Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(Monrutė @ 2009 03 23, 15:25)
sveikos,

ar galite patarti dėl trintų sriubų....
kuom patogiau jas "sutrinti"
na su receptais kaip ir viskas aišku, bet va, turim blenderį, bet ar visam puodui su juo kas pavyks g.gif

o kaip jūs darote?

p.s. gal kas žinote receptuką trintos sriubos su pievagrybiais?

as irgi trinu su blenderiu, kisk visa i puoda ir tikrai susitrins mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas zinok trintos pomidoru sriubos recepta kur yra "olia lia pizza"? g.gif
Teko pries kelis menesius ragauti,dar lig siol prisimenu ta skoni wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 23, 19:55)
as irgi trinu su blenderiu, kisk visa i puoda ir tikrai susitrins  mirksiukas.gif

ok bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2009 03 24, 15:12)
ok bandysiu

sekmes meistraujant virtuvej mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 24, 16:21)
sekmes meistraujant virtuvej mirksiukas.gif

ačiū
bandysiu šitą
(tik kopijavau iš kitur, yra klaidų recepte)

Trinta pievagrybių sriuba

1 vidutinio susmulkinto svogūno
pusės susmulkinto poro
200g supjaustytų pievagrybių
2 susmulkintų česnako skiltelių
sviesto arba aliejaus kepimui
100ml vyno (nebūtina)
1l sultinio
100ml grietinėlės
druskos, pipirų

Ant vidutinės ugnies puode ištirpdykite sviestą ar įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūną bei porą ir kepkite 5-10 min., kol suminkštės. Sudėkite grybus ir česnaką, karts nuo karto pamaišant pakepkite dar 5 minutes. Jei naudosite, supilkite vyną ir nugarinkite, kol puodo dugne beveik nebeliks skysčio. Supilkite sultinį, jei norite, galite įmesti lauro lapelį ir šakelę čiobrelio, tačiau nepamirškite jų ištraukti prieš sutrinant sriubą. Virkite sriubą 20 minučių ir po to gerai sutrinkite ją blenderiu. Supilkite grietinėlę ir pagardinkite druska bei pipirais. Sriubą patiekiau su sluoksniuotos tešlos ir Parma kumpio lazdelėmis. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monrutė: 24 kovo 2009 - 15:38
QUOTE(Monrutė @ 2009 03 24, 15:38)
ačiū
bandysiu šitą
(tik kopijavau iš kitur, yra klaidų recepte)

Trinta pievagrybių sriuba


skamba skaniai, o nori butent trintos ar tikrstos pievagrybiu sriubos?
rekomenduoju Giedriaus pievagrybiu sriuba, laaabai skani, tik ji yra tikrsta, ne trinta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 24, 16:47)
skamba skaniai, o nori butent trintos ar tikrstos pievagrybiu sriubos?
rekomenduoju Giedriaus pievagrybiu sriuba, laaabai skani, tik ji yra tikrsta, ne trinta  wub.gif

gerai paklausei, iš tikro noriu trintos, bet kad pievagrybiai būtų gabaliukais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2009 03 24, 16:30)
gerai paklausei, iš tikro noriu trintos, bet kad pievagrybiai būtų gabaliukais g.gif

as supratau, kad tu nori trintos, nes klausei apie blenderi....

taip atrodo tirsta sriuba
user posted image
Giedriaus receptas

o stai taip atrodo trinta
user posted image
manovirtuve.com receptas
Atsakyti
Sveikos, noriu jums pasiulyti sriubytes receptuka, kuri pati sugalvojau. Tiesiog galvojau ka cia naujo savo dukrytei pagaminus ir kilo stai tokia ideja. Virtuveje visada eksperimentuoju ir retai naudojuosi kokiais nors receptais, tai jeigu ka nors panasaus busite valge, cia bus gryniausias sutapimas ax.gif

2 vidutinio dydzio morkos
3 bulves (mazdaug per delna)
1/2 briuselio kopusto
4 pomidorai
2 nedideli svogunai
2 kubeliai megstamo sultinio
3L vandens (kas koki tirstuma megsta)

Morkas ir bulves sutarkuoti su burokine tarka ir sudeti i vandeni, brokolio ziedelius nupjaustyti i ta pati puoda, o likusius stiebelius irgi sutarkuoti per burokine tarka ir taip pat sudeti i vandeni. Ideti sultinio kubelius ir viska virti.
Pomidorus nuplikyti karstu vandeniu, nulupti odele ir kartu su svogunais gerai sublenderiuoti, kad gautusi tyrele. Sita visa mase supilti i sriuba virimo pabaigoje, ir dar pavirti 5 min. Pagardinti grietine.

SKANAUS wink.gif

P.S. bent jau mano seimai labai patiko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hausinka: 25 kovo 2009 - 13:03
Seniai pamirsta brokoliu sriuba:
user posted image

Susipjaustyti norimo dydzio 3 bulves, vistienos krutinele ir svoguna.Sudeti i puoda ir trumpai pakepinti ant sauksto sviesto.(as dar ir cesnako ipjausciau.Deti brokolio, uzpilti viska vandeniu , mesti vistienos buljono kubeli, astrios peperoni truputi(naudoju dziovintas as).kai bulves suminksteja deti pora saukstu lydyto surio ir trumpam dar pakaitinti kol suris issilydys. skanaus user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 03 25, 20:37)
Seniai pamirsta brokoliu sriuba:


Tai nemirkciok cia lotuliukas.gif , greiciau pilk trejeta samciu, negaliu kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 03 25, 19:37)
Seniai pamirsta brokoliu sriuba:

Vau bigsmile.gif aš ir norėčiau kokio samtelio blush2.gif kaip atrodo pasakiškai wub.gif
Atsakyti