Išbandžau vieną naują, labai tinkančią vasarai sriubą, SUPER
Šalta pomidorų ir bazilikų sriuba800 g pomidorų (arba 2*400 g skardinės konservuotų pomidorų)
500 ml kefyro arba natūralaus jogurto
sauja šviežių baziliko lapelių
2 skiltelės česnako
druskos, šviežiai maltų pipirų
Galimi du variantai greitasis arba truputį lėtesnis, be irgi greitas.
Greitasis: vieną skardinę pomidorų sutrinti su bazilikais ir česnako skiltelėm, supilti likusią skardinę pomidorų (maniškiai buvo susmulkinti kubeliais), kefyrą (arba jogurtą), pagardinti druska ir pipirais. Kelias valandas atšaldyti šaldytuve ir tiekiant į stalą papuoštą šviežiais baziliko lapeliais.
Lėtesnis variantas: jei turite skanių, sultingų naminių sunokusių pomidorų, juos tiesiog nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais. Pusę jų sutrinkite su česnakais ir bazilikais, o toliau viskas taip pat kaip aprašyta aukščiau.