Pertinta daržovių sriuba su skrebučiais
Labai paprasta ir nerealiai skanu
4 porcijoms reikės
2 svogūnai
200 g bulvių
200 g morkų
3 šaukštai sviesto
3/4 l vištienos sultinio
1/4 l grietinės
druskos, baltųjų pipirų (naudojau juoduosius ;D )
kario
2 riekelės batono
Paruošimo būdas:
1 svogūnus, bulves, morkas nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Daržoves apkepinti su 2 šaukštais sviesto, po to išvirti sultinyje (virti 10 min ant vidutinės ugnies).
2 sriubą nukošti, o daržoves sugrūsti ar sutrinti elektrine maišykle (geriau maišykle, netikiu kad grūstuvu galima padaryti tikrai vientisą ir tirštą masę ;\). Į daržovių tyrę įpilti truputį sultinio (kad būtų kremo tirštumo). Tyrę sukrėsti į sultinį, išmaišyti ir pašildyti.
3 į sriubą sukrėsti grietinę, paskaninti druska, pipirais ir kariu.
4 batoną supjaustyti kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto. Skrebučius suberti į sriubą ir patiekti.
Viena porcija - 449 kcal (1877 kJ)
Skanaus
ačiū už receptą