Noriu pasiūlyti mano rudeninę trintą daržovių sriubą,kurią aš siandiena viriau iš daržovių kurių turėjau šaldytuve.
Į puodą įpyliau vandenį užvirus įpyliau alyvų aliejaus,sudėjau daržoves:
Bulvę+ropės šmotelį+kaliaropės gabalėlį+morkos gabalėlį+petražolės gabalėlį.
Pavirus sudėjau vytintos dešros gabalėlių,paviriau,išgriebiau,viską sutryniau su elektrine trintuve.
Keptuvėje ant aliejaus pakepinau svogūną,apvirtų džiovintų grybų+paprikos gabalėlių+pjaustyto rauginto agurko.
Viską pakepinus supyliau į trintą sriubą.
Įbėriau indiškų prieskonių.
Teikdama įbėriau kapoto česnako.
Skonis man patiko,gal ir jums patiks.
[quote=naaringiux,2009 09 06, 20:07]
Šiandien pietums valgėm trintą cukinijų sriubą, manau patiks ir tiems, kurie ne itin mėgsta cukinijas. Mums ji buvo - nereali... Darysiu tikrai ne kartą....
Trinta cukinijų sriuba
Cukinijų, pjaustytų kubeliais
Bulvių, pjaustytų kubeliais
Tarkuotų morkų
Sviesto
Daržovių sultinio
Prieskonių, druskos
Svogūnų
Morkas ir svogūnus apkepti svieste. Sudėti bulves, cukinijas, druską, užpilti sultiniu. Virti kol bulvės suminkštės. Susmulkinti blenderiu. Skanaus....
isbandyta sriuba nereali as dar turejau vistienos virtos, tai idejau ir su blenderiu sutriniau..s sriuba busirasyta i sarasiuka
Šiandien pietums valgėm trintą cukinijų sriubą, manau patiks ir tiems, kurie ne itin mėgsta cukinijas. Mums ji buvo - nereali... Darysiu tikrai ne kartą....
Trinta cukinijų sriuba
Cukinijų, pjaustytų kubeliais
Bulvių, pjaustytų kubeliais
Tarkuotų morkų
Sviesto
Daržovių sultinio
Prieskonių, druskos
Svogūnų
Morkas ir svogūnus apkepti svieste. Sudėti bulves, cukinijas, druską, užpilti sultiniu. Virti kol bulvės suminkštės. Susmulkinti blenderiu. Skanaus....
isbandyta sriuba nereali as dar turejau vistienos virtos, tai idejau ir su blenderiu sutriniau..s sriuba busirasyta i sarasiuka
Seniai buvau užsukusi, bet atskubu su žiauriai skania moliūgų sriuba. Nemeluoju, sriuba nereali....
Moliūgų sriuba
~1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
75 g sviesto
1 a. š . rudojo cukraus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. ciberžolės
0,5 a. š. muskato riešuto
1,5 l sultinio (daržovių/vištienos)
šviežiai maltų pipirų
skrudintų moliūgo sėklų
moliūgų sėklų aliejaus (nebūtinai)
grietinėlės (nebūtinai)
Moliūgą nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti moliūgo kubelius, užberti nepilną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus, po šaukštelį ciberžolės, muskato riešuto ir malto imbiero (imbiero dėjau vos daugiau) ir kepti kol moliūgas suminkštės. Į tą pačią keptuvę berti kubeliais supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytą morką ir dar šiek tiek apkepti. Perdėti apkeptas daržoves į puodą, kuriame virs sriuba, suberti kubeliais supjaustytas bulves ir užpilti sultiniu. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės, nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektrine trintuve. Jei reikia, praskiesti vandeniu.
Tiekiant į stalą pagardinti šviežiai maltais pipirais, grietinėle ir skrudintų moliūgų sėklų aliejumi (vos vos), galima pabarstyti ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Valgyti su pačia šviežiausia, dar šiluma dvelkiančia ir kvepiančia duona.
