Mano skaniausia ir megstamiausia-trinta zirniu sriuba
reikes:
skaldytu zirniu
poro
morkos
bulviu
uzdeti virti sultinyje zirnius,kol jie verda morka pasikepinti su poru.baigiant virti zirniam dedam bulves virti ir kepintas morkas su poru. kai viskas isverda,nupilam skysti ir visa tirstima sutrinam(galima sutrinti ti puse,o puse palikti netrinta)ir sumaisom su skysciu.kas megsta valgyti su grietine.
Mano žirnių sriuba paprastesnė: verdu ilgai žirnius, įdedu svogūną, lauro lapą, pipirų, sutarkuoju morką, įdedu kubelį bulijono ir gale sojų padažo ir aštrių paprikų
QUOTE(Cinside @ 2008 10 20, 22:05)
Su spalva gaminant man niekad problemų nebuvo. Gal tiesiog geri burokai pasitaikė
Čia į burokų temą mano trinta burokų sriuba su salieru
Čia į burokų temą mano trinta burokų sriuba su salieru
nu jau kaip gražiai ir viliojančiai atrodo... aš irgi pirmą kartą girdžiu apie trintų burokų sriubą. burokėlius žiauriai mėgstu. bet va klausimas man iškilo - kokį prieskonį tas salieras duoda? šaknies tiesa pasakius niekada neragavus, bet ragavus stiebų, tai man nepatiko jų skonis gal galima ir be tų šaknų gamint?
QUOTE(Spurgitta @ 2008 10 22, 08:51)
nu jau kaip gražiai ir viliojančiai atrodo... aš irgi pirmą kartą girdžiu apie trintų burokų sriubą. burokėlius žiauriai mėgstu. bet va klausimas man iškilo - kokį prieskonį tas salieras duoda? šaknies tiesa pasakius niekada neragavus, bet ragavus stiebų, tai man nepatiko jų skonis gal galima ir be tų šaknų gamint?
Aš tai salierą labai mėgstu. O skonis.. Na, toks salieriškas Nemoku paaiškint. Bet saldumą duoda gal.
Žinoma be saliero gerai bus, tik tada siūlau obuolį vieną kitą įmesti.
as visad sriubas (sultinius), o po to jau nuo pasirinktos rusies kiti ingridientai priklauso verdu is saliero ir petrazoles saknu, poro ir morku niam niam kaip skanu... o salieras teisingai cinside pastebejo, duoda saldumo
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 22, 22:31)
as visad sriubas (sultinius), o po to jau nuo pasirinktos rusies kiti ingridientai priklauso verdu is saliero ir petrazoles saknu, poro ir morku niam niam kaip skanu... o salieras teisingai cinside pastebejo, duoda saldumo
nemėgstu nei saliero, nei petražolių.. teks kaip nors kitaip suktis, bandysiu su obuoliu
QUOTE(Spurgitta @ 2008 10 23, 07:57)
nemėgstu nei saliero, nei petražolių.. teks kaip nors kitaip suktis, bandysiu su obuoliu
valgyt as irgi ju nemegstu, visad istraukiu is sriubos ir ismetu o sriubai skoni labai gera duoda
kaip tik viriau sriuba-makalose. i zuvies sultini sudejau pora bulviu, morka, dziovintu grybu, ryziu sauja, saldytu spinatu kubeli, megiamu prieskoniu visai skanu gavosi
šiandien gaminausi šią moliūgo sriubytę.
Tikrai labai nebloga
receptą radau čia: http://www.manovirtu.../moliugosr.html
QUOTE(Asarele @ 2008 10 23, 20:00)
šiandien gaminausi šią moliūgo sriubytę.
Tikrai labai nebloga
receptą radau čia: http://www.manovirtu.../moliugosr.html
Aš irgi praeitą savaitę tokią sriubytę viriau, tai galiu pritart, kad tikrai labai niam niam
Bet kažkokia jinai pas tave labai šviesi, pas mane geltonesnė buvo. gal grietinėlės labai daug pylei?
O tu čia paprikos miltelius dėjai? šiaip juodieji pipirai su moliūgais labai dera
acham, spalva tokia balksvoka... o man labai dera baltieji pipirai
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 24, 10:06)
acham, spalva tokia balksvoka... o man labai dera baltieji pipirai
hm.. nebandziau, reiks butinai kita karta pabandyt