Jums prireiks :
200 g grybų,
1 poras arba svogūnas,
1 morka,
1 šaukštas margarino,
gabalėlis saliero,
1 l vandens arba sultinio,
3 bulvės,
1 šaukštas grietinės,
druskos, žalumynų,
Kukulaičiams:
1 šaukštas sviesto arba margarino,
1 kiaušinio trynys,
0,5 stiklinės miltų,
druskos,
šiek tiek pieno arba vandens. Veiksmai :
Iš margarino, kiaušinio trynio, miltų , skysčio druskos įmaišyti tešlą ir 30 minučių ją palaikyti. Kapotus grybus ištroškinti su strypeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis.Bulves išvirti vandenyje arba sultinyje. Joms baigiant virti, į sultinį suleisti 2 šaukšteliais suformuotus tešlos kukulaičius, sudėti troškintus grybus. Kai kukulaičiai iškils į paviršių, o kiti produktai bus išvirę, sriubą nukaisti. Ją dar galima pagardinti agurkų arba kopūstų sūrymu. Patiekti su grietine ir smulkintais žalumynais. Skanaus!
Jums prireiks :
10 ridikėlių,
50 g svogūnų,
3 stiklinės kefyro,
druskos,
krapų.
Veiksmai :
Ridikėlius sutarkuoti. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustyti. Šiuos produktus sudėti į išplaktą kefyrą, įberti druskos. Valgyti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
10 ridikėlių,
50 g svogūnų,
3 stiklinės kefyro,
druskos,
krapų.
Veiksmai :
Ridikėlius sutarkuoti. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustyti. Šiuos produktus sudėti į išplaktą kefyrą, įberti druskos. Valgyti su karštomis bulvėmis. Skanaus!
sv. kopustu sriuba
reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
reikes
kopusto, saliero, petrazoles saknies, pomidoro, morkos, bulves, rukytu sonkauliuku, pipiru, druskos, lauro lapeliu, paprikos milteliu, citrinos sulciu
isverdam sultini is rukytu sonkauliuku, petrazoles ir saliero saknu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), lauro lapeliu, kai isverda darzoves jas isimti sudeti pjaustyta kopusta, pakepinta ant sviesto morka, pavirti siek tiek ir sudeti kubeliais pjaustytas bulves, kai bulves baigia isvirti sudeti druska, pipirus, kubeliais pjaustyta pomidora, isspausti siek tiek citrinos sulciu (mes megstam rugstesne kopustiene)ir paprikos milteliu.
Neryte, ,kaip paprasta,bet atrodo fantastiškai -jėga
Sveikutes:) Labai prasau,jei jums tik nesunku,atsakykite i siuos anketos klausimus,mano gerai draugei reikia bakalauriniam darbui Nuosirdziai aciu sakau
http://www.apklausa.....php?form=18008
http://www.apklausa.....php?form=18008
QUOTE(regna @ 2009 02 12, 00:39)
dekui
visad geris slypi paprastume
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 11, 15:51)
sv. kopustu sriuba
suerzinai su savo sriubyte,kad as pirmu taikiniu po darbo i lenkiska parduotuve rukytu kauliuku zygiavau
Taigi pas mane zirneliu sriuba su rukytais sonkauliukais
Kauliukus uzdejau virti 30 min,tada sumeciau zirnius geltonus ir viriau toliau apie 20 min (paziuredavau vis kokio kietumo zirniai).Tada sudejau smulkinta morka,petrazoles sakni maza,pora bulvyciu ir viriau kol isvire.pagardinau zalumynais ir buljonu
Neryte ir aguonele , kokios sriubytės viena už kitą skanesnės
Gundote čia ant nakties
Gundote čia ant nakties
QUOTE(aguonele @ 2009 02 12, 20:06)
suerzinai su savo sriubyte,kad as pirmu taikiniu po darbo i lenkiska parduotuve rukytu kauliuku zygiavau
Taigi pas mane zirneliu sriuba su rukytais sonkauliukais
Taigi pas mane zirneliu sriuba su rukytais sonkauliukais
suerzinai ir tu mane su ta zirniene... tai ka man ryt reiks sonkauliu vel pirkti ir zirniene virti
Sveikutes
Labai uzsinorejau pieniskos sriubytes su kopustu ir morkom Kaip darzeliuose kadaise maitindavo Gal kas parasys receptuka??
Labai uzsinorejau pieniskos sriubytes su kopustu ir morkom Kaip darzeliuose kadaise maitindavo Gal kas parasys receptuka??
Kokios gundancios Aguoneles ir Nerytes sriubytes, net seile nutyso...
Pieniška kopūstų sriubytė
kopūsto gūžės,,
pora morkų,
saliero gabaliukas,
5-6bulvės{priklauso nuo dydžio},
sviesto geras šaukštas,
pieno,arba grietinėlės,
pagal skonį druskytės,
Kopūstą supjaustyti kvadratukais,,morkas griežinėliais,,bulvesir salierus kūbeliais.Daržoves,užpylus trupučiu vandensir pridėjus sviesto,išvirti:
pirmiausia dėti morkas,po to kopūstus,dar vėliau bulves ,vėliausiai-salierus.
Kai daržovės išvirs,užbalinti pienu arba grietinėle.
Tokias sriubas galima virti ir iš kitųkopūstinių daržovių,išskyrus raudongūžius kop9stus.
kopūsto gūžės,,
pora morkų,
saliero gabaliukas,
5-6bulvės{priklauso nuo dydžio},
sviesto geras šaukštas,
pieno,arba grietinėlės,
pagal skonį druskytės,
Kopūstą supjaustyti kvadratukais,,morkas griežinėliais,,bulvesir salierus kūbeliais.Daržoves,užpylus trupučiu vandensir pridėjus sviesto,išvirti:
pirmiausia dėti morkas,po to kopūstus,dar vėliau bulves ,vėliausiai-salierus.
Kai daržovės išvirs,užbalinti pienu arba grietinėle.
Tokias sriubas galima virti ir iš kitųkopūstinių daržovių,išskyrus raudongūžius kop9stus.