Marinuoti jauni burokėliai su lapkočiais
Reikės: 1,5 kg jaunų burokėlių su lapkočiais.
Marinatui:
1 l vandens,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus, laurų lapų, čiobrelių šakelė,
2-3 skiltelės česnako, juodųjų pipirų žirnelių.
Paruošimas:
Burokėlius nuplauname. Atskiriame lapkočius, paverdame juos 3 min. pasūdytame vandenyje, išgriebiame ir supjaustome kubeliais. Tuomet tame pačiame vandenyje išverdame burokėlius. Juos nulupame ir supjaustome kubeliais. Į iškaitintus 0,5 l talpos stiklainius sudedame burokėlių kubelius ir lapkočių gabalėlius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Pridengtus dangteliais stiklainius pasterizuojame 90° C temperatūroje 15 min. Tuomet sandariai uždarome.
Marinuoti burokėliai su krienais
3 kg burokėlių,
0,5 kg krienų šaknų.
Marinatui:
2/3 l vandens,
400 g cukraus,
200 g druskos,
1 stiklinė acto (9 proc.).
Paruošimas:
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Krienų šaknis nuskutame, sutarkuojame ir sumaišome su burokėliais. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Stiklainius pridengiame dangteliais ir pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 20 min., o 0,5 l - 15 min. Stiklainius karštus sandariai uždarome.
3 kg burokėlių,
0,5 kg krienų šaknų.
Marinatui:
2/3 l vandens,
400 g cukraus,
200 g druskos,
1 stiklinė acto (9 proc.).
Paruošimas:
Burokėlius išverdame, nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Krienų šaknis nuskutame, sutarkuojame ir sumaišome su burokėliais. Sudedame į stiklainius.
Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą ir karštą jį supilame ant burokėlių. Stiklainius pridengiame dangteliais ir pasterizuojame 90° C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 20 min., o 0,5 l - 15 min. Stiklainius karštus sandariai uždarome.
Jauni burokėliai sūryme
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome.
1 l vandens 1 šaukštas druskos.
Paruošimas:
Jaunus, neperaugusius burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Burokėlius nulupame, supjaustome figūriniu peiliu griežinėliais, sudedame į paruoštus stiklainius, pripilame į juos karšto sūrymo ir pasterizuojame 45 min.
Sandariai uždarome.
O gal zinot, kaip reikia marinuot su citrinos rugstele ???
labas, gal zinot kaip reikia marinuoti nedidelius cielus gurokelius? kad kgaletum ziema atsidaryti slovikiuka ir tiesog prie mesos valgyt????
Pernai marinavau burokėlisu, viskas pavyko gerai, tik šiemet vienos klaidos nebekartosiu - nebedėsiu nei juodųjų, nei kvepiančiųjų pipirų žirneliais. Labai bjauru kai valgai ir nuolat turi spjaudyti
Marinuoti burokėliai
Marinatui:
1 stiklinė 9 proc. acto
3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Burokėlius išverdame, tada užpylę šaltu vandeniu atvėsiname, nulupame, supjaustome ar sutarkuojame. Sudedam į paruoštus stiklainius ir užpilame šaltu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min, 1 litro - 20 min. Sandariai uždarome.
Marinuoti burokėliai
Marinatui:
1 stiklinė 9 proc. acto
3 stiklinės vandens
2 šaukštai druskos
3 šaukštai cukraus
Burokėlius išverdame, tada užpylę šaltu vandeniu atvėsiname, nulupame, supjaustome ar sutarkuojame. Sudedam į paruoštus stiklainius ir užpilame šaltu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min, 1 litro - 20 min. Sandariai uždarome.
Labai Mėgstu marinuotus burokėlius riekutėmis,tinkančius tiesiog užsidėti ant sumuštinio.
1kg burokėlių
1/2 l acto(5%)
250 g vandens
300-500 g cukraus.
Nuluptus burokėlius virti truputį pasūdytame vandenyje(1 šaukštas druskos-1 l vandens.).Virti apie 35 min.Po to nupilti vandenį ir staigiai užpilti šaltu.Nulupti,supjaustyti riekutėmis ir sudėti į stiklainius.
Actą, vandenį ir cukrų užvirti. Karštą marinatą užpilti ant burokėlių ir iš karto uždaryti.
1kg burokėlių
1/2 l acto(5%)
250 g vandens
300-500 g cukraus.
Nuluptus burokėlius virti truputį pasūdytame vandenyje(1 šaukštas druskos-1 l vandens.).Virti apie 35 min.Po to nupilti vandenį ir staigiai užpilti šaltu.Nulupti,supjaustyti riekutėmis ir sudėti į stiklainius.
Actą, vandenį ir cukrų užvirti. Karštą marinatą užpilti ant burokėlių ir iš karto uždaryti.
Mes taip pat labai megstame marinuotus burokelius. Jie saldziarugsti, tinka vieni vietoj salotu.
Isvirtus ir supjaustytus burokelius uzpilu marinatu, pakaitinu ir supilstau i stiklainius.
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
O tuos prieskonius (juos ir mano vyras keikia) stengiuosi isrinkti ispilstydama.
kelinti metai zadu daryti mazus nepjaustytus, bet vis sutingstu terliotis.
Pabandykit. Tikrai labai skanu. Saltibarsciai ir misraine su jais
Isvirtus ir supjaustytus burokelius uzpilu marinatu, pakaitinu ir supilstau i stiklainius.
MARINATAS: 1l vandens, 1 valg. saukstas druskos, 2 valg. saukstai cukraus, 9 valg. saukstai 9% acto, priekoniu (lauro lapu, pipiru.)
O tuos prieskonius (juos ir mano vyras keikia) stengiuosi isrinkti ispilstydama.
kelinti metai zadu daryti mazus nepjaustytus, bet vis sutingstu terliotis.
Pabandykit. Tikrai labai skanu. Saltibarsciai ir misraine su jais
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 10 14, 23:25)
pasiruošiu brokėlius(sutarkuoju,supjaustau-čia kokius nori tokius gali pasidaryt) pilu vandens,dedu druskos,cukraus,citrinos rūgštelės(kad gautūs saldarūgščiai ),truputį kmynų,juod.pipirų žirnelių ir paverdu 10min. supilstau į stiklainius.(as darau iš akies man visada gaunasi).
ten kažkas klausė apie cielus burokėlius tai jiems išsivirt marinatą į vandenį druskos,cukraus,citrinos rūgštelės,galima svogūno pjaustyto žiedeliais išvirti marinatą sudėti burokėliuskelias min pavirti sudėti į stiklainius ir užvakuoti.
Aš tai virtus burokėlius užpilu pakaitintom obuolių sultim (truputį pasūdau ir paverdu). Galima tarkuotus, pjaustytus šiaudeliais ar griežinėliais. Labai tinka šaltibarščiams , ar šiaip prie mėsos.
QUOTE(Žemaika @ 2006 07 16, 22:48)
Aš tai virtus burokėlius užpilu pakaitintom obuolių sultim (truputį pasūdau ir paverdu). Galima tarkuotus, pjaustytus šiaudeliais ar griežinėliais. Labai tinka šaltibarščiams , ar šiaip prie mėsos.
O tai ,šitas marinavimo būdas ,išbandytas ir vis dar praktikuojamas