Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(*AMRI* @ 2009 09 05, 10:04)
Na as sia misraine irgi bandziau daryti,bet man joje skonio truksta.Jauciasi tokia tik rugstis nuo acto ir atrodo,kad nei drusko,nei cukraus nedeta.Nezinau kodel tai gavosi nors viska dariau pagal recepta.Va tik acta naudojau ne paprasta,o su prieskoniais.
O burokeliai dedami virti ar zali?As tai dariau su zaliais ir ne pjausciau,o tarkavau.


Burokėlius būtinai virtus reikia dėti, ir tik pjaustytus, atrodo, nieko tai nekeičia, bet netgi labai smile.gif

Paprikos labai gerą skonį duoda, ir actą reikia dėti prieš pat galą virimo visos mišrainės, nes verdant išgaruoja, tada bus be skonio. Skaniausia vis gi ji man yra truputį pastovėjusi užvekuota, negu iškart išvirta valgyti. O jei nėra skonio,reikia visko (druskos, cukraus,acto)įdėti papildomai, ragauti, kol bus skanu smile.gif
Man ji labai skani, bendradarbiai vis prašo, kad atsineščiau į darbą, matyt, ir jiems skanu, arba skoniai sutampa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėtrė: 05 rugsėjo 2009 - 10:50
O gal kuri bandėt marinuoti burokėlius su obuolių actu g.gif ,nes turiu tik 9/ ir 6- obuolinį,obuolių sulčių taip pat neturiu sulčių verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2009 09 05, 11:48)
Burokėlius būtinai virtus reikia dėti, ir tik pjaustytus, atrodo, nieko tai nekeičia, bet netgi labai  smile.gif

Paprikos labai gerą skonį duoda, ir actą reikia dėti prieš pat galą virimo visos mišrainės, nes verdant išgaruoja, tada bus be skonio. Skaniausia vis gi ji man yra truputį pastovėjusi užvekuota, negu iškart išvirta valgyti. O jei nėra skonio,reikia visko (druskos, cukraus,acto)įdėti papildomai, ragauti, kol bus skanu  smile.gif
Man ji labai skani, bendradarbiai vis prašo, kad atsineščiau į darbą, matyt, ir jiems skanu, arba skoniai sutampa  biggrin.gif

Siaip truputi pagal kita recepta as dariau,kur burokeliai dedasi nevirti ir tarkuoti,bet proporcijos visos tokios pacios.Acta pyliau jau isjungus virykle.Na bet skonis nekoks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2009 09 07, 00:48)
Siaip truputi pagal kita recepta as dariau,kur burokeliai dedasi nevirti ir tarkuoti,bet proporcijos visos tokios pacios.Acta pyliau jau isjungus virykle.Na bet skonis nekoks verysad.gif


Man žali burokėliai troškinami turi tokį specifinį kvapą, gali būti, kad skonį keičia, ir actas su prieskoniais , viskas drauge, taip ir gavosi smile.gif Vakar mes jos pridarėm dvi normas, valgant atrodo, kad ten tik kubeliais pjaustyti burokėliai, viskas taip sukrito, už tat ir geriau yra pjaustyti, nes tarkuoti burokėliai labiau primena buzą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2009 09 07, 01:13)
Man žali burokėliai troškinami turi tokį specifinį kvapą, gali būti, kad skonį keičia, ir actas su prieskoniais , viskas drauge, taip ir gavosi  smile.gif Vakar mes jos pridarėm dvi normas, valgant atrodo, kad ten tik kubeliais pjaustyti burokėliai, viskas taip sukrito, už tat ir geriau yra pjaustyti, nes tarkuoti burokėliai labiau primena buzą  smile.gif

Bandysiu pasidaryti dar vadovaujantis jusu patarimu.Siaip konservavime nesu naujoke,bet toks nepasisekimas ivyko pirma syki(na bent as neatsimenu).
Atsakyti
Sveikos burokėlių mėgėjos smile.gif
Pasiskaičiau Jūsų receptėlių ir vakar prasikuičiau virtuvėje su burokėliais. Konservavau su pasūdytomis obuolių sultimis. Virtus pjausčiau riekelėmis ir kubeliais (po kelis stiklainiukus). Dabar laukiu, kada galėsiu paragauti. Pirmą sykį dariau su obuolių sultimis, o šiemet tiek obuolių , kad tikrai "griekas" būtų daryti su actu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta @ 2009 09 07, 10:47)
Sveikos burokėlių mėgėjos  smile.gif
Pasiskaičiau Jūsų receptėlių ir vakar prasikuičiau virtuvėje su burokėliais. Konservavau su pasūdytomis obuolių sultimis. Virtus pjausčiau riekelėmis ir kubeliais (po kelis stiklainiukus). Dabar laukiu, kada galėsiu paragauti. Pirmą sykį dariau su obuolių sultimis, o šiemet tiek obuolių , kad tikrai "griekas" būtų daryti su actu. schmoll.gif

Man asmeniskai skaniausi burokeliai daryti tik su antaniniu obuoliu sultimis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 25, 22:52)
stai taip pabandykit tikrai skanu ,bet veliau rudeni ,kai bus antaniniu obuoliu:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko


Va situos burokelius darysiu siemet. Aciukas kas parase ir man aciu , kad radau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 25, 21:52)
stai taip pabandykit tikrai skanu ,bet veliau rudeni ,kai bus antaniniu obuoliu:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko

O išvirus burokėlius ir morkas ar tarkuoti ar pjaustyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 09 07, 13:04)
O išvirus burokėlius ir morkas ar tarkuoti ar pjaustyti  g.gif


A kaip Jums patinka 4u.gif
Burokėliai griežinėliais:
user posted image
Marinuoti burokėliai:
user posted image
Atsakyti
Kaip skaniai atroso,as vis dar nespeju.Mama atveze stiklainiuka paragauti,daryti pagal mano duota recepta,tai labai skanus.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 09 09, 15:10)
Kaip skaniai atroso,as vis dar nespeju.Mama atveze stiklainiuka paragauti,daryti pagal mano duota recepta,tai labai skanus.

Koks receptelis,nes jau tarp visu cia esnciu pasimeciau.
Atsakyti