[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome
Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta
Pabandykit gal patiks čia dideliam kiekiui
7 kg. burokėlių
3 šaukštai (normalūs) druskos
2 šaukštai cukraus
1 stiklinė acto 9%
4 litrai vandens
Burokėlius išverdu, atšaldau ir sutarkuoju.Burokėlius sudedu į puodą supilu vandenį,sudedu cukrų ir druską ir supilu actą imetu kvepiančių pipirų.Užverdu ir dedu į stiklainius.Laikau šiltai apklotus, kaip agurkus.
7 kg. burokėlių
3 šaukštai (normalūs) druskos
2 šaukštai cukraus
1 stiklinė acto 9%
4 litrai vandens
Burokėlius išverdu, atšaldau ir sutarkuoju.Burokėlius sudedu į puodą supilu vandenį,sudedu cukrų ir druską ir supilu actą imetu kvepiančių pipirų.Užverdu ir dedu į stiklainius.Laikau šiltai apklotus, kaip agurkus.
Greitam naudojimui
Rauginti burokėliai
2 l šalto vandens
3 šaukštai miltų
6 nedideli virti burokėliai
Į vieną stiklinę šalto vandens įmaišyti miltus ir supili juos į indą (geriausia molinį). Tada sudėti nuluptus burokėlius ir užpilti karštu (neverdančiu) vandeniu. Laikyti šaltoje vietoje (pridengti rūgsta apie parą).
Rauginti burokėliai
2 l šalto vandens
3 šaukštai miltų
6 nedideli virti burokėliai
Į vieną stiklinę šalto vandens įmaišyti miltus ir supili juos į indą (geriausia molinį). Tada sudėti nuluptus burokėlius ir užpilti karštu (neverdančiu) vandeniu. Laikyti šaltoje vietoje (pridengti rūgsta apie parą).
As virtus ir sutarkuotus burokelius paverdu marinate ir stovi kuo puikiausiai.Tinka saltibarsciams ,burokeliu sriubai ir misrainems visokioms.
[quote=Peledziukas,2006 08 24, 22:41]
[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome
Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta
[/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini.
[QUOTE] Vikšrelis @ 2003 08 13, 08:55 ) Jauni burokėliai sūryme
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome
Atleiskit man, neismananciai, bet gal kas galetumete parasyti kaip tas pasterizavimo procesas vyksta
[/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini.
[QUOTE][/quote]
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. [/QUOTE]
Aciu labai, Peledziuke
Labai malonu gauti paaiskinima is kaip ir beveik bendravardes
sudedi i didesni puoda stiklainiukus, pripili vandens(po stiklainiukais padedu medziagos skiaute}ir kaitini. [/QUOTE]
Aciu labai, Peledziuke
Labai malonu gauti paaiskinima is kaip ir beveik bendravardes
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 07 08, 01:07)
labas, gal zinot kaip reikia marinuoti nedidelius cielus gurokelius? kad kgaletum ziema atsidaryti slovikiuka ir tiesog prie mesos valgyt????
Sveikutė, aš tai marinuoju cielus burokėlius taip:
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis acto
1 l vandens
burokėlius išvirti, atvėsinti ir nulupti. Dėti į stiklainį sluoksniuojant su krienais. Užpilti marinatu ir kaitinti apie 25 min. Pabandyk gal patiks
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 23:44)
Marinuoti burokėliai
2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus
išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome
2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus
išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome
cia pats skaniausias variantas ... ir svarbiausia be acto
QUOTE(moniuxx @ 2007 09 03, 14:51)
cia pats skaniausias variantas ... ir svarbiausia be acto
Tikrai,aš irgi tik su obuolių sultim darau
Man patinka taip paruošti burokėliai;
Išvirtus supjaustau kubeliais,dedu puodan.
Atskirai aliejuje pakepinu svogunus ir supilu ant burokėliu.
Troškinu,dapilu aliejaus,15-20min.pridedu prieskoniu pipirų,druskos,lauro lapelių..
Skanu prie mėsos,paukštienos.
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
pagal šį kaimynės receptą labai jau rūgštūs išeina burokėliai, manau ,kad citrinos rūgštelės kokių 35 gramų čia užtenka..
aš darau taip;
išverdu ir burokėliu tarka sutarkuoju burokėlius sudedu į puodą kokiem 3 litram burokėliu niekad nesveriu ir nematuoju bet apytiksliai . i tuos burokėlius pylu
3 stk. vandens
1 stk. acto
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
ir verdu kol užvirs ir dar truputi kkias 5 min pavirinu ir karštus dedu į stiklainius ir užsuku dangtelius ir apverčiu kol atšals .
laikosi tikrai gerai ir tinka ir šaltibarščiams ir mišrainėms jau 6 metus darau tik tokiuo receptu
skanaus
išverdu ir burokėliu tarka sutarkuoju burokėlius sudedu į puodą kokiem 3 litram burokėliu niekad nesveriu ir nematuoju bet apytiksliai . i tuos burokėlius pylu
3 stk. vandens
1 stk. acto
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
ir verdu kol užvirs ir dar truputi kkias 5 min pavirinu ir karštus dedu į stiklainius ir užsuku dangtelius ir apverčiu kol atšals .
laikosi tikrai gerai ir tinka ir šaltibarščiams ir mišrainėms jau 6 metus darau tik tokiuo receptu
skanaus