As burokelius taip pat marinuoju su citrinos rugstim.Burokelius sutarkuoju burokinre tarka,ipilu puse ju kiekio vandens,druskos,cukraus ir citrinos rugsties tiek,kad jaustusi skaniai saldrugsciai.Nureguliuoju ragaudama.Uzverdu,ir dedu i svarius stiklainelius.Po to juos statau i kita puoda su vandeniu,ir pakaitinu 10min.Ir dar po to apverciu kad dangteliai prisitrauktu.Skanu is tokiu burokeliu saltibarscius pasigamint.O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?
QUOTE(Safyra @ 2007 11 05, 17:25)
O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?
Prieš virdama, užpilk vandeniu ir palaikyk bent valandą

QUOTE(arabeska @ 2007 11 06, 13:16)
Labai aciu,pameginsiu.
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles
burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.
Ieskojau recepto kur burokeliai su citrinos rugstele. Bet kai paskaiciau - suabejojau tuo receptu... Ar tikrai vienam litrui vandens - 70 gr citrinos rugsteles? Cia kazkas ne taip...
o čia tinginio receptas
išverdu puoda burokėlių,juos sutarkuoju,tada išverdu marinata,jį gamindama tiesiog paragauju,ko trūksta, to įdedu:) tada suverčiu burokėlius į marinata,ir iki užvirimo pakaitinu.galiausiai viska į trilitrinius suverčiu,uždengiu plastamsiniais arba užsukamais dangteliais ir laikau šaltai,ilga laika būna kaip ka tik paruošti,o paskui truputį įrūgsta,labai gardūs barščiai būna

išverdu puoda burokėlių,juos sutarkuoju,tada išverdu marinata,jį gamindama tiesiog paragauju,ko trūksta, to įdedu:) tada suverčiu burokėlius į marinata,ir iki užvirimo pakaitinu.galiausiai viska į trilitrinius suverčiu,uždengiu plastamsiniais arba užsukamais dangteliais ir laikau šaltai,ilga laika būna kaip ka tik paruošti,o paskui truputį įrūgsta,labai gardūs barščiai būna
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte

QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:38)
esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:52)
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :
isplauni viska supjaustai kaip sriubai paverdi 5-7min.
ideti:druskos (kad skanu butu)
truputi cukraus
jei nera rugstyniu tai citrinos rugsties ar acto
ragauti reikiai ,,taip kad butu skanu jaustusi ir druska ir rugstele ir cukrus ,dar lauru lapu imesk pipiru ir kvapiu ir karciu (zirneliais)
aciu,einu gaminti

i sveikatele
turiu stai toki receptuka:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni
morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko