Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome



Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta schmoll.gif
Atsakyti
Pabandykit gal patiks čia dideliam kiekiui

7 kg. burokėlių
3 šaukštai (normalūs) druskos
2 šaukštai cukraus
1 stiklinė acto 9%
4 litrai vandens

Burokėlius išverdu, atšaldau ir sutarkuoju.Burokėlius sudedu į puodą supilu vandenį,sudedu cukrų ir druską ir supilu actą imetu kvepiančių pipirų.Užverdu ir dedu į stiklainius.Laikau šiltai apklotus, kaip agurkus.

Atsakyti
Greitam naudojimui smile.gif
Rauginti burokėliai

2 l šalto vandens
3 šaukštai miltų
6 nedideli virti burokėliai

Į vieną stiklinę šalto vandens įmaišyti miltus ir supili juos į indą (geriausia molinį). Tada sudėti nuluptus burokėlius ir užpilti karštu (neverdančiu) vandeniu. Laikyti šaltoje vietoje (pridengti rūgsta apie parą).

Atsakyti
As virtus ir sutarkuotus burokelius paverdu marinate ir stovi kuo puikiausiai.Tinka saltibarsciams ,burokeliu sriubai ir misrainems visokioms. biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Peledziukas,2006 08 24, 22:41]
[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme

1 l vandens – 1 šaukštas druskos.

Paruošimas:

Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome
Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta schmoll.gif
[/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. biggrin.gif
Atsakyti
[QUOTE][/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. [/QUOTE]

Aciu labai, Peledziuke bigsmile.gif
Labai malonu gauti paaiskinima is kaip ir beveik bendravardes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 08, 01:07)
labas, gal zinot kaip reikia marinuoti nedidelius cielus gurokelius? kad kgaletum ziema atsidaryti slovikiuka ir tiesog prie mesos valgyt????


Sveikutė, aš tai marinuoju cielus burokėlius taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis acto
1 l vandens
burokėlius išvirti, atvėsinti ir nulupti. Dėti į stiklainį sluoksniuojant su krienais. Užpilti marinatu ir kaitinti apie 25 min. Pabandyk gal patiks mirksiukas.gif
Atsakyti
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
Atsakyti
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 23:44)
Marinuoti burokėliai

2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus

išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome




cia pats skaniausias variantas ... thumbup.gif ir svarbiausia be acto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(moniuxx @ 2007 09 03, 14:51)
cia pats skaniausias variantas ...  thumbup.gif ir svarbiausia be acto  rolleyes.gif



Tikrai,aš irgi tik su obuolių sultim darau thumbup.gif
Man patinka taip paruošti burokėliai;
Išvirtus supjaustau kubeliais,dedu puodan.
Atskirai aliejuje pakepinu svogunus ir supilu ant burokėliu.
Troškinu,dapilu aliejaus,15-20min.pridedu prieskoniu pipirų,druskos,lauro lapelių..
Skanu prie mėsos,paukštienos.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.

pagal šį kaimynės receptą labai jau rūgštūs išeina burokėliai, manau ,kad citrinos rūgštelės kokių 35 gramų čia užtenka..
Atsakyti
aš darau taip;
išverdu ir burokėliu tarka sutarkuoju burokėlius sudedu į puodą kokiem 3 litram burokėliu niekad nesveriu ir nematuoju bet apytiksliai . i tuos burokėlius pylu
3 stk. vandens
1 stk. acto
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
ir verdu kol užvirs ir dar truputi kkias 5 min pavirinu ir karštus dedu į stiklainius ir užsuku dangtelius ir apverčiu kol atšals .
laikosi tikrai gerai ir tinka ir šaltibarščiams ir mišrainėms jau 6 metus darau tik tokiuo receptu mirksiukas.gif
skanaus smile.gif
Atsakyti