QUOTE(anemone @ 2009 09 13, 21:30)
Greta77
niekada nepasterizuoju . Tik kokias 10-15 minuciu pavirkite .
Papildyta:
Jei norite skaniu burokeliu , juos nuplautus , neluptus kepkite orkaiteje . Nepamirsti subadyti mediniu dantu krapstuku . O is keptu burokeliu galite daryt misraines ar konservus ziemai .
niekada nepasterizuoju . Tik kokias 10-15 minuciu pavirkite .
Papildyta:
Jei norite skaniu burokeliu , juos nuplautus , neluptus kepkite orkaiteje . Nepamirsti subadyti mediniu dantu krapstuku . O is keptu burokeliu galite daryt misraines ar konservus ziemai .
Įdomiai čia ,reiks pabandyt.O gal dar kokį receptėlį duotumet su mišrainę žiemai a
AveM
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
QUOTE(anemone @ 2009 09 16, 11:37)
AveM
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Burokelius reikai nuplauti . Jokiu budu nenupjauti nei shakneles , nei virsunes . Juk lapus jau palikom darze . Tada burokeliu gumbus talpiai sudeti i skarda ir truputi subedzioti mediniu dantu krapstuku . Kepti sausoje skardoje .
Man patinka , kad lupant keptus burokelius nevarva skystis per rankas . O didzaiusias pliusas , kad sheimyna pradejo noriai valgyt burokelius .
merga
As tik marinuoju ziemai burokelius . Darykit viska is keptu burokeliu , kaip ir is virtu . Kiek teko skaityti , tai raso , kad orkaiteje keptuose burokeliuose islieka daugiau naudingu medziagu , nei juos verdant vandenyje .
Aš,noriu pasakyti,kad burokėlius kepu taip pat orkaitėje,tačiau,kepu{jeigu daug kepu,tai uždengiu folija,jie greičiau iškepa}
Jeigu kepu nedidelį kiekį ,tiesiog suvynioju į foliją kiekvieną.
Kepti burokėliai geriau palieka naudingas medžiagas,negi virti.
merga
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu
uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai
Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt 0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .
Marinuotu burokeliu su apelsinais receptas . Galima valgyt jau po 2 paru . Taciau shaldytuve gali buti net 5 menesius .
2 kg burokeliu
0,5-0,7 kg apelsinu
petrazoliu , krapu
uzpilas: 1 l h2o
3 v.s. druskos
3v.s.cukraus
4 lauro lapai
keli j.pipirai
keli kvapnieji pipirai
Keptus burokelius nulupt . Supjaustyt norimo dydzio ir formos . Apelsina supjaustyt 0,5cm apskritimais . Deti i paruostus stiklainius burokelius ir apesinus sluoksniais , perberiant petrazolemis ir krapais .
Marinata virti 5 minutes . Uzpilti i stiklainius su burokeliais ir apelsinais . Skanaus .
Šiemet neturim obuolių sulčių, tai marinavau burokėlius pagal šį receptą (nžn ar iš SM, ar iš kitur turiu užsirašius):
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.
Gavosi superiniai burokėliai Padariau 50 puslitrinių stiklainiukų.
3 stiklinės vandens
1 stiklinė acto (pyliau obuolių actą ir mažiau nei stiklinę)
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Lauro lapai, juodi ir vepiantys pipirai.
Gavosi superiniai burokėliai Padariau 50 puslitrinių stiklainiukų.
As tai daug kartu dariau su keptai svogunais, morkom, pupelem ir tomatu, skanu, bet tiksliai nepamenu recepto, jei rasiu parasysiu
O kiek mazdaug laiko kepa burokeliai?
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 12:25)
As tai daug kartu dariau su keptai svogunais, morkom, pupelem ir tomatu, skanu, bet tiksliai nepamenu recepto, jei rasiu parasysiu
Tai va receptas:
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
QUOTE(twins2 @ 2009 09 17, 17:39)
Tai va receptas:
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
2kg virtu burokeliu
0,5l virtu pupeliu
0,3kg morku
0,3kg svogunu
1 stikline pomidoru padazo
1 stikline aliejaus
druskos, pipiru
puode su aliejum apkepame susmulkintus svogunus, veliau dedame sutarkuotas morkas, sutarkuotus burokelius, pupeles, pom. padaza, druskos, pipiru, ir maisydami troskinam 45 min. Sudedame i paruostus stiklainius ir sandariai uzdarome.
Bus išbandyta