Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

QUOTE(barsukele @ 2008 09 18, 17:19)
Labai skani mišrainė prie mėsos. Ir viena skanu smile.gif
PO 2 kg burokėlių ir morkų, 1 kg svogūnų, 0,5l pomidorų padažo(galima mažiau), 600gr vandens, 3šaukštai druskos, 5 šaukštai cukraus, 1 didelė česnako galvutė, aliejaus stiklinė. Burokėlius ir morkas išverdam, nulupam, sutarkuojam kuo stambiau ir kaitinam vandeny. Supilam pakepintus svogūnus, pomidorų padažą, druską, cukrų, kaitinam apie 15-20 min. Tada įdedam sutrintą česnaką ir dar 10 min. kaitinam. Tada mišrainę į stiklainius, uždarom ir ataušusią galima valgyti.

Pagal šita dariau nu labai skanu thumbup.gif viriau sriubyte tai gavosi liuksiškai ir kaip salotos tinka rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki visiems,
perziurejau tema, labai daug puikiu receptuku...
bet prasau pagalbos,
gal kas darote su citrinos rugztimi?
gal galite parasyti tikslius kiekius?
nes man rugztele patinka labiau, bet is akies nepataikau....
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2009 07 25, 22:52)
stai taip pabandykit tikrai skanu ,bet veliau rudeni ,kai bus antaniniu obuoliu:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko




Jau isbandziau - nuostabi misraine wub.gif wub.gif wub.gif
Vejas papurte rudenine obeli, tai nors ir ne antaniniai obuoliai, bet tiko. Tikrai subtilaus skonio gavosi burokeliu misraine thumbup.gif
Ir sveikas produktas, sakyciau - nei acto, nei rugsties...
Atsakyti
QUOTE(giedryte1 @ 2009 08 26, 21:08)
Pagal šita dariau nu labai skanu  thumbup.gif  viriau sriubyte tai gavosi liuksiškai ir kaip salotos tinka  rolleyes.gif

O jei dėčiau pomidorų ,o ne pomidorų padažo?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 08 30, 08:20)
O  jei dėčiau pomidorų ,o ne pomidorų padažo?

As tai visai mazai dejau padazo nes mes nemegejai nei padazo nei pomidoru blush2.gif bet manau jokio skirtumo ka desit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 16, 22:48)
Aš tai virtus burokėlius užpilu pakaitintom obuolių sultim (truputį pasūdau ir paverdu). Galima tarkuotus, pjaustytus šiaudeliais ar griežinėliais. Labai tinka šaltibarščiams thumbup.gif , ar šiaip prie mėsos.

Koki gera recepteli radau,kaip tik dabar jau bandysiu daryti burokelius ziemai. ax.gif
Atsakyti
O ar tiktu ka tik isspaustos obuoliu sultys?
Atsakyti
As darau ir su katik ispaustom ir kai siemet burokeliai uzaugo daug anksciau nei obuoliai,tai turiu pernyksciu sulciu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Buzyte @ 2008 10 22, 15:57)
Cukinijos su burokeliais

1.5 kg cukinijos-nulupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais
1 kg svogunu - irgi kubeliais
1 stikline cukraus
1 valg. sauks. druskos
visa tai sumaisyti ir palikti per nakti
*****************************
1 kg virtu burokeliu- sutarkuoti
vel palikti per nakti
*****************************
1 stikline acto
1 stikline alejaus

Laba labai skanu, cukinija gaunasi super... nu ir isvis prie visko tinka ir labai greit susivalgo, reiks daugiau daryti siemet  thumbup.gif

ismaisyti ir i stiklainelius. as laikau saldytuvw, drauge siais metais pabande pasterizuoti, sake labai gerai gawosi, as irgi turbut taip darysiu, nes saldytuve vietos jau mazoka  doh.gif


o kiek laiko reikėtų juos pakaitinti,nes norėčiau juos laikyti ne šaldytuve o rūsį
Atsakyti
Sia misraine pasterizavau 15- 20 min. Dabar idomu, koks bus skonis tongue.gif
Zalia ji man irgi patiko, gal tik svogunai labai jauciasi...Saldytuve nebeliko vietos gerybems laikyti, todel pasterizavau...
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 22, 19:52)
Radau va toki recepta, pati irgi bandysiu taip daryt:

Reikia:

4 kg virtų burokėlių,
1,5 kg pomidorų,
0,5 kg paprikų,
1,5 kg svogūnų,
100 g česnakų,
200 g cukraus,
3 š. druskos,
200 g acto,
500 g aliejaus.

Kiekiais galima šiek tiek varijuoti - ko daugiau turi, to ir dedi, arba nededi to, kas nepatinka. Dėl druskos, cukraus - ragauti reikia, kad pačioms skanu tiesiog būtų.
Burokėliai pjaustomi šiaudeliais, nulupti pomidorai, paprikos - kubeliais, svogūnai, česnakai - smulkiai. Viskas kraunama i puoda, maišant kaitinama, kol užverda.Užvirus - dar 10-15 min. Karštą masę dedam į stiklainius, užsukam.
Laikosi ilgai , skonis kiek kitoks nei įprastų marinuotų burokėlių.


Šitą mišrainę darysim jau 3 metus, laabai skanu ir kaip garnyras ir į sriubą greituoju būdu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vėtrė @ 2009 09 04, 19:25)
Šitą mišrainę darysim jau 3 metus, laabai skanu ir kaip garnyras ir į sriubą greituoju būdu  biggrin.gif

Na as sia misraine irgi bandziau daryti,bet man joje skonio truksta.Jauciasi tokia tik rugstis nuo acto ir atrodo,kad nei drusko,nei cukraus nedeta.Nezinau kodel tai gavosi nors viska dariau pagal recepta.Va tik acta naudojau ne paprasta,o su prieskoniais.
O burokeliai dedami virti ar zali?As tai dariau su zaliais ir ne pjausciau,o tarkavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 05 rugsėjo 2009 - 09:06