Man svieziu zirniu skaniausia sriubyte pieniska
Reikia:
Pieno, zirniu, bulvyciu pjaustytu kubukais, morkyciu tarkuotu, truputi sviesto, druskytes pagal skoni. Pienuka truputi skiedziam su vandenuku, pirmiausia paverda bulvytes su morkytem, tada zirniukai dedami, ant galo sviestukas druskyte
Man tai pati skaniausia svieziu zirniu sriubyte
aciu lile kad priminei, nes mes ir vaikystej tokia pieniska valgydavom
QUOTE(aistuliaa @ 2009 07 17, 12:00)
Sudomino sita sriubyte, labai skaniai atrodo
Gaminau, nerealiai skani, noriu dar
Kokia tema!
Šiandien aš improvizavau
Išsiviriau šviežių žirnių sriubos
Bulijonas is vištos kauliuko, dejau bulvių, apkeptų morkų su žirniais ir miltais.Po to pamidoru, petražolių,krapu, ciberžolės, sviesto ir galu gale lydyto surio niam niam kaip skanu
Už kai kurias idėjas dėkoju čia rašiusioms merginoms
Išsiviriau šviežių žirnių sriubos
Bulijonas is vištos kauliuko, dejau bulvių, apkeptų morkų su žirniais ir miltais.Po to pamidoru, petražolių,krapu, ciberžolės, sviesto ir galu gale lydyto surio niam niam kaip skanu
Už kai kurias idėjas dėkoju čia rašiusioms merginoms
Laba diena, sriubų žinovės
Vakar viriau trintą sriubą. Buvo skani, bet tikėjausi, kad bus tirštesnė gal tai, visai neturi reikšmės
Vakar viriau trintą sriubą. Buvo skani, bet tikėjausi, kad bus tirštesnė gal tai, visai neturi reikšmės
QUOTE(ČIČI @ 2009 07 29, 10:35)
Laba diena, sriubų žinovės
Vakar viriau trintą sriubą. Buvo skani, bet tikėjausi, kad bus tirštesnė gal tai, visai neturi reikšmės
Vakar viriau trintą sriubą. Buvo skani, bet tikėjausi, kad bus tirštesnė gal tai, visai neturi reikšmės
reikejo maziau skysciu pilti, o daugiau darzoviu
Viriau morkų sriubą su nektarinais.
Man patiko ,gal patiks ir jums.
Šiai sriubai reikia :
pora morkų,
200ml.grietinėlė
pora nektarinų,
0,5l. vandens,
pora š.v, manų kruopų,
druskos cukraus,
Nuvalome morkas ,sutarkuojame rupia tarka,
Sutarkuojame nektarinus.
Sudemame į verdantį vandenį,verdame ant nedidelės ugnies,kol morkos suminkštės
Supilame manų kruopas ir grietinėlę.
Galima įberti mėgstamų prieskonių.
Įdedame plaktos grietinėlės.
Man patiko ,gal patiks ir jums.
Šiai sriubai reikia :
pora morkų,
200ml.grietinėlė
pora nektarinų,
0,5l. vandens,
pora š.v, manų kruopų,
druskos cukraus,
Nuvalome morkas ,sutarkuojame rupia tarka,
Sutarkuojame nektarinus.
Sudemame į verdantį vandenį,verdame ant nedidelės ugnies,kol morkos suminkštės
Supilame manų kruopas ir grietinėlę.
Galima įberti mėgstamų prieskonių.
Įdedame plaktos grietinėlės.
QUOTE(regna @ 2009 08 24, 00:41)
Viriau morkų sriubą su nektarinais.
Man patiko ,gal patiks ir jums.
Šiai sriubai reikia :
pora morkų,
200ml.grietinėlė
pora nektarinų,
0,5l. vandens,
pora š.v, manų kruopų,
druskos cukraus,
Nuvalome morkas ,sutarkuojame rupia tarka,
Sutarkuojame nektarinus.
Sudemame į verdantį vandenį,verdame ant nedidelės ugnies,kol morkos suminkštės
Supilame manų kruopas ir grietinėlę.
Galima įberti mėgstamų prieskonių.
Įdedame plaktos grietinėlės.
Man patiko ,gal patiks ir jums.
Šiai sriubai reikia :
pora morkų,
200ml.grietinėlė
pora nektarinų,
0,5l. vandens,
pora š.v, manų kruopų,
druskos cukraus,
Nuvalome morkas ,sutarkuojame rupia tarka,
Sutarkuojame nektarinus.
Sudemame į verdantį vandenį,verdame ant nedidelės ugnies,kol morkos suminkštės
Supilame manų kruopas ir grietinėlę.
Galima įberti mėgstamų prieskonių.
Įdedame plaktos grietinėlės.