Moliūgų sriuba
~1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
75 g sviesto
1 a. š . rudojo cukraus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. ciberžolės
0,5 a. š. muskato riešuto
1,5 l sultinio (daržovių/vištienos)
šviežiai maltų pipirų
skrudintų moliūgo sėklų
moliūgų sėklų aliejaus (nebūtinai)
grietinėlės (nebūtinai)
Moliūgą nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti stambiais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti sviestą, sudėti moliūgo kubelius, užberti nepilną arbatinį šaukštelį rudojo cukraus, po šaukštelį ciberžolės, muskato riešuto ir malto imbiero (imbiero dėjau vos daugiau) ir kepti kol moliūgas suminkštės. Į tą pačią keptuvę berti kubeliais supjaustytą svogūną ir griežinėliais pjaustytą morką ir dar šiek tiek apkepti. Perdėti apkeptas daržoves į puodą, kuriame virs sriuba, suberti kubeliais supjaustytas bulves ir užpilti sultiniu. Virti, kol daržovės visiškai suminkštės, nukelti nuo ugnies ir sutrinti elektrine trintuve. Jei reikia, praskiesti vandeniu.
Tiekiant į stalą pagardinti šviežiai maltais pipirais, grietinėle ir skrudintų moliūgų sėklų aliejumi (vos vos), galima pabarstyti ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Valgyti su pačia šviežiausia, dar šiluma dvelkiančia ir kvepiančia duona.
[quote=alexxandra,2009 09 08, 00:01]
Seniai buvau užsukusi, bet atskubu su žiauriai skania moliūgų sriuba. Nemeluoju, sriuba nereali....
[i]
Moliūgų sriuba[/
Alexxandra, ,esu išbandžiusi ne viena tavo pateiktą receptuką.
Galiu pasakyti,kad jie išbandyti nuostabūs
Užsukusi į sriubų skyrelį užtikau Tavo pasiūlytą receptą.
Atidžiai peržvelgiau ingridijantus,viską turiu tik moliūgo,nebeturiu.
Mano moliūgai nukeliavo į moliūgų uogienes.
Bet rytoj eisiu medžioti moliūgų
[i]
Moliūgų sriuba[/
Alexxandra, ,esu išbandžiusi ne viena tavo pateiktą receptuką.
Galiu pasakyti,kad jie išbandyti nuostabūs
Užsukusi į sriubų skyrelį užtikau Tavo pasiūlytą receptą.
Atidžiai peržvelgiau ingridijantus,viską turiu tik moliūgo,nebeturiu.
Mano moliūgai nukeliavo į moliūgų uogienes.
Bet rytoj eisiu medžioti moliūgų
Labukas,
Grikių sriuba nereali
Moliūgų sriuba išbandysiu, kai turėsiu tinkamų prieskonių (molūgą turiu)
Grikių sriuba nereali
Moliūgų sriuba išbandysiu, kai turėsiu tinkamų prieskonių (molūgą turiu)
Sriubų daryti nemėgstu, bet ilgai stovėjo žiedinio kopūsto galva, tai reikėjo kažką daryti.
Žiedinių kopūstų trinta sriuba
Pusė žiedinio kompūsto nedidelės galvos
3 puodeliai vištienos sultinio
šaukštas sviesto
1,5 šaukšto miltų
stiklinė pašildyto pieno
česnako pora skiltelių
kiaušinio trynys
šaukštas citrinos sulčių
čili pipirų pabarstymui
Žiedinį kopūstą susmulkinti, atsidėti keletą kopūsto žiedelių, kitus virti sultinyje 10 min., tada viską sublenderiuoti. Paimti puodą ar keptuvę, ištirpinti sviestą, įdėti miltus, po truputį supilti pieną. Gausis kaip baltas bešamelio padažas, jį sumaišyti su kalafiorų tyre. Įberti atidėtus žiedelius, įdėti druskos, jei reikia, juodųjų pipirų, pavirti 10 min. maišant. Indelyje sumaišyti trintą česnaką, trynį ir citrinos sultis, įpilti sriubos samtį, gerai sumaišyti, visa tai supilti į sriubą. Dar 2 min. pavirti maišant, ant mažos ugnies.
Gavosi panašiai kaip bulvių trinta sriuba
Žiedinių kopūstų trinta sriuba
Pusė žiedinio kompūsto nedidelės galvos
3 puodeliai vištienos sultinio
šaukštas sviesto
1,5 šaukšto miltų
stiklinė pašildyto pieno
česnako pora skiltelių
kiaušinio trynys
šaukštas citrinos sulčių
čili pipirų pabarstymui
Žiedinį kopūstą susmulkinti, atsidėti keletą kopūsto žiedelių, kitus virti sultinyje 10 min., tada viską sublenderiuoti. Paimti puodą ar keptuvę, ištirpinti sviestą, įdėti miltus, po truputį supilti pieną. Gausis kaip baltas bešamelio padažas, jį sumaišyti su kalafiorų tyre. Įberti atidėtus žiedelius, įdėti druskos, jei reikia, juodųjų pipirų, pavirti 10 min. maišant. Indelyje sumaišyti trintą česnaką, trynį ir citrinos sultis, įpilti sriubos samtį, gerai sumaišyti, visa tai supilti į sriubą. Dar 2 min. pavirti maišant, ant mažos ugnies.
Gavosi panašiai kaip bulvių trinta sriuba
rudenelis atkeliavo,tiksliai moliugu sriuba tipiska rudeniui
alexx,reiks butinai pasigamint
alexx,reiks butinai pasigamint
Moliugu sriuba atrodo nerealiai skaniai
Siūlau riešutų šaltsriubę
3sviezi parauginti agurkai,
400ml. naturalaus jogurto,
400ml.neriebios grietines[12-18%}
3skilteles česnako,
10graikinių riešutų,
krapų,druskos pipirų,
Agurkus nulupti,vieną supj. griežinėliais,kitus kūbeliais.
Susmulkinti krapus,sgrūsti česnakus.
Jogurtą+grietinę+susmulkintus krapus+agurkus+česnakus,išplakti,pasūdyti,papipirinti.
Laikyti viena val. šaldytuve.
Prieš patiekiant sudėti agurkų griežinėlius,riešutus.
Šaltinis-internet.
Būtinai išbandysiu.
3sviezi parauginti agurkai,
400ml. naturalaus jogurto,
400ml.neriebios grietines[12-18%}
3skilteles česnako,
10graikinių riešutų,
krapų,druskos pipirų,
Agurkus nulupti,vieną supj. griežinėliais,kitus kūbeliais.
Susmulkinti krapus,sgrūsti česnakus.
Jogurtą+grietinę+susmulkintus krapus+agurkus+česnakus,išplakti,pasūdyti,papipirinti.
Laikyti viena val. šaldytuve.
Prieš patiekiant sudėti agurkų griežinėlius,riešutus.
Šaltinis-internet.
Būtinai išbandysiu.
Trinta daržovių sriubytė
Bulvės,
morkos,
kepinti svogūnai,
žiediniai kopūstai,
špinatai (aš dėjau šaldytus),
druska, pipirai,
tepamas sūrelis,
kepintos saulėgrąžos.
Daržoves išvirti, sublenderiuoti, paprieskoniuoti, sudėti sūrelį, gerai išmaišyti, patiekti su kepintom saulėgrąžom dukra sakė, kuo daugiau saulėgrąžų, tuo skaniau
Bulvės,
morkos,
kepinti svogūnai,
žiediniai kopūstai,
špinatai (aš dėjau šaldytus),
druska, pipirai,
tepamas sūrelis,
kepintos saulėgrąžos.
Daržoves išvirti, sublenderiuoti, paprieskoniuoti, sudėti sūrelį, gerai išmaišyti, patiekti su kepintom saulėgrąžom dukra sakė, kuo daugiau saulėgrąžų, tuo skaniau
Ačiū
Skanu buvo
Skanu buvo