Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

QUOTE(justina_r @ 2009 03 01, 12:17)
Burokeliu sriubyte  4u.gif

Sutarkuojam virtus burokelius, kubeliais supjaustom bulves. I vadeni dedam buvles, kai siek tiek apminkstes dedam tarkuotus burokelius ir bulijona. Gardinam su grietine  4u.gif

mes sia sriubyte valgom labai daznai, nes dukrytes ir mano megstamiausia  biggrin.gif

rolleyes.gif noreciau
tik man rugsteles truksta, nedeti nei laselio acto nei citrinos sulciu?
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 02, 20:08)
rolleyes.gif noreciau
tik man rugsteles truksta, nedeti nei laselio acto nei citrinos sulciu?


jo, acto biskuti pilu tik pamirsau parasyt blush2.gif man ir rugsteles reik biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justina_r: 02 kovo 2009 - 19:13
Šiandien verdu "vistienos tyrsriube"
Vištos nugaryte užpilu šaltu vandeniu, įdedu džiovintu žoleliu, druskytės ir kai užverda verdu ant silpnos ugnies kol gerai išvirs mesytė. Kai išvirs išimt, mėsyte nuimt nuo kaulo. Į mėsyte dedu truputi sviestuko puse stiklinės grietinės du kiaušinio trynius ir gerai sumalu su "blenderiu". Atskirai iverdu puse stiklinės perliniu kruopu. Išvirtas kruopas sumaišau su vištienos "mase" išmaišau ir suverčiu i sultinį visą laiką maišant pakaitinu bet neleidžiu užvirt. Skanaus! essen.gif
Atsakyti
Jovta 4u.gif perskaičiau tavo receptukąir,noriu parašyti,kad patiko darbo eiga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kvepia liepos @ 2009 03 01, 11:45)
man labai patinka sriubos, kuo tirstesnes tuo geriau  biggrin.gif
imesiu viena receptuka. man labai skanu. (aisku MAN NESKANIU neverdu  lotuliukas.gif )
Lęšių sriuba su kariu

150 g virtų lęšių (pirkau virtus bei uzdarytus puses litro stiklainiuke. bet siuo metu negaleciau pasakyti, kur ju rasti LT), 100 g brokolio, 3 pomidorai, 2 dvi morkos, vienas griežtis, svogunas, litras daržovių sultinio (ar vandens), po vieną šaukštą kario, pertažolių ir kmynų sėklų, druskos, pipirų.

Daržoves prieš verdant apkepti aliejuje. Sudeti likusius ingridientus, virti kol suminkstes. Kmynu seklu neturiu, tai kiek viriau, dejau maltu kmynu. be griezcio man irigi skonis nenukentejo smile.gif

skanaus

user posted image

koks skanumelis thumbup.gif
Atsakyti
Man,taip pat patinka lęšių sriuba{skanesni yra raudonieji,nei žalieji}
Bet aš į jų sriubytę įmaišau nedidelį kiekį avinžirnių,bet,nedaug.
Ir,būtinai į jų sriubą įberiu čiobrelių.
Esu bandžiusi su lašiša virti lėšius.
Atsakyti
Sveikos. Ieškau vieno receptuko, bet nepavyksta, tai gal kuri žinosit. Užbėgau vienąkart į kinų restoraną Kauno senamiesty "Wan Sui". Ten jie gamina tokią vištienos sriubytę su čili: vištiena, morkytės, agurkai, 'stikliniai' makaronai ir plaukioja čili pipiriukai ant viršaus. Gal turite receptą, kur būtų žingsneliai surašyti? Ir gal įsivaizduojat, kaip padaryt, kad vištiena būtų tokia beveik balta ir labai minkšta? Gal garuose virta... g.gif Na žodžiu, aš kulinarė labai didelė nesu, tai bijau bandyt biggrin.gif
Atsakyti
lekiu virt kopustienes tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka33 @ 2009 03 11, 12:45)
lekiu virt kopustienes tongue.gif

as uzvakar pabaigiau, vakar saltibarscius dariau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 10 20, 22:05)
Su spalva gaminant man niekad problemų nebuvo. Gal tiesiog geri burokai pasitaikė  smile.gif

Čia į burokų temą mano trinta burokų sriuba su salieru
http://patiekalai.bl...su-salieru.html
user posted image

As dar idejau poro gabaliuka. Liuks sriubyte thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(justina_r @ 2009 03 01, 12:17)
Burokeliu sriubyte  4u.gif



Kaip senai valgiau kanors tokio paprasto wub.gif Rytoj pat išsivirsiu bigsmile.gif O kiek panašiai acto pili ar kiek reikėtų rūgštelės įdėti? ax.gif
Atsakyti
neseniai viriau štai tokią gan įdomaus skonio sriubą:

PORŲ SRIUBA SU SŪRIO RUTULIUKAIS

600g porų
120g žirnelių (šviežių ar konservuotų)
tarkuoto muskato, druskos, baltųjų pipirų
50g margarino (nors man per daug jautėsi jo skonis)
40g tarkuoto sūrio
50g manų krupų
1 kaiušinis
truputis tarkuotos citrinos
buljono

Į vandenį dedami supjaustyti ir pakepinti porai, buljonas, žirneliai ir verdama ant lėtos ugnies 20 min. Margarinas išsukamas su kiaušiniu kol ima putoti, dedamos manų kruopos, sūris, citrinos žievelė, pipirai ir druska. Tešlos gabaliukai dedami į atskirą puodą ir verdami 10-15 min. Išvirę kukuliai dedami į sriubą, pagardiname druska, pipirais ir muskatu. Skanaus!
Atsakyti