Sveikos
o gal kas turite recepta kaip uzsikonservuoti burokelius paprastai, kad tiktu i saltibarscius, sriuba ?
Aciu
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 09, 21:49)
Turiu tokį kvailoką klausimėlį O ar ne vėlu jau ruošti burokėlius žiemai?
Aisku kad nevelu.As ziemai juos ruosiu visa ziema .Atsivezu is mamos burokeliu,padarau kokius 10 puslitriuku,o kai juos sunaikinam vel atsivezu ir taip kol nesunaudojam viso derliaus
QUOTE(*AMRI* @ 2009 11 10, 11:59)
Aisku kad nevelu.As ziemai juos ruosiu visa ziema .Atsivezu is mamos burokeliu,padarau kokius 10 puslitriuku,o kai juos sunaikinam vel atsivezu ir taip kol nesunaudojam viso derliaus
Dėkui, jau galvojau šaukštai po pietų
Sveiki
O ar galima marinuoti nevirtus burokelius?
Pvz., sutarkuoji (supjaustyti) ir paverdi marinate, buna pirkti parduotuves 3% marinatas. Gal jis per stiprus?
O ar galima marinuoti nevirtus burokelius?
Pvz., sutarkuoji (supjaustyti) ir paverdi marinate, buna pirkti parduotuves 3% marinatas. Gal jis per stiprus?
Oksanik, nepatariu marinate virti žalius sutaruotus burokėlius. Reikės pavirti ilgokai kol išvirs, o ilgai verdant dings graži raudona burokėlių spalva....
Tai tik mano nuomone, pabandysi-tikrai žinosi (aš bandžiau...)
Tai tik mano nuomone, pabandysi-tikrai žinosi (aš bandžiau...)
QUOTE(AveM @ 2009 11 11, 19:37)
Labai skanus gavosi burokeliai,truputi grietines ir valgom.
O pagal kokį receptą darėte?
QUOTE(Naira @ 2009 11 08, 18:18)
Sveikos
o gal kas turite recepta kaip uzsikonservuoti burokelius paprastai, kad tiktu i saltibarscius, sriuba ?
Aciu
o gal kas turite recepta kaip uzsikonservuoti burokelius paprastai, kad tiktu i saltibarscius, sriuba ?
Aciu
Ir man sis klausimas labai aktualus Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.
Labai dekoju!
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 18, 18:11)
Ir man sis klausimas labai aktualus Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.
Labai dekoju!
Labai dekoju!
isverdu burokelius, supjaustau ar sutarkuoju (ar stambesniais gabalais palieku), sudedu i stiklainius. Isverdu marinata - siek tiek druskos, kruopele cukraus, acto, lauro lapu, pipiru zirneliu. Dedu be jokiu proporciju, tiesiog ragauju. Bet silpnas mano marinatas buna. Uzpilu verdanciu marinatu burokelius. Jei ziemai darau - pasterizuoju. Jei tiesiog nedideli kieki ''einamajam'' vartojimui - tiesiog uzpilu, palaukiu kol atvesta ir dedu i saldytuva.
QUOTE(Renata123 @ 2010 02 18, 19:11)
Ir man sis klausimas labai aktualus Gavau siek tiek burokeliu zaliu, tai labai noriu uzmarinuoti juos, tik nezinau kaip Mergaites patarkite prasau, koki marinata ir kokius prieskonius deti, ir apskritai kaip viska parauosti.
Labai dekoju!
Labai dekoju!
Jau kelinti metai kaip darau burok4lius tik pagal šį receptą( buvo man atrodo šioj temoj)
Išverdu burokėlius,juos supjaustau arba sutarkuoju,tada supilu juos į katilą ir užpilu :
1 litras vandens
1 valg.šaukštas druskos
2 valg.šaukštai cukraus
9 valgomi šaukštai 9 proc. acto.
Pakaitinu tada viską ir supilu į išplautus su soda ir pakaitintus stiklainius,apdengiam šiltai nakčiai,kaip agurkus.