Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(saintlina @ 2010 02 19, 22:15)




QUOTE(viilda @ 2010 02 21, 17:08)



Nuosirdziai dekoju jums wub.gif 4u.gif Jau savaitgali butinai marinuosiu, kaip tik ir stiklainiuku jau laisvu yra biggrin.gif Ir kai ateis pavasaris, nereikes pirkti is parduotuves marinuotu burokeliu, o turesiu savus thumbup.gif

Dar karta aciu!!! 4u.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(toja @ 2003 09 17, 23:44)
Marinuoti burokėliai

2l. virtų ir sutarkuotų burokėlių
1l. rūgščių obuolių sulčių
1,5š. druskos
1,5š. cukraus

išvirus ir sutarkuotus burokėlius dedame į puodą, užpilame sultimis, suberiame druską ir cukrų, paverdame 10 min. ir uždarome



Ruosiuosi marinuoti burokelius pagal si recepta su obuoliu sultimis. Ar cia turima galvoje zaliu obuoliu sultys, ta prasme ne kaitintos g.gif ir pavirti aplamai 10 min, ar nuo uz virimo... nors pagal recepta atrodo, kad tik 10 min pavirti, negi nereikia uzvirinti.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
As darau panasiai burokelius ziemai.
Isverdu burokus, juos nulupu sutarkuoju, dedu i puoda, uzpilu obuoliu sultim (svieziai spaustom), kad apsemtu burokus, dedu lauro lapu, pipiru grudeliu ir druskos pagal skoni (jokio cukraus) ir nuo uzvirimo dar paverdu 5 min ir viskas, dedu i stiklainius ir kuo puikiausiai laikosi.
Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 17, 17:44)
Ruosiuosi marinuoti burokelius pagal si recepta su obuoliu sultimis. Ar cia turima galvoje zaliu obuoliu sultys, ta prasme ne kaitintos  g.gif  ir pavirti aplamai 10 min, ar nuo uz virimo... nors pagal recepta atrodo, kad tik 10 min pavirti, negi nereikia uzvirinti.
Aciu 4u.gif

O tai kaip galima pavirti neuzvirus g.gif ?Juk neparasyta,kad pakaitinti.Vadinasi,kai uzvirs reikia pavirti 10 min.Elementaru.
Atsakyti
Burokėlių salotos,

100-200g česnakų,
500g svogunu,
4kg. burokėlių,
500g. paprikų
1,5kgpomidorų,


Marinatui:

stiklinė acto,
pora šaukštelių druskos,
pora šaukštektelių cukraus.


Česnakus,svogūnus,nulupti

Svogūnus supjaustyti,česnakus sukapoti

Burokėlius nulupti,ir stambiai sutarkuoti.

Paprikas supjaustyti

Pomidorus,blanširuoti,nulupti odeles ir supjaustyti

Visas daržoves [išskyrus česnakus}sudėti į podą ir antsilpnos ugnies virti45min.

Suberti druską,cukrų,supilti actą dar 10min kaitinti

Šiek tiek atvėsinus,sudėti įstiklainius užsukti.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 18, 10:22)
O tai kaip galima pavirti neuzvirus  g.gif ?Juk neparasyta,kad pakaitinti.Vadinasi,kai uzvirs reikia pavirti 10 min.Elementaru.

O tai va, taip ir paprastai, uzdedai puoda ir verdi 10 min. O kaip kitaip g.gif ??????? Gi neparasra, kad nuo uzvirimo pavirti schmoll.gif
Aga suprantu, kad kazkam tai kasdienybe bei elementarus dalykas, taciau yra zmoniu, kurie tai bando daryti pirma karta
Atsakyti
gal kas patikslintumete marinata jau isdirbta su actu burokeliams ziemai, aciuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 23, 13:43)
gal kas patikslintumete marinata jau isdirbta su actu burokeliams ziemai, aciuka 4u.gif

Aš darau pagal čia,SM, rastą:

3 stk. vandens
0.5 stk.acto(kitos pila visa stk.)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Į karštą marinatą sudedu tarkuotus virtus burokėlius, kai užverda, paverdu kelias min. ir pilstau į stiklainius. 4u.gif Man visai nieko.
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 08 23, 14:00)
Aš darau pagal čia,SM, rastą:

3 stk. vandens
0.5 stk.acto(kitos pila visa stk.)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Į karštą marinatą sudedu tarkuotus virtus burokėlius, kai užverda, paverdu kelias min. ir pilstau į stiklainius. 4u.gif  Man visai nieko.

aciuka 4u.gif o kaip ziema laikosi g.gif ar rusyje ar galima itr tamsiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 08 23, 16:02)
aciuka 4u.gif o kaip ziema laikosi g.gif ar rusyje ar galima itr tamsiai g.gif

Aš šiaip nešu į rūsį, o paskui parsinešu į prieškambarį(pas mus nešildomas).Nžn, lyg ir laikosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viilda @ 2010 02 21, 18:08)
Jau kelinti metai kaip darau burok4lius tik pagal šį receptą( buvo man atrodo šioj temoj) mirksiukas.gif



Aciu nuosirdus uz receptuka 4u.gif Skanus,o ir vargo ne taip daug.
Atsakyti