Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Help. Sudejau brokus į skardą ir dabar kepu orkaitėje, man dūmū yra doh.gif blink.gif ar tikrai reikai kepti sausoje skardoje? doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 12:34)
merga
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu

uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai

Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt  0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti  i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .

AČIŪŪŪŪŪŪŪ,ryt bus išbandyta 4u.gif

O man teko ragauti keptų burokėlių saldainukus,visai nieko:
Reikia:
Keptų burokėlių folijoje;
sezamo sėklų;
medaus(kas mėgsta)

Iškeptus ir nuluptus burokėlius supjaustyti 2 cm. juostelėmis.Jas pavilgyti šiltame meduje ir apvolioti sezamo sėklose ir vualia. thumbup.gif
Kadangi aš medaus negakiu vartoti tai,spec.man buvo padaryta su karamėle,bet ir vieni tik apvolioti sezame man patiko. 4u.gif
Atsakyti
merga
Aciu uz recepta burokeliu saldainiu . Poryt atsiveshiu is sodo svieziu burokeliu ir tikrai padarysiu . Man tai tikrai patiks .
Papildyta:
As sezamo seklas sausai pakepinsiu keptuvej . Tada jos bus aromatingos .
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 10:37)
AveM
Burokelius reikai nuplauti  . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit  viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .

Sveikos, merginos, idomus variantas... g.gif kepti burokeliai... is pradziu labai norejau priestarauti del naudos, bet paskui permasciau ir visgi gal tureciau sutikti su teiginiu, kad keptuose orkaitej darzovese lieka daugiau vitamu.
Anemone, o kur tu apskritai skaitei tokia info? idomu ir amn butu pasidometi. blush2.gif
Atsakyti
ZiLiute
Taip . Skaiciau .
Atsakyti
Kaip norėčiau burokėlių mišrainės žiemai su pupelėmis, bet nežinau receptuko blush2.gif kažkada dariau, tik kažko rūgti man jos pradėjo, tai nežinau net nuo ko... gal kas gerą receptuką mesteltų su pupelėmis ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 13:13)
turiu stai toki receptuka:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko

bandysiu daryti,tik neisivaizduoju,kiek reik druskos ant tokio kiekio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 09 17, 09:21)
Šiemet neturim obuolių sulčių, tai marinavau burokėlius pagal šį receptą (nžn ar iš SM, ar iš kitur turiu užsirašius):

3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.

Gavosi superiniai burokėliai  thumbup.gif  Padariau 50 puslitrinių stiklainiukų.

O tai kiek burokeliu reikia sitam kiekiui? g.gif
Atsakyti
Mergaitės o nėra burokėlių mišrainės su paprika? Ar netinka?
Atsakyti
va sita
Vat burokeliu misraine dar labai skani gaunasi:
4kg burokeliu
1.5 kg pomidoru
1.5kg svogunu
200 g cesnako
0.5kg paprikos
0.5 l aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
60g druskos

Svogunus supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Burokelius (nevirtus) sutarkuoti. Pomidorus ir paprika sumalti per mesmale ar galima ir supjaustyti gabaliukais, cesnakus smulkiai supjaustyti. Viska (isskyrus cesnakus) sudeti ir pasutinti apie 45 min., baigiant virti sudeti cesnakus, acta, cukru ir druska.
Skanaus!"
aš ka tik atsidariau indeli ir isviriau sriuba iš tos mišraites burokėlių. labai skani gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2009 09 26, 19:11)
O tai kiek burokeliu reikia sitam kiekiui?  g.gif

Oi, tikrai nežinau g.gif Aš darau iškart didelį kiekį burokėlių, t.y. išsiverdu jų du puodus (vienas gal 13 ltr. talpos), o tada sutarkuoju į vieną puodą, kuriam reikia apie 4-5 ltr. marinato
Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2009 09 24, 00:10)
Kaip norėčiau burokėlių mišrainės žiemai su pupelėmis, bet nežinau receptuko  blush2.gif kažkada dariau, tik kažko rūgti man jos pradėjo, tai nežinau net nuo ko... gal kas gerą receptuką mesteltų su pupelėmis  ax.gif  mirksiukas.gif

13 psl. yra receptas su pupelėmis. Man iš to kiekio gavosi 7 puslitriniai stiklainiukai
Atsakyti
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 15:39)
Tai va receptas:

2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru

puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.

turiu klausimėlį, o acto nereikia?
Aš ne pagal receptą šį dariau, bet iš galvos kiekius dėjau, tik druską ragavau... nu ir actą kai įpyliau ragavau... nu skonis toks truputį įdomus gavos, bet skanu...
Atsakyti