QUOTE(Bonifacija @ 2008 06 14, 20:51)
kaip isvirti burokeliu sriuba, kad tokia spalva butu? As isverdu burokus, o tada juos dedu pacioj pabaigoj, kai lieka apie 10min. O kaipjus?
Aš atskirai burokų neverdu
Mano dažniausiai verdamos sriubytės - burokėlių, šviežių kopūstų ir rūgštynių Bet burokėlių sriuba MB pati pačiausia
Burokėlių sriubytė
Iš anksto užmerkiu džiovintus baravykus (kuo ilgiau mirks, tuo trupiau virs). Dideliame puode verdu jautienos mėsytę su kaulu (prieš tai nuplikius karštu vandeniu), žinoma, su svogūniuku, druskyte, pipiriukais bei lauro lapais. Iškart sumetu ir išmirkytus baravykus. Po kokios valandėlės sudedu plonais šiaudeliais pjaustytus burokėlius. Dar kažkur už 0,5 val - plonais šiaudeliais pjaustytą morkytę. Dar už kokių 20 min - mažais kubeliais pjaustytas bulvytes. Kai išverda bulvytės, išjungiu ugnį, įpilu 1 valg. š. acto ir uždengiu puodą. Valgome su grietine. Viskas
p.s. kai burokėliai švieži, spalvytė būna superinė