

georgiana, 14 Lie 2009 - 09:19, parašė:
georgiana, 14 Lie 2009 - 09:19, parašė: ![]()
Nedideli burokėliai nuplaunami, pašalinus šaknis ir lapų liekanas, sudedami į švarų medinį arba emaliuota puoda. Iš vandens ir druskos išverdamas sūrymas, atšaldomas ir užpilamas ant burokėlių. Pridengus marle, laikyti kambario temperatūroje. Burokėliai įrūgsta per 1 savaitę. Po to reikia juos išnešti į šaltą patalpą. Dar kiti deda dziovintos duonos gabalelius kelis irgi isuktus i merle, tiesiog pasidalinau info gal dar kazkas turi papildyti ka siuo klausimu.

As kas met irgi uzsiraugiu burokeliu- labai sveika.Ir ta rugstele-

4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
Burokėliai, 2 kilogramai
Vanduo, 1.5 litro
Actas, 1 stiklinė
Juodieji pipirai, 5 vienetai
Kvapieji pipirai, 5 vienetai
Lauras, lapeliai, 3 vienetai
Druska, 1 šaukštas
Cukrus, 1 šaukštas
Gaminimas:
Į verdantį vandenį sudėkite prieskonius, (išskyrus actą), pavirkite kelias min., Supilkite actą. Marinatas paruoštas.
Išvirkite burokėlius ,nulupkite nuo jų odeles. Pjaustytus ar nepjaustytus burokelius sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu, uždėkite dangtelius ,bet neužsukite. Stiklainius sustatykite į verdančio vandensns puodą kuriame iklotas ranksluostis ir taip pakaitinkite 15 minučių. užsukite dangtelius, iseme apverskite, atauštinkojom.

Burokėliai
Gaminimas:
Burokėlius nuplaukite,supjaustykite kubeliais ar griežinėliais, sudėkite į stiklainius ir užpilkite iki užvirmo pakaitintu marinatu.
Marinatas paruošiamas taip: į emaliuotą puodą įpilama 1 L vandens. įberiama 60—100 g cukraus, 12 grūdelių pipirų, 0.5-1 g cinamono ir 18 gvazdikėlių. Verdama 15 minučių. Po to nukeliamas nuo ugnies... ir parūgštinamas 2-3 šaukštais 9 procentų acto.TIEK Marinato užtenka trijų litrų burokėlių stiklainiui užpilti.
Stiklainius uždenkite dangteliais ir kaitinkite(irgi iklokit ranksluosti i puodo vidu) pusės litro stiklainius— 12 minučių, 1l stiklainius — 15 minučių. Po to tučtuojau uždarykite ir atvėsinkite
sigasss, 16 Lie 2009 - 21:14, parašė:
sigasss, 16 Lie 2009 - 21:14, parašė: ![]()
man skaniausi burokeliai marinuoti su obuoliu sultim, ir butinai pjaustyti, o netarkuoti

As ir visada burokelius marinuoju su obuoliu sultim, tik tarkuoju isvirusius, o paskui kaitinu su sultim kol uzverda kartu su druska.
Naturaliausiai gaunasi

sigasss, 16 Lie 2009 - 22:14, parašė:
sigasss, 16 Lie 2009 - 22:14, parašė: ![]()
man skaniausi burokeliai marinuoti su obuoliu sultim, ir butinai pjaustyti, o netarkuoti

Gal kas receptėlį mesteltų


ramirėja, 31 Lie 2009 - 20:51, parašė:
ramirėja, 31 Lie 2009 - 20:51, parašė: ![]()
Gal kas receptėlį mesteltų
![]()


labai paprastas
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanaus


glossi, 20 Lie 2009 - 18:57, parašė:
glossi, 20 Lie 2009 - 18:57, parašė: ![]()
As kas met irgi uzsiraugiu burokeliu- labai sveika.Ir ta rugstele-
Dar dedu kmynu.Po to juos naudoju sriubom,misrainem,garnyrui.

nu reiks ir man bandyt šiemet raugt, kaip suprantu juos nepjaustytus reik užraugt? O kur paskui laikot? Nes mano sandėliukas laiptinėj, kaži nebus per šilta? Rūsio neturiu

Ir dar klausimas, kaip skaniau burokėliai obuolių sultyse: su druska ar be? Nes matau vienos darot taip kitos taip. Pernai dariau be druskos, man skanu ir taip, bet druska gal dar pagerina skonį?
Nainai - terlionės daug, bet koks malonumas valgyt savo paruoštus


dziunka, 31 Lie 2009 - 21:06, parašė:
dziunka, 31 Lie 2009 - 21:06, parašė: ![]()
labai paprastas
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanausas tarkuoju kombainu ,labai greitai ir patogu,nes statau apie 60 litru ,na tai rankom nezinau kiek dienu reiketu pjaustyti
atvirti burokelius sutarkuoti ,sudeti i ta puoda kuriame reiks apvirti ir ipylti sulciu
tiek kad apsemtu burokelius ,dar imesti lauro lapu druskos pagal skoni ,nepersudyti (kad butu skanu),dar galima kmynu iberti.uzvirti ir sudeti i sterilius stiklainius ir uzvakuoti,Skanaus


Sakykite prasome, kam naudojate siuos marinuotus burokelius? T.y. salotoms, sriuboms, garnirui ar dar kam? O taip matinuoti ar tinka pvz. i saltibarscius deti? Kaip supratau, jus, taip pat marinuojate su obuoliu sultimis, tai naturaliomis ar is pakeliu taip pat tinka?


Aciu uz patarimus!!!
