Trinta pievagrybių sriuba
1 vidutinio susmulkinto svogūno
pusės susmulkinto poro
200g supjaustytų pievagrybių
2 susmulkintų česnako skiltelių
sviesto arba aliejaus kepimui
100ml vyno (nebūtina)
1l sultinio
100ml grietinėlės
druskos, pipirų
Ant vidutinės ugnies puode ištirpdykite sviestą ar įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną bei porą ir kepkite 5-10 min., kol suminkštės. Sudėkite grybus ir česnaką, karts nuo karto pamaišant pakepkite dar 5 minutes. Jei naudosite, supilkite vyną ir nugarinkite, kol puodo dugne beveik nebeliks skysčio. Supilkite sultinį, jei norite, galite įmesti lauro lapelį ir šakelę čiobrelio, tačiau nepamirškite jų ištraukti prieš sutrinant sriubą. Virkite sriubą 20 minučių ir po to gerai sutrinkite ją blenderiu. Supilkite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais. Sriubą patiekiau su sluoksniuotos tešlos ir Parma kumpio lazdelėmis. Skanaus!