Labai idomi sriuba, gal reiks pabandyti
QUOTE(aguonele @ 2009 07 10, 19:34)
Isbandziau siandien Valentinos grikiu sriuba su vistiena... ka galiu pasakyti NERALIAI SKANI megstu tokias socias sriubas. Truputi pasikeiciau pagal save: nedejau nei grietines nei grietineles, o gera sauksta lydyto surio .Man jis labai tinka i sriubas. Aciu uz si recepta
Ikeliu ir cia visa recepta:
Visko pagal jūsų skonį ar šaldytuvo tūrinį
Svogūnas, morka, česnakas, bulvė (galima ir kitas šaknines daržoves)
Vištiena
Grikiai
Aliejus daržovių kepimui
Vanduo/sultinys
Grietinėlė (arba tiesiog daug grietinės)
Žalumynai, prieskoniai
Grikius apskrudinam švarioje keptuvėje.
Svogūną susmulkiname, morką supjaustome/tarkuojame, bulvę supjaustome nedideliais kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustome vištieną.
Svogūną su morką apkepame, dedam išspaustą/sukapotą česnaką. Pakepinam truputį. Dedam vištienos gabaliukus. Kelias minutes pakepam.
Puode užvirinam vandenį, sumetam keptuvės tūrinį, apskrudintus grikius, bulvę. Pagardinam druska ir prieskoniais. Verdam kokias 10 min. (na kol grikiais išvirs). Įpilam grietinėlę ir dar minutę paverdam (neturėjau grietinėlės, tai tiesiog įmaišiau nemažai grietinės).
Supilam į lėkštes, užbarstom susmulkintų žalumynų. SKANAUS!!!
Ikeliu ir cia visa recepta:
Visko pagal jūsų skonį ar šaldytuvo tūrinį
Svogūnas, morka, česnakas, bulvė (galima ir kitas šaknines daržoves)
Vištiena
Grikiai
Aliejus daržovių kepimui
Vanduo/sultinys
Grietinėlė (arba tiesiog daug grietinės)
Žalumynai, prieskoniai
Grikius apskrudinam švarioje keptuvėje.
Svogūną susmulkiname, morką supjaustome/tarkuojame, bulvę supjaustome nedideliais kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustome vištieną.
Svogūną su morką apkepame, dedam išspaustą/sukapotą česnaką. Pakepinam truputį. Dedam vištienos gabaliukus. Kelias minutes pakepam.
Puode užvirinam vandenį, sumetam keptuvės tūrinį, apskrudintus grikius, bulvę. Pagardinam druska ir prieskoniais. Verdam kokias 10 min. (na kol grikiais išvirs). Įpilam grietinėlę ir dar minutę paverdam (neturėjau grietinėlės, tai tiesiog įmaišiau nemažai grietinės).
Supilam į lėkštes, užbarstom susmulkintų žalumynų. SKANAUS!!!
o as sios niekaip neatsivalgau seniau as ja virdavau kaip vegetariska: be mesos ir grietines ir akcentas buvo petruskos bet si skanesne
skaniai atrodo labai skaniai čia
o gal kartais žinot, kaip reiktų paruošti skrudintą duonelę ale skrebučius? patiekia juos ir prie sriubų ir prie salotų.
t.y. paskrudintos prancūziško batono riekelės užteptos sviestu ir pagardintos žolelėmis, gal dar česnako būna. Gal žinot, kokios tai žolelės?
bandžiau ieškot per paiešką, bet neradau...
o gal kartais žinot, kaip reiktų paruošti skrudintą duonelę ale skrebučius? patiekia juos ir prie sriubų ir prie salotų.
t.y. paskrudintos prancūziško batono riekelės užteptos sviestu ir pagardintos žolelėmis, gal dar česnako būna. Gal žinot, kokios tai žolelės?
bandžiau ieškot per paiešką, bet neradau...
QUOTE(rudukė @ 2009 08 25, 20:34)
skaniai atrodo labai skaniai čia
o gal kartais žinot, kaip reiktų paruošti skrudintą duonelę ale skrebučius? patiekia juos ir prie sriubų ir prie salotų.
t.y. paskrudintos prancūziško batono riekelės užteptos sviestu ir pagardintos žolelėmis, gal dar česnako būna. Gal žinot, kokios tai žolelės?
bandžiau ieškot per paiešką, bet neradau...
o gal kartais žinot, kaip reiktų paruošti skrudintą duonelę ale skrebučius? patiekia juos ir prie sriubų ir prie salotų.
t.y. paskrudintos prancūziško batono riekelės užteptos sviestu ir pagardintos žolelėmis, gal dar česnako būna. Gal žinot, kokios tai žolelės?
bandžiau ieškot per paiešką, bet neradau...
as tai pripjaustau batono ir i orkaite, jei netingiu dar sviesto uztepu su vegeta; o del zalio sviesto tai nezinau, zinau, kad jis buna cesnakinio skonio, o zaluma tai is kokiu krapu trintu virtu ar pan