o gal kas zinot kinisku sriubos receptuku? man pati skaniausia vistienos - darzoviu, tik kad nezinau kaip jie tokia isverda?
QUOTE(kristi...u @ 2009 02 19, 17:53)
o gal kas zinot kinisku sriubos receptuku? man pati skaniausia vistienos - darzoviu, tik kad nezinau kaip jie tokia isverda?
Cia tema
kinu sriubos
Kepenų sriuba
reikės pusė kg. kepenų {geriau veršienos}
pora kiaušinių,
pora išvirtų kiaušinio trynių,
gero šaukšto sviesto,
pusė stiklinės miltų,
pusė stiklinės grietinės,
vienas svogūnas,
pipirų,
druskos,
kepenis nuplauti ir du kartus permalti {galima su virtuviniu trintuvu}
Į jas įmušti kiaušinius.
Sudėti su sviestu ištrintus trynius,pakepintą svogūną,įberti pipirų,druskos,,miltų įpilti truputį vandens.,suminkyti minkštą tešlą
Iš jų daryti nedidelius kukuliukus.
Užvirinti vandens,sudėti paruoštus kukuliukusir,virti 15min..
Baigiant virti įmesti lauro lapelių,pasūdyti
Nukelti nuo ugnies ,užbalinti grietine.
Valgyti su duonos skrudukais.
reikės pusė kg. kepenų {geriau veršienos}
pora kiaušinių,
pora išvirtų kiaušinio trynių,
gero šaukšto sviesto,
pusė stiklinės miltų,
pusė stiklinės grietinės,
vienas svogūnas,
pipirų,
druskos,
kepenis nuplauti ir du kartus permalti {galima su virtuviniu trintuvu}
Į jas įmušti kiaušinius.
Sudėti su sviestu ištrintus trynius,pakepintą svogūną,įberti pipirų,druskos,,miltų įpilti truputį vandens.,suminkyti minkštą tešlą
Iš jų daryti nedidelius kukuliukus.
Užvirinti vandens,sudėti paruoštus kukuliukusir,virti 15min..
Baigiant virti įmesti lauro lapelių,pasūdyti
Nukelti nuo ugnies ,užbalinti grietine.
Valgyti su duonos skrudukais.
Pamidorų-žuvies sriuba.
reikia:
morkos,
sviesto,
miltų,
žuvies,[ir žuvies sultinio]
pomidorų padažo,[galima naudoti pomidorussavose sultyss,ką turime}
makoronų
petražolių,{galima naidoti šviežias,šaldytas,džiovintas,kokias turime savo virtuvėje]
Morkas nuvalome,nuplauname,supjaustome griežinėliais,ir,pakepiname svieste apibarstome miltais,ir gerai išmaišome.
Užpilame žuvies sultiniu{jeigu turime žuvies ją sudedame ,supilame pomidorų padažą arba pomidorus,ir,verdame 30min.
Po to viską sutriname virtuviniu trintuvu.
Atskirai išvirtus mokoronus sudedame tiekdami.
Sriubą paskaniname petražolėmis.
reikia:
morkos,
sviesto,
miltų,
žuvies,[ir žuvies sultinio]
pomidorų padažo,[galima naudoti pomidorussavose sultyss,ką turime}
makoronų
petražolių,{galima naidoti šviežias,šaldytas,džiovintas,kokias turime savo virtuvėje]
Morkas nuvalome,nuplauname,supjaustome griežinėliais,ir,pakepiname svieste apibarstome miltais,ir gerai išmaišome.
Užpilame žuvies sultiniu{jeigu turime žuvies ją sudedame ,supilame pomidorų padažą arba pomidorus,ir,verdame 30min.
Po to viską sutriname virtuviniu trintuvu.
Atskirai išvirtus mokoronus sudedame tiekdami.
Sriubą paskaniname petražolėmis.
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 11, 14:51)
sv. kopustu sriuba
reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
Rikejo cia man pries darbo pabaiga uzklyst Dabar tik apie sita sriuba ir svajosiu. Tik norejau paklaust - kodel druska ir pipirai dedami pries baigiant virt?
QUOTE(Fijona @ 2009 02 23, 15:23)
Rikejo cia man pries darbo pabaiga uzklyst Dabar tik apie sita sriuba ir svajosiu. Tik norejau paklaust - kodel druska ir pipirai dedami pries baigiant virt?
dekui, malonu, kad patiko
visad dedu prieskonius pries pacia pabaiga, taip jau esu ismokinta o mesa pvz. kepant is pradziu be prieskoniu ji netaip susitraukia ir neisskiria taip daug sulciu taigi vitaminu siek tiek daugiau lieka
Aciu Neryte , vakar dariau agurkine pagal Jusu receptuka. Labai skanu.
QUOTE(Wika 111 @ 2009 02 24, 10:47)
Aciu Neryte , vakar dariau agurkine pagal Jusu receptuka. Labai skanu.
dziaugiuosi, kad patiko, o pati irgi galvoju agurkine issivirti siom dienom, nes jau pasiilgau
seimos megstamiausia Pomidoru sriuba (kose)
apie 1kg pomidoru
0.5kg jautienos farso (aisku galima det kas kokia mesa walgo)
1 didele morka
1-2 stiklines ryziu
1-2 swogunai
prieskoniai,soju padazas
farsa ismaiogm su prieskoniais ir darom nedidelius kukulius,dedam i puoda ir werdam kol nuwerda putos tada keiciam wandeni dedam ryzius ir toliau werdampomidorus supjaustom nelabai smulkiai ir deda kept,sutarkuojam morka ir supjaustom swoguna ir sudedam i pomidorus.kepam kol pasidaro tirsta mase tada werciam i sriubytes puoda ir werdam kol ryziai tampa minksti.prieskoniu pagal skoni ir skanaus (kodel kose?tode kad ji pas mane gaunasi lb tirsta )
apie 1kg pomidoru
0.5kg jautienos farso (aisku galima det kas kokia mesa walgo)
1 didele morka
1-2 stiklines ryziu
1-2 swogunai
prieskoniai,soju padazas
farsa ismaiogm su prieskoniais ir darom nedidelius kukulius,dedam i puoda ir werdam kol nuwerda putos tada keiciam wandeni dedam ryzius ir toliau werdampomidorus supjaustom nelabai smulkiai ir deda kept,sutarkuojam morka ir supjaustom swoguna ir sudedam i pomidorus.kepam kol pasidaro tirsta mase tada werciam i sriubytes puoda ir werdam kol ryziai tampa minksti.prieskoniu pagal skoni ir skanaus (kodel kose?tode kad ji pas mane gaunasi lb tirsta )
Kashara, -patiko receptukas,o,dėl to,kad tau gaunasi tiršta,gal perdaug dedi ryžių.bet vis tiek patiko
O as siandien frikadeliu sriubyte virsiu
tai kazkada ta sriubyte padariau skysta tai nieks newalge teko wirt ryzius ir det i sriuba