Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(magnifica @ 2008 10 13, 11:22)
Aš atskirai burokų neverdu blink.gif

Mano dažniausiai verdamos sriubytės - burokėlių, šviežių kopūstų ir rūgštynių thumbup.gif Bet burokėlių sriuba MB pati pačiausia thumbup.gif

Burokėlių sriubytė
Iš anksto užmerkiu džiovintus baravykus (kuo ilgiau mirks, tuo trupiau virs). Dideliame puode verdu jautienos mėsytę su kaulu (prieš tai nuplikius karštu vandeniu), žinoma, su svogūniuku, druskyte, pipiriukais bei lauro lapais. Iškart sumetu ir išmirkytus baravykus. Po kokios valandėlės sudedu plonais šiaudeliais pjaustytus burokėlius. Dar kažkur už 0,5 val - plonais šiaudeliais pjaustytą morkytę. Dar už kokių 20 min - mažais kubeliais pjaustytas bulvytes. Kai išverda bulvytės, išjungiu ugnį, įpilu 1 valg. š. acto ir uždengiu puodą. Valgome su grietine. Viskas essen.gif
p.s. kai burokėliai švieži, spalvytė būna superinė wub.gif

o actas cia butinas? taip skaniai skamba ir paprasta, eiciau virti...,bet acto neturiu
Atsakyti
QUOTE(atsakinga @ 2008 10 29, 12:50)
o actas cia butinas? taip skaniai skamba ir paprasta, eiciau virti...,bet acto neturiu

pabandyk citinos sulciu ipilti arba citrinos rugsties
Atsakyti
Ispaniška žuvies sriuba su šafranu
Keptuvėje įpilkite alyvų aliejaus ir pakepinkite morkas,porus ir saldžiuosius pipirus.
Įberkite šafraną,sudėkite ispaniškos paprikos miltelių ir patroškinkite.
Supilkite baltajį vyną žuvies sultinį irpavirkite15 min.
Tuomet sudėkite supjaustytą žuvį,krevetes,ir virkite dar5min.
Prieš patiekdami įberkite petražoles,sudėkite citrinos gabalėlius
Atsakyti
Grybu sriuba su aviziniais dribsniais

morkos
svogunai
cesnakai
bulves
grybai
dribsniai
rukyta sonine
visus ingredientus ( be grybu ir dribsniu) patroskinti,uzpilti buljonu ir uzvirus sumesti dribsnius ir grybus,pateikti su grietine
man tai pati skaniausia sriuba thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Agute @ 2008 09 08, 14:49)
Sveikutės  4u.gif  išsiviriau labai skanią  blush2.gif truputėlį aštrią sriubytę, dalinuosi su jumis:

4 bulvės
100 gr jautienos faršo
1 maža morka
2 skiltelės česnako
1 marinuotas agurkiukas (vietoj jo galima dėti truputėlį citrinos rūgšties)
2 pomidorai
1/4 šaukštelio aitriųjų paprikų pastos
200 gr konc. pupelių
5-7 konc. alyvuogės
1 šaukštelis "Santa maria" picų prieskonių
tarkuoto sūrio "Džiugas"
Druskos

Bulvytes pjaustom kubeliais, kol jos verda pasūdytame vandenyje, sausoje keptuvėje kepinam faršą. kai paruduoja dedam druskytės, tada smulkintą česnaką, morką ir agurkėlį, kepam toliau. Nuplikome pomidorus supjaustome, dedam į keptuvę, kartu su pomidorais dedame paprikų pastą. už 5 min sudedam pupeles ir griezineliais supjaustytas alyvuoges. Išmaišom, viską pilam į verdančias bulvytes. Įdedam šaukštelį picų prieskonių ir išjungiam ugnį. Tiekiant sriubą pabarstyti sūriu.
Greitai valgom, nes pakartoti gali ne visiems ir likti  lotuliukas.gif

Šiandien užsimaniau sočios sriubytės ir į akį krito šitas variantas. Pusę ingridientų pakeičiau savais, bet vis tiek gavosi labai skanu thumbup.gif Vietoj jautienos faršo dėjau kiaulienos, vietoj konservuotų pupelių dėjau virtas, vietoj aitriųjų paprikų pastos - pomidorų padažo ir smulkintus konservuotus čili Spilva pipiriukus, vietoj picų prieskonių - graikiškų salotų prieskonius (man jie panašūs).
Ačiū, Agute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2008 09 05, 20:12)
O man tai patinka tokia saldoka  ax.gif
O svogunas nepanaikina to gero skonio,gal net pagerina,nu bet kiekvienam savo  mirksiukas.gif Va cesnakas tai visiskai netinka,viena krta bandziau,tai  schmoll.gif

Aš česnaką smulkiai supjaustau apkepu sviestuke ir pilu į tą sriubytę , mano šeimynai tai labai skanu. Kartai dar pabaigoje įberiu tarkuoto olandiško sūrio tai skonis pasakiškas gaunasi biggrin.gif

Čia kalbėjau apie moliūgų kreminę sriubytę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ing: 06 lapkričio 2008 - 11:22
agurkiene
user posted image
sultini jau buvau issivirus vakar (vistiena, morkos, saliero, petruskos saknys, poras), siandien i sulini sumeciau bulves, smulkintas perlines kruopas (ju mirkyti nereikia), keptuvei pakepinau svoguna su raugintais agurkais, kai iskepe, o bulves su kruopom isvire sudejau viska i puoda, sudejau vakar virtas morkas ir gavosi laaabai skani sriuba ax.gif pries valgant pabarstau krapais ir dedu dideli skauksta grietines
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 07, 14:31)
agurkiene
user posted image
sultini jau buvau issivirus vakar (vistiena, morkos, saliero, petruskos saknys, poras), siandien i sulini sumeciau bulves, smulkintas perlines kruopas (ju mirkyti nereikia), keptuvei pakepinau svoguna su raugintais agurkais, kai iskepe, o bulves su kruopom isvire sudejau viska i puoda, sudejau vakar virtas morkas ir gavosi laaabai skani sriuba ax.gif pries valgant pabarstau krapais ir dedu dideli skauksta grietines
user posted image

niu,po pyrago,norėčiau sriubytės lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zebra @ 2008 11 07, 16:37)
niu,po pyrago,norėčiau sriubytės lotuliukas.gif  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif vaisinu!

as sriubyte pavalgiau, pyraga ir vel neseniai sriubyte sukirtau blush2.gif cool.gif tik vienai lekstei liko, bet reikia MB palikti ax.gif
Atsakyti
vakar valgiau sriubą pavadintą pievagrybių, tačiau viskas kaip agurkinės, tik grybukų pripjaustyta. Įdomus skonus mirksiukas.gif
Atsakyti
Makaronu sriuba smile.gif

user posted image

Keptuveje apkepam vistienos krutinele su morka ir cesnaku, dedam i puoda kuriame jau yra pora bulviu, laukiam kol uzvirs ir dedam makaronus, dar pora minuciu ir skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Žuvienė su pankoliais
Siandiena savo virtuvėje išbandžiau šią sriubą,labai patiko.
Naudojau lašišos gabaliuką.Pirmiausia išverdame žuvies sultinį.ji galima išvirti iš žuvies buljono,ar gabalėlio žuvies.Žuvį supjaustime gabaliukais,apšlakstome citrina.Puode įkaitiname alieju,sudedame tarkuotą morką,salierą,poro žiedelius,ropės svoguną,česnako skiltelę,ryžius ,pankolį pjaustytą.Viską maišant troškiname.Paskui supilame žuvies buljoną,sudedame lauro lapelius,pipirus.
Puodą uždengiameir verdame maždaug20min.blanširuojame pomidorą
Į puodą sudedame žuvį,pomidorą,Puodą atidengę kaitiname ant mažos ugnies8-10min.,bet neužverdame.
Baigiant įpjaustome pankolio lapelius,pasūdome.
Siūlau pabandyti. ax.gif
Atsakyti