virti jų visai nereikia? Tik sumaišai , sumakaluoji ir į stiklainius?
Darbo eiga man nelabai aiški, gal galėtų mane kas apšviesti
Užsukau į šia temą pasižiūrėti,kaip ruošiate burokėlius žiemai.
Aš,burokėlius verdu 20min,. ir pernaktį palieku šaltame vandenyje,tuomet dingsta tas nelabai malonus kvapas.
Burokėlių ikra
nedidelius virtus burokėlius sutarkuojame įberiame cukrau{kiekis priklauso nuo burokėlių kiekio}
Įberiame krapų.
Pakepiname aliejuje svogūną,tuomet skiltelėmis pjaustytus obuolius,patroškiname pabaigoje įberiame kapoto cesnako.
Padruskiname,išmaišome.
Masę sudedame į nedidelius indelius laikome šaldytuve.
Labai skanu su žuvimi.
Aš,burokėlius verdu 20min,. ir pernaktį palieku šaltame vandenyje,tuomet dingsta tas nelabai malonus kvapas.
Burokėlių ikra
nedidelius virtus burokėlius sutarkuojame įberiame cukrau{kiekis priklauso nuo burokėlių kiekio}
Įberiame krapų.
Pakepiname aliejuje svogūną,tuomet skiltelėmis pjaustytus obuolius,patroškiname pabaigoje įberiame kapoto cesnako.
Padruskiname,išmaišome.
Masę sudedame į nedidelius indelius laikome šaldytuve.
Labai skanu su žuvimi.
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 16:39)
Tai va receptas:
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
kazka negerai padariau beveik visi dangteliai pakilo.ragavau,tai nera praruge
QUOTE(Upytė @ 2010 10 10, 10:12)
Laba,
labai sudomnino cukoinijos+burokėlkiai. Tik nelabai supratau - ar virti jų visai nereikia? Tik sumaišai , sumakaluoji ir į stiklainius?
Darbo eiga man nelabai aiški, gal galėtų mane kas apšviesti
labai sudomnino cukoinijos+burokėlkiai. Tik nelabai supratau - ar virti jų visai nereikia? Tik sumaišai , sumakaluoji ir į stiklainius?
Darbo eiga man nelabai aiški, gal galėtų mane kas apšviesti
taip visai gerai supratai
Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2010 10 21, 14:42)
kazka negerai padariau beveik visi dangteliai pakilo.ragavau,tai nera praruge
Megink visa mase dar karta pervirti,stiklainius gerai iskaitink ir paragauk gal druskos reikia.Butinai pervirk !