Burokėlių mišrainė
6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)
Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min. patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.
6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)
Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min. patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.
QUOTE(jovta @ 2009 09 30, 12:27)
Burokėlių mišrainė
6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)
Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min. patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.
6kg. virtų burokėlių (galima ir keptu)
3kg. žalių pomidorų(neprinokusių)
3kg svogūnų
600g. cukraus
600g.aliejaus
200g.druskos (aš dedu mažiau)
200g. acto
1litras pomidorų padažo(aš dedu 0,5l pomidorų pastos)
Pomidorus, svogūnus supjaustyti, sudėti druską, cukrų, aliejų sumaišyti ir troškinti 40min. nuo užvirimo. Po to sudėti tarkuotus burokus (aš pjaustau kubeliais), pomidorų padažą ir actą. Viską dar 5min. patroškinti ir sudėt į stiklainius.
Skanaus.
Kiek stiklainiuku iseina is tokio kiekio?
sunku pasakyt nes retai kada laikausi tiksliai pagal receptą proporcijų ir kiekių
bet paskutinę partiją paskaičiavau tai apie 10l. gavosi.
bet paskutinę partiją paskaičiavau tai apie 10l. gavosi.
o kokioje temperaturoje kepti burokelius? Kaip noreciau isbandyti
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 15:57)
Cukinijos su burokeliais
Dariau mišrainę pagal šį receptuką, labai patiko tik kitą kartą dėčiau truputį mažiau svogūnų , šiaip ji labai skani, galima valgyt net vieną be mėsos
Aš mišrainę pasterizavau, laikau rūsyje
jeigu gerai perskaiciau visus puslapius tai burokelius reikia kepti ikatintoje orkaiteje iki 200 laipsniu
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais
QUOTE(georgiana @ 2009 10 05, 16:32)
jeigu gerai perskaiciau visus puslapius tai burokelius reikia kepti ikatintoje orkaiteje iki 200 laipsniu
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais
man klausimas kuo uzdarinejate stiklainius ar uzsukamais dangteliais kur su aparatu uzsisuka ar tais baltais ranka uzsukamais dangteliais
Aš burokėlius uždarinėju užsukamais dangteliais, kur su aparatu užsisuka. Čia mane mama prigąsdinus Mačiau, kad anyta išvis plastmasiniais, bet tais tvirtesniais, uždarius kelis stiklainiukus ir stovi kuo puikiausiai
QUOTE(Greta77 @ 2009 10 06, 07:40)
Aš burokėlius uždarinėju užsukamais dangteliais, kur su aparatu užsisuka. Čia mane mama prigąsdinus Mačiau, kad anyta išvis plastmasiniais, bet tais tvirtesniais, uždarius kelis stiklainiukus ir stovi kuo puikiausiai
aciukas
vakar padariau va mišrainę žiemai,ir šiandien neiškentusi vieną stiklainį atidariau,tai labai patiko mano šeimynai,tuomet receptu pasidalinsiu ir su jumis
Mišrainė su burokėliais
dvi stiklinės vandens
Stiklinė aliejaus
stiklinė cukraus
pusė stiklinės acto
šaukštas druskos
pusė stiklainio pomidorų padažo
lauro lapai
kvapieji pipirai
petražolės
tarkuotos cukinijos,burokėliai(nevirti),morkos,pjaustyti svogūnai,kopūstai,ir pora skiltelių česnako.
užviriau marinatą(be pomidorų padažo),sudėjau daržoves,paviriau apie 15min.,tada pomidorų padažas,ir dar 10min. pavirinti.
daržovių nesvėriau,tiesiog iš akies dalinau.Viriau 5l. puode.
Mišrainė su burokėliais
dvi stiklinės vandens
Stiklinė aliejaus
stiklinė cukraus
pusė stiklinės acto
šaukštas druskos
pusė stiklainio pomidorų padažo
lauro lapai
kvapieji pipirai
petražolės
tarkuotos cukinijos,burokėliai(nevirti),morkos,pjaustyti svogūnai,kopūstai,ir pora skiltelių česnako.
užviriau marinatą(be pomidorų padažo),sudėjau daržoves,paviriau apie 15min.,tada pomidorų padažas,ir dar 10min. pavirinti.
daržovių nesvėriau,tiesiog iš akies dalinau.Viriau 5l. puode.
Siandien uzsimarinavau burokeliu su obuoliu sultimis. Patiko ta ideja del kepimo, taigi burokus kepiau 1h 200 laipsniu orkaiteje, kadangi turejau nedaug burokeliu kiekviena is ju suvyniojau i folija. Turbut mano obuoliu sultys nebuvo labai rugscios tai verdant dejau druskos, cukraus ir citrinos rugsteles ibarsciau, pipiriuku ir lauro lapeliu imeciau. Viena stiklainiuka vakare jau isbandem - isviriau burokeliu sriuba