Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Sveikos 4u.gif
o gal kas turite recepta kaip uzsikonservuoti burokelius paprastai, kad tiktu i saltibarscius, sriuba ?


Aciu 4u.gif
Atsakyti
Turiu tokį kvailoką klausimėlį ax.gif O ar ne vėlu jau ruošti burokėlius žiemai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 09, 21:49)
Turiu tokį kvailoką klausimėlį  ax.gif  O ar ne vėlu jau ruošti burokėlius žiemai? blush2.gif

Aisku kad nevelu.As ziemai juos ruosiu visa ziema biggrin.gif .Atsivezu is mamos burokeliu,padarau kokius 10 puslitriuku,o kai juos sunaikinam vel atsivezu ir taip kol nesunaudojam viso derliaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2009 11 10, 11:59)
Aisku kad nevelu.As ziemai juos ruosiu visa ziema  biggrin.gif .Atsivezu is mamos burokeliu,padarau kokius 10 puslitriuku,o kai juos sunaikinam vel atsivezu ir taip kol nesunaudojam viso derliaus 4u.gif

Dėkui, jau galvojau šaukštai po pietų biggrin.gif
Atsakyti
Labai skanus gavosi burokeliai,truputi grietines ir valgom.
Atsakyti
Baisiai skanu marinuoti burokėlius su mėlynųjų vynuogių sultimis. Pabandžiau, nes nežinojau, ką su tom sultim daryti, anyta prispaudė ir davė. Man jos tokios aitrokos pasirodė. Na bet su burokėliais - liuks.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
O ar galima marinuoti nevirtus burokelius?
Pvz., sutarkuoji (supjaustyti) ir paverdi marinate, buna pirkti parduotuves 3% marinatas. Gal jis per stiprus?
Atsakyti
Oksanik, nepatariu marinate virti žalius sutaruotus burokėlius. Reikės pavirti ilgokai kol išvirs, o ilgai verdant dings graži raudona burokėlių spalva....
Tai tik mano nuomone, pabandysi-tikrai žinosi (aš bandžiau...) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 11 11, 19:37)
Labai skanus gavosi burokeliai,truputi grietines ir valgom.


O pagal kokį receptą darėte?
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 11 08, 18:18)
Sveikos  4u.gif
o gal kas turite recepta kaip uzsikonservuoti burokelius paprastai, kad tiktu i saltibarscius, sriuba ?
Aciu  4u.gif


Ir man sis klausimas labai aktualus bigsmile.gif Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip blush2.gif Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.

Labai dekoju! 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 18, 18:11)
Ir man sis klausimas labai aktualus  bigsmile.gif Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip  blush2.gif  Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.

Labai dekoju!  4u.gif  mirksiukas.gif


isverdu burokelius, supjaustau ar sutarkuoju (ar stambesniais gabalais palieku), sudedu i stiklainius. Isverdu marinata - siek tiek druskos, kruopele cukraus, acto, lauro lapu, pipiru zirneliu. Dedu be jokiu proporciju, tiesiog ragauju. Bet silpnas mano marinatas buna. Uzpilu verdanciu marinatu burokelius. Jei ziemai darau - pasterizuoju. Jei tiesiog nedideli kieki ''einamajam'' vartojimui - tiesiog uzpilu, palaukiu kol atvesta ir dedu i saldytuva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 vasario 2010 - 22:17
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 18, 19:11)
Ir man sis klausimas labai aktualus  bigsmile.gif Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip  blush2.gif  Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.

Labai dekoju!  4u.gif  mirksiukas.gif


Jau kelinti metai kaip darau burok4lius tik pagal šį receptą( buvo man atrodo šioj temoj) mirksiukas.gif

Išverdu burokėlius,juos supjaustau arba sutarkuoju,tada supilu juos į katilą ir užpilu :
1 litras vandens
1 valg.šaukštas druskos
2 valg.šaukštai cukraus
9 valgomi šaukštai 9 proc. acto.
Pakaitinu tada viską ir supilu į išplautus su soda ir pakaitintus stiklainius,apdengiam šiltai nakčiai,kaip agurkus.
Atsakyti