Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

na mums labai patinka raugintu agurku sriuba.. jai butinai reiks rukytos mesytes, ar sonkauliuku, ar desros (ja visad pakepinu keptuvej), na aisku kubeliais pjaustytu raugintu agurku, bulviu ir morku tarkuotu (burokine tarka), saujele perliniu kruopu na ir pipiru, lauro lapeliu,druskos ir jei megstat dar kokiu prieskoniu..pirmiausia puode apverdu mesa, jei naudoju desra tai nereikia tada, dedu perlines kruopas, kai jos apverda visus likusius ingriedentus ir verdi kol isverda.. su grietine..niam niam kaip skanu ir labai gaivina.. ta tokai rugstele nuo agurku..

o vasaros mety, kai turiu cukiniju verdu sia sriuba... jai reikia tik cukinijos, geriau kad butu jauna ir ne peraugusi, sutarkuoju ja burpokine tarka ir i puoda, uzpilu vandens tik tiek kad vos vos apsemtu dedu druskytes, pipiriuku, lauro lapeliuir verdu kol cukinija suminkstes, tada sutriunu ja trintuve ar blenderiu, uzberiu krapu smulkintu, petrazoliu ir skanuas... tinka ir vaikuciams ir toms kas laikos dietos, nes nekaloringa bet skanu ir sveika.. dar kartais galima pagardinti grietine.. bet man skaniau be jos..
Atsakyti
QUOTE(makausike @ 2009 03 28, 22:18)
sveikos virejos, gal kas turit koki žuvienes recepta, siandien prisipirkau upetakiu, tai liko galvyciu ir uodegyciu, gi dabar viska reikia taupyti, tai lauk nemesi , sugalvojau kad reiktu šeimai žuviene išvierti



as tokia verdu:

sudedu visas zuvies liekanas ir apie 1,5 val verdu. Kai sultinys jau man geras, isimu (tiksliau perkosiu) ji ir isrankiojusi zuvies gabalelius sudedu atgal i puoda. Tada dedu bulve, morka, svoguna, pipiru, lapa lauro ir dar apie 40 min. verdu. Pries isjungiant iberiu petrusku ir idedu sviesto gera gabala thumbup.gif

kitame variante, dedu priedo sauksta manu, bet tada bulviu reik maziau arba vandens daugiau- gal skonio nepakeisi, bet konsistencija kita biggrin.gif

Na ir kaip be daug daug grietines schmoll.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
mes žuvienę mėgstam su rūgštynėm ax.gif

žuvį sudedu į tokį va kiaurą indąuser posted image,išverdu,po to išgriebus,nuvalau.Tada į verdantį sultinį sudedu pjaustytas rūgštynes,po to virtus pjaustytus kiaušinius ir žuvies gabaliukus.Valgom balinta grietine ir su virtom bulvėm essen.gif
Atsakyti
Rekomenduoju tikrai skanią sriubą. Pati atradau ją viename kulinariniame blog'e, o dabar ji pas mus dažnas svečias.

Tiršta pievagrybių sriuba

4 nedidelės bulvės
2 morkos
450 g pievagrybių
1 pakelis tirštos pievagrybių sriubos (Maggi, Knorr, Galina Blanca)
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
sviesto kepimui
vandens

Užkaisti vandenį ir sudėti bulves. Tuo tarpu keptuvėje ištirpdyti sviestą ir pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius, sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei kubeliais supjaustytą svogūną, išmaišyti, uždengti dangčiu ir leisti darovėms pasitroškini apie 10 min. Į beveik ir išvirusias bulves sudėti pakeptus pievagrybius su morkomis ir svogūnais, supilti pagal instrukcijas paruoštą sriubą (dažniausiai būna nurodyta sriubos miltelius ištirpinti stiklinėje šalto vandens) ir virti kol bulvės visiškai išvirs, o sriuba sutirštės. Sumažinti ugnį, suberti sutarkuotą sūrį ir maišyti, kol sūris išsilydys. Išjungti, pilti į lėkštę ir valgyti.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 01 balandžio 2009 - 20:34
QUOTE(1000inis @ 2009 03 30, 23:27)
as tokia verdu:

sudedu visas zuvies liekanas ir apie 1,5 val verdu. Kai sultinys jau man geras, isimu (tiksliau perkosiu) ji ir isrankiojusi zuvies gabalelius sudedu atgal i puoda. Tada dedu bulve, morka, svoguna, pipiru, lapa lauro ir dar apie 40 min. verdu. Pries isjungiant iberiu petrusku ir idedu sviesto gera gabala  thumbup.gif

kitame variante, dedu priedo sauksta manu, bet tada bulviu reik maziau arba vandens daugiau- gal skonio nepakeisi, bet konsistencija kita biggrin.gif

Na ir kaip be daug daug grietines  schmoll.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Virsiu sriubyte is raudes rytoj. Siandien isviriau zuvi. Tik niekaip nesuprantu, kaip atrinkti zuvies gabalelius be asaku. Ju tiek daug. Kaip jus darote, kad sriuboj nebutu asaku, bet butu zuvies?
Atsakyti
QUOTE(gitapita @ 2009 04 01, 22:26)
Virsiu sriubyte is raudes rytoj. Siandien isviriau zuvi. Tik niekaip nesuprantu, kaip atrinkti zuvies gabalelius be asaku. Ju tiek daug. Kaip jus darote, kad sriuboj nebutu asaku, bet butu zuvies?


perkosiu per sieteli, viska sukraunu i lekste ir ...rankioju zuvies gabaliukus i viena lekste, o asakas i kita doh.gif biggrin.gif tai tikrai ne pats maloniausias darbas biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 01, 19:34)
Rekomenduoju tikrai skanią sriubą. Pati atradau ją viename kulinariniame blog'e, o dabar ji pas mus dažnas svečias.

Tiršta pievagrybių sriuba

4 nedidelės bulvės
2 morkos
450 g pievagrybių
1 pakelis tirštos pievagrybių sriubos (Maggi, Knorr, Galina Blanca)
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
sviesto kepimui
vandens

Užkaisti vandenį ir sudėti bulves. Tuo tarpu keptuvėje ištirpdyti sviestą ir pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius, sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei kubeliais supjaustytą svogūną, išmaišyti, uždengti dangčiu ir leisti darovėms pasitroškini apie 10 min. Į beveik ir išvirusias bulves sudėti pakeptus pievagrybius su morkomis ir svogūnais, supilti pagal instrukcijas paruoštą sriubą (dažniausiai būna nurodyta sriubos miltelius ištirpinti stiklinėje šalto vandens) ir virti kol bulvės visiškai išvirs, o sriuba sutirštės. Sumažinti ugnį, suberti sutarkuotą sūrį ir maišyti, kol sūris išsilydys. Išjungti, pilti į lėkštę ir valgyti.

user posted image

Atrodo skaniai,reikes siandien pabandyt ja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 01, 22:34)
Rekomenduoju tikrai skanią sriubą. Pati atradau ją viename kulinariniame blog'e, o dabar ji pas mus dažnas svečias.

Tiršta pievagrybių sriuba

4 nedidelės bulvės
2 morkos
450 g pievagrybių
1 pakelis tirštos pievagrybių sriubos (Maggi, Knorr, Galina Blanca)
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
sviesto kepimui
vandens

Užkaisti vandenį ir sudėti bulves. Tuo tarpu keptuvėje ištirpdyti sviestą ir pakepinti riekelėmis supjaustytus pievagrybius, sudėti nuskustas ir sutarkuotas morkas, bei kubeliais supjaustytą svogūną, išmaišyti, uždengti dangčiu ir leisti darovėms pasitroškini apie 10 min. Į beveik ir išvirusias bulves sudėti pakeptus pievagrybius su morkomis ir svogūnais, supilti pagal instrukcijas paruoštą sriubą (dažniausiai būna nurodyta sriubos miltelius ištirpinti stiklinėje šalto vandens) ir virti kol bulvės visiškai išvirs, o sriuba sutirštės. Sumažinti ugnį, suberti sutarkuotą sūrį ir maišyti, kol sūris išsilydys. Išjungti, pilti į lėkštę ir valgyti.

user posted image


Aciu uz tikrai skanu receptuka... mums labai patiko 4u.gif
Atsakyti
O AS SIANDIEN ZUVIENES VIRIAUSI IR TIKRAI LIKAU SAVIMI PATENKINTA,NES ISEJO SUPER SKANI thumbup.gif( KAIP PIRMA KARTA).KAS MEGSTA ZUVY VERTA PABANDYTI.LABAI PAPRASTA BET SKANU.

GABALELIS LASISOS
MORKOS 2
SVOGUNAS 1
JAUNA CUKINIJA 1
PORAS 1
BULVES 2
SVIESTO 100GR
PRIESKONIU (VEGETOS,DRUSKOS,PETRAZOLIU,PIPIRU...)

VISAS DARZOVES SUPJAUSTYTI KUBEKLIAIS IR PAKEPTI SVIESTE.ISVIRTI LASISA,PO TO I VIRTOS LASISOS SULTINI ISVIRTI PATROSKINTAS DARZOVES.IDETI PRIESKONIU(VEGETOS,PETRAZOLIU...)MMMMM KAIP SKANU....
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
wub.gif kaip skaniai atrodo
Atsakyti
Kopustu sriuba

user posted image

RECEPTAS
Atsakyti
4u.gif Neryte, noriu , tavo sriubytės,kuri ,labai jau skaniai atrodo. 4u.gif
Atsakyti