Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 18, 09:02)
As darau panasiai burokelius ziemai.
Isverdu burokus, juos nulupu sutarkuoju, dedu i puoda, uzpilu obuoliu sultim (svieziai spaustom), kad apsemtu burokus, dedu lauro lapu, pipiru grudeliu ir druskos pagal skoni  (jokio cukraus) ir nuo uzvirimo dar paverdu 5 min ir viskas, dedu i stiklainius ir kuo puikiausiai laikosi.

Labai noreciau pasidaryti buroklelius su nat. obuoliu sultimis, kazin ar galima juos marinuoti su pirktinem nat. obuoliu sultimis, na su tom kur buna TRILITRINIUOSE STIKLAINIUOSE blush2.gif , ar butinai turi buti svieziai spaustos ir ne kaitintos
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 16, 17:52)
Labai noreciau pasidaryti buroklelius su nat. obuoliu sultimis, kazin ar galima juos marinuoti su pirktinem nat. obuoliu sultimis, na su tom kur buna TRILITRINIUOSE STIKLAINIUOSE  blush2.gif , ar butinai turi buti svieziai spaustos ir ne kaitintos

Na kazkodel isisvaizduoju, kad nelabai imanoma su tom pirktinem sultim...reikes ieskoti antatiniu obuoliu, paciai spaustis ir taip marinuoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ar kaip nors ruošiate burokėlių lapkočius žiemai?
Šaldžius esu - neskanu. Įdomu, o jeigu užpylus tokiu pačiu marinatu kaip ir pačius burokėlius?
Atsakyti
kadabra, va čia rašo apie burokėlių lapkočių marinavimą...

http://www.supermama...?...206202&st=0
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 16, 16:52)
Labai noreciau pasidaryti buroklelius su nat. obuoliu sultimis, kazin ar galima juos marinuoti su pirktinem nat. obuoliu sultimis, na su tom kur buna TRILITRINIUOSE STIKLAINIUOSE  blush2.gif , ar butinai turi buti svieziai spaustos ir ne kaitintos

visada darau su obuolių sultimis ir tikrai nebūtina kad jos būtu tik ką išspaustos..Nes pas mus obuoliai būna kas antrus metus tai kai būna jų m etai mes prisispaudžiam sulčių dviem metam ir thumbup.gif būna burokėlių vakavimui kad ir kitiem metam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 09 21, 10:19)
kadabra, va čia rašo apie burokėlių lapkočių marinavimą...

http://www.supermama...?...206202&st=0


Dekui, einu skaityti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingabi @ 2010 09 21, 11:25)
visada darau su obuolių sultimis ir tikrai nebūtina kad jos būtu tik ką išspaustos..Nes pas mus obuoliai būna kas antrus metus tai kai būna jų m etai mes prisispaudžiam sulčių dviem metam ir  thumbup.gif  būna burokėlių vakavimui kad ir kitiem metam mirksiukas.gif


Aga, ir aš marinuoju NEBŪTINAI su šviežiai spaustom, puikiai laikosi. Su svarainių sultim dar darau. Man atrodo, kad tiktų ir su tom pirktinėm (trilitriniuose stiklainiuose), jei jos neperdaug saldžios rolleyes.gif Dar su citrinos rūgštim darau - tokie labai šaltibarčiams gerai thumbup.gif
Atsakyti
mano siemet obuoliu sultys labai saldzios gavosi tai as tiesiog daugiau druskos idejau ir viskas ok gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 18, 08:02)
As darau panasiai burokelius ziemai.
Isverdu burokus, juos nulupu sutarkuoju, dedu i puoda, uzpilu obuoliu sultim (svieziai spaustom), kad apsemtu burokus, dedu lauro lapu, pipiru grudeliu ir druskos pagal skoni  (jokio cukraus) ir nuo uzvirimo dar paverdu 5 min ir viskas, dedu i stiklainius ir kuo puikiausiai laikosi.

drinks_cheers.gif
Musu megstamiausi burokeliai,darome kasmet ir daug.Tinka bet kam,saltibarsciai,seip valgyt,greitai burokeliu sriubai.

Bet burokeliu dar turiu nemazai,tai ieskau kokios misraines bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terija:): 22 rugsėjo 2010 - 15:01
QUOTE(Terija:) @ 2010 09 22, 15:00)
drinks_cheers.gif
Musu megstamiausi burokeliai,darome kasmet ir daug.Tinka bet kam,saltibarsciai,seip valgyt,greitai burokeliu sriubai.

Bet burokeliu dar turiu nemazai,tai ieskau kokios misraines  bigsmile.gif



Aš irgi norėčiau receptuko burokėlių mišrainės, gal kas pasiūlys ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 22 rugsėjo 2010 - 16:21
štai ir originalus Daivos receptas:

4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus
Burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais, nors kaip patinka, taip ir supjaustom aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, kai daržovės užverda, supilame actą, sudedame tarkuotus burokėlius, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 – 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus, mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės.

Kaip ji pati rašė kiekius galima keisti, svarbiausia, kad bendras daržovių kiekis atitiktų.

O štai čia mano pakeitimai (gaminau iš pusės normos, bet planuoju dar kartą gaminti, nes tikrai labai skani mišrainė):

2 kg. burokėlių
600 g. (5 vidutinio dydžio) pomidorų
50 g. (galvutė) česnakų
150 g. (2 vid. dydžio) svogūnų
250 g. (1 didelė) paprikų
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml. acto
1 stiklinė aliejaus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti, pirkau pailgus burokėlius, buvo patogiau lupti ir tarkuoti. Pomidorus supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – kubeliais. Daržoves galima pjaustyti taip, kaip patinka. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname. Aliejaus sunaudojau stiklinę, manau tiek pakankamai užtenka daržovėm pakepinti. Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 – 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Skanaus!


Cia is Neringos blogas:kelinti metai darau ir esu patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2010 09 23, 09:39)
štai ir originalus Daivos receptas:

4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus
Burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais, nors kaip patinka, taip ir supjaustom aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, kai daržovės užverda, supilame actą, sudedame tarkuotus burokėlius, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 – 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus, mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės.

Kaip ji pati rašė kiekius galima keisti, svarbiausia, kad bendras daržovių kiekis atitiktų.

O štai čia mano pakeitimai (gaminau iš pusės normos, bet planuoju dar kartą gaminti, nes tikrai labai skani mišrainė):

2 kg. burokėlių
600 g.  (5 vidutinio dydžio) pomidorų
50 g. (galvutė) česnakų
150 g.  (2 vid. dydžio) svogūnų
250 g. (1 didelė) paprikų
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml. acto
1 stiklinė aliejaus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti, pirkau pailgus burokėlius, buvo patogiau lupti ir tarkuoti. Pomidorus supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus – pusžiedžiais, paprikas – kubeliais. Daržoves galima pjaustyti taip, kaip patinka. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname.  Aliejaus sunaudojau stiklinę, manau tiek pakankamai užtenka daržovėm pakepinti. Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 – 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.

Skanaus!
Cia is Neringos blogas:kelinti metai darau ir esu patenkinta.


Aš irgi pagal šį receptą darau, bet norisi kažko kitko išbandyti smile.gif
Atsakyti