Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

Neteko man nei sykio kepti.Tai juos kepi cielus,ar perpjauni.Aliejaus reikia ar ne,prieskoniu ar reikia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 09 13, 21:30)
Greta77
niekada nepasterizuoju . Tik kokias 10-15 minuciu pavirkite .
Papildyta:
Jei norite skaniu burokeliu  , juos nuplautus , neluptus kepkite orkaiteje . Nepamirsti subadyti mediniu dantu krapstuku . O is keptu burokeliu galite daryt misraines ar konservus ziemai .



Įdomiai čia bigsmile.gif ,reiks pabandyt.O gal dar kokį receptėlį ax.gif duotumet su mišrainę žiemai a blush2.gif
Atsakyti
AveM
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Atsakyti
Aciu,meginsiu ir as pasikepti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 11:37)
AveM
Burokelius reikai nuplauti  . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit  viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .

Aš,noriu pasakyti,kad burokėlius kepu taip pat orkaitėje,tačiau,kepu{jeigu daug kepu,tai uždengiu folija,jie greičiau iškepa}
Jeigu kepu nedidelį kiekį ,tiesiog suvynioju į foliją kiekvieną.
Kepti burokėliai geriau palieka naudingas medžiagas,negi virti. 4u.gif
Atsakyti
merga
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu

uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai

Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt 0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .
Atsakyti
Šiemet neturim obuolių sulčių, tai marinavau burokėlius pagal šį receptą (nžn ar iš SM, ar iš kitur turiu užsirašius):

3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.

Gavosi superiniai burokėliai thumbup.gif Padariau 50 puslitrinių stiklainiukų.
Atsakyti
As tai daug kartu dariau su keptai svogunais, morkom, pupelem ir tomatu, thumbup.gif skanu, bet tiksliai nepamenu recepto, jei rasiu parasysiu
Atsakyti
regna
Aciu uz patarima , uzdengt folija kepamus burokelius . Kazkodel pati apie tai nepagalvojau .
Atsakyti
O kiek mazdaug laiko kepa burokeliai?
Atsakyti
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 12:25)
As tai daug kartu dariau su keptai svogunais, morkom, pupelem ir tomatu,  thumbup.gif skanu, bet tiksliai nepamenu recepto, jei rasiu parasysiu




Tai va receptas:

2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru

puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
Atsakyti
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 17:39)
Tai va receptas:

2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
 
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.


thumbup.gif Bus išbandyta smile.gif
Atsakyti