Viriau tokia visai paprastute sriubyte isverdame nedideliame kiekyje sultinio smulkiai supjaustytas bulves ir morka, pries baigiant virti idedame keleta lapeliu spinatu (galima deti svoguno laisku, rugstyniu) ir viska sutrinam blenderiu gaunasi tokia tirstsriube, jei labai tirsta galima dapilti sultinuko ar vandens. Skanu isideti i sriubyte skrudintu batono gabaliuku
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 04, 19:51)
tirsta grybu sriuba:
cia mano skonio,mama verda tokia saunuole
QUOTE(Nerytė @ 2009 02 04, 18:51)
tirsta grybu sriuba:
isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
isvirti sultini (viriau is vistienos, petrazoles ir saliero saknu, poro, lauro lapeliu, pipiru (juoduju ir kvapniuju), saldytus grybus (baravykai, silbaravykiai, lepsiai) pakepinti su svogunais ir tarkuotom morkom ant sviesto, baigiant kepti ideti sauksta miltu, pakepinti ir viska sudeti i sulini, pavirti dar kelias min. sudeti prieskonius - baltieji pipirai, mairunas, grietine, jei reikia druskos ir skanaus
mm niam niam kaip ash megstu grybu sriuba ir dar nuotraukele tokia apetita zhadinanti
QUOTE(lapute33 @ 2009 02 04, 20:45)
Viriau tokia visai paprastute sriubyte
niam niam sriubyte..
As tai daznai verdu mesiska sriubyte, vyras itin megsta dedu visko is akies, tai net tiksliu doziu nezinau..
ji susideda is komponentu:
ryziai, keptas farsas, rukyta sonine, pomidorai, pupeles, svogunai, cesnakai, daug daug astrios paprikos milteliu (galima ir zaliu det), pomidoru padazas, grietine, miltu truputukas. skanumelis...
QUOTE(aguonele @ 2009 02 04, 19:48)
cia mano skonio,mama verda tokia saunuole
QUOTE(X-iuke @ 2009 02 04, 20:02)
mm niam niam kaip ash megstu grybu sriuba ir dar nuotraukele tokia apetita zhadinanti
dekui, man irgi labai patinka tokia sriubyte
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? patarkit, grietineles neturiu,o noriu pasigaminti saknia sriubyte
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 05, 17:36)
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? patarkit, grietineles neturiu,o noriu pasigaminti saknia sriubyte
o jogurtas ištirptų? kažkaip man atrodo jį sutrauktų bet ką aš išmanau
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 02 05, 20:23)
o jogurtas ištirptų? kažkaip man atrodo jį sutrauktų bet ką aš išmanau
tai va as irgi nzn...galvoju kazin kaip cia butu, ai reiks grietineles ryt po darbo dar uzsukt nusipirkt, nes dar sriuba sugadinsiu
Jiegu,į sriubą ,kuri yra pilnai išvirta,nukelta nuo
viryklės,pateikiama lėkštėje įdėjus jogurto{jį reikia išmaišyti},tuomet jis išliks toks,koks yra įdėtas.
Jeigu,npritarete šiai įdėjai yra šiuo metu liesa exologiška grietinė.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
viryklės,pateikiama lėkštėje įdėjus jogurto{jį reikia išmaišyti},tuomet jis išliks toks,koks yra įdėtas.
Jeigu,npritarete šiai įdėjai yra šiuo metu liesa exologiška grietinė.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
QUOTE(suntea7 @ 2009 02 05, 18:36)
iskilo klausimelis, ar naudojat sriuboms vietoj grietineles naturalu jogurta? ar geriau tada pakeisti ja tiesiog liesesne grietine? patarkit, grietineles neturiu,o noriu pasigaminti saknia sriubyte
Maciau, yra pirkt jogurtines grietines. Zemaitijos pienas gamina. Man ji patinka. Tokia gaiviai rugstoka
QUOTE(regna @ 2009 02 06, 00:09)
Jeigu,npritarete šiai įdėjai yra šiuo metu liesa exologiška grietinė.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
Man,teko skaityti internete,kad galima[įpilti grietinės+pino,mišinį gerai išplakti}
Aš,manau kad tai geras derinys,tai ,priklauso nuo produtųiš kurių yra ruošiama sriuba,paprasčiausiai