Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

O as vis dar nesuspeju pasigaminti misraines ziemai. ax.gif
Atsakyti
Burokėlių mišrainė

6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)

Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min. patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(jovta @ 2009 09 30, 12:27)
Burokėlių mišrainė

6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)

Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min.  patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.

Kiek stiklainiuku iseina is tokio kiekio?
Atsakyti
sunku pasakyt nes retai kada laikausi tiksliai pagal receptą proporcijų ir kiekių blush2.gif
bet paskutinę partiją paskaičiavau tai apie 10l. gavosi.
Atsakyti
o kokioje temperaturoje kepti burokelius? Kaip noreciau isbandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 15:57)
Cukinijos su burokeliais

Dariau mišrainę pagal šį receptuką, labai patiko thumbup.gif tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau svogūnų ax.gif , šiaip ji labai skani, galima valgyt net vieną be mėsos thumbup.gif
Aš mišrainę pasterizavau, laikau rūsyje rolleyes.gif
Atsakyti
As dar tik nuimineju burokelius,tai tada jau darysiu misraines. ax.gif
Atsakyti
jeigu gerai perskaiciau visus puslapius tai burokelius reikia kepti ikatintoje orkaiteje iki 200 laipsniu 4u.gif
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 10 05, 16:32)
jeigu gerai perskaiciau visus puslapius tai burokelius reikia kepti ikatintoje orkaiteje iki 200 laipsniu 4u.gif
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais blush2.gif


Aš burokėlius uždarinėju užsukamais dangteliais, kur su aparatu užsisuka. Čia mane mama prigąsdinus bigsmile.gif Mačiau, kad anyta išvis plastmasiniais, bet tais tvirtesniais, uždarius kelis stiklainiukus ir stovi kuo puikiausiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 10 06, 07:40)
Aš burokėlius uždarinėju užsukamais dangteliais, kur su aparatu užsisuka. Čia mane mama prigąsdinus  bigsmile.gif  Mačiau, kad anyta išvis plastmasiniais, bet tais tvirtesniais, uždarius kelis stiklainiukus ir stovi kuo puikiausiai  g.gif

aciukas 4u.gif
Atsakyti
vakar padariau va mišrainę žiemai,ir šiandien neiškentusi vieną stiklainį atidariau,tai labai patiko mano šeimynai,tuomet receptu pasidalinsiu ir su jumis blush2.gif

Mišrainė su burokėliais

dvi stiklinės vandens
Stiklinė aliejaus
stiklinė cukraus
pusė stiklinės acto
šaukštas druskos
pusė stiklainio pomidorų padažo
lauro lapai
kvapieji pipirai
petražolės


tarkuotos cukinijos,burokėliai(nevirti),morkos,pjaustyti svogūnai,kopūstai,ir pora skiltelių česnako.

užviriau marinatą(be pomidorų padažo),sudėjau daržoves,paviriau apie 15min.,tada pomidorų padažas,ir dar 10min. pavirinti.

daržovių nesvėriau,tiesiog iš akies dalinau.Viriau 5l. puode. smile.gif
Atsakyti
Siandien uzsimarinavau burokeliu su obuoliu sultimis. Patiko ta ideja del kepimo, taigi burokus kepiau 1h 200 laipsniu orkaiteje, kadangi turejau nedaug burokeliu kiekviena is ju suvyniojau i folija. Turbut mano obuoliu sultys nebuvo labai rugscios tai verdant dejau druskos, cukraus ir citrinos rugsteles ibarsciau, pipiriuku ir lauro lapeliu imeciau. Viena stiklainiuka vakare jau isbandem - isviriau burokeliu sriuba thumbup.gif
Atsakyti