Įkraunama...
Įkraunama...

Burokėliai žiemai

As burokelius taip pat marinuoju su citrinos rugstim.Burokelius sutarkuoju burokinre tarka,ipilu puse ju kiekio vandens,druskos,cukraus ir citrinos rugsties tiek,kad jaustusi skaniai saldrugsciai.Nureguliuoju ragaudama.Uzverdu,ir dedu i svarius stiklainelius.Po to juos statau i kita puoda su vandeniu,ir pakaitinu 10min.Ir dar po to apverciu kad dangteliai prisitrauktu.Skanu is tokiu burokeliu saltibarscius pasigamint.O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?
Atsakyti
QUOTE(Safyra @ 2007 11 05, 17:25)
O gal zinot kas nors kaip greitai isvirt burokelius?

Prieš virdama, užpilk vandeniu ir palaikyk bent valandą ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arabeska: 06 lapkričio 2007 - 12:17
QUOTE(arabeska @ 2007 11 06, 13:16)
Prieš virdama, užpilk vandeniu ir palaikyk bent valandą ax.gif

Labai aciu,pameginsiu.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 09 01, 19:41)
burokėliai su citrinos rūgštekle. kasikynė davė receptą , tai išbandysiu
1 litras vandens
20 gramų cukraus
30g druskos
70 gramų citrinos rūgšteles

burokėlius išverdu, nulupu, dar nuplaunu, sutarkuoju. tada sudedu į puodą, užpilu marinatu, kai užverda 5-10minučių pavirinu ir tada sudedu į stiklainius ir užsuku.



Ieskojau recepto kur burokeliai su citrinos rugstele. Bet kai paskaiciau - suabejojau tuo receptu... Ar tikrai vienam litrui vandens - 70 gr citrinos rugsteles? Cia kazkas ne taip...
Atsakyti
o čia tinginio receptas tongue.gif

išverdu puoda burokėlių,juos sutarkuoju,tada išverdu marinata,jį gamindama tiesiog paragauju,ko trūksta, to įdedu:) tada suverčiu burokėlius į marinata,ir iki užvirimo pakaitinu.galiausiai viska į trilitrinius suverčiu,uždengiu plastamsiniais arba užsukamais dangteliais ir laikau šaltai,ilga laika būna kaip ka tik paruošti,o paskui truputį įrūgsta,labai gardūs barščiai būna
Atsakyti
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:38)
gal kas marinuojat burokeliu lapus,is ju gaunasi skani sriubyte g.gif


esu dariusi tik dar maisiau rugstyniu visai nieko tik dar idejau druskos ir trupuciuka cukraus pagal skoni ir uzsukau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 19 rugpjūčio 2008 - 12:51
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 08 19, 13:52)
kaip daryti,nes niekad nesu bandzius :


isplauni viska supjaustai kaip sriubai paverdi 5-7min.
ideti:druskos (kad skanu butu)
truputi cukraus
jei nera rugstyniu tai citrinos rugsties ar acto
ragauti reikiai ,,taip kad butu skanu jaustusi ir druska ir rugstele ir cukrus ,dar lauru lapu imesk pipiru ir kvapiu ir karciu (zirneliais)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 19 rugpjūčio 2008 - 13:03
aciu,einu gaminti thumbup.gif
Atsakyti
i sveikatele
Atsakyti
turiu stai toki receptuka:
4kg burokeliu
2kg morku
3kg antaniniu obuoliu
2kg svogunu
0,5litro aliejaus,kmynu,pipiru lauro lap.
druska pagal skoni

morkos ir burokai isverdami
svogunai pakepinami aliejuje
obuoliai sutarkuojami ,pilama vandens ir patroskinama....po to i ster. stikl. ir i skirta vieta,
tinka ir salotos ,superine sriuba,as net dariau saltibarcius ,liaudziai mano patiko
Atsakyti