QUOTE(rsc @ 2009 04 16, 23:02)
Jau yra svieziu dilgeliu Niekada neviriau dilgeliu sriubos - gal kas turit patirties? Buciau dekinga uz recepteli
Dilgėlių sriuba{pertrinta}
Dilgėlių[ryšelis,jų viršūnėlių],
poras,
svogūnas,
bulvė,
sviesto[šaukštas]
1,5-2l.vandens,arba sultinio[gali būti daržovių,arba mėsos]
druskos,
pipirų,
pora šaukštų grietinės[arba jogutrto]
Dilgėlių lapus perenkameniplauname po tekančiu vandeniu.
Porą,svogūnąsusmulkiname.
Bulvę nuvalome,supjjaustome kūbeliais.
Puode ištirpiname sviestąir maždaug 10min.kepiname daržoves[išskyrus dilgėles],įberiame druskos pipirųužpilame vandeniu,arba sultiniu ir sudedame dilgėlių lapus.
Sriubą verdame maždaug valandą.
Po to ją pertriname.
Valgant įdedame grietinės arba jogurto
Tai ypač vitamininga sriuba.
Išvirus ji būna švelniai rūgšti.
Skanaus.