štai ir originalus Daivos receptas:
4kg burokėlių ( žalių,nevirtų ),
1,5kg pomidorų,
500g paprikų,
50g svogūnų,
200g česnakų,
200g cukraus,
60g druskos,
250ml acto,
500ml aliejaus
Burokėlius ( žalius ) sutarkuoti, pomidorus supjaustyti smulkiai, svogūnus pusžiedžiais, paprikas šiaudeliais, nors kaip patinka, taip ir supjaustom aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, kai daržovės užverda, supilame actą, sudedame tarkuotus burokėlius, visus prieskonius, ir ant silpnos ugnies verdame 40 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus, mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, uždengiame ir laikome, kol atvės.
Kaip ji pati rašė kiekius galima keisti, svarbiausia, kad bendras daržovių kiekis atitiktų.
O štai čia mano pakeitimai (gaminau iš pusės normos, bet planuoju dar kartą gaminti, nes tikrai labai skani mišrainė):
2 kg. burokėlių
600 g. (5 vidutinio dydžio) pomidorų
50 g. (galvutė) česnakų
150 g. (2 vid. dydžio) svogūnų
250 g. (1 didelė) paprikų
100 g. cukraus
30 g. druskos
125 ml. acto
1 stiklinė aliejaus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Burokėlius nulupti ir sutarkuoti, pirkau pailgus burokėlius, buvo patogiau lupti ir tarkuoti. Pomidorus supjaustyti smulkiai kubeliais, svogūnus pusžiedžiais, paprikas kubeliais. Daržoves galima pjaustyti taip, kaip patinka. Aliejuje pakepinam svogūnus, paskui sudedame pomidorus, po kokių 5 min. sudedame paprikas, viską pakepiname. Aliejaus sunaudojau stiklinę, manau tiek pakankamai užtenka daržovėm pakepinti. Pakepintas daržoves perdedame į puodą, sudedame tarkuotus burokėlius, šiek tiek pakaitiname, išsiskiria burokėlių sultys ir kai daržovės užverda supilame pašildytą marinatą (actą sumaišome su cukrumi bei druska) ant silpnos ugnies verdame 40 45 min. retkarčiais vis pamaišome, likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame išspaustus česnakus bei suberiame pipirus pagal skonį. Mišrainę dedame į iškaitintus stiklainius, užsukame, apverčiame dangteliais į apačią, uždengiame ir laikome kol atvės.
Skanaus!
Cia is Neringos blogas:kelinti metai darau ir esu patenkinta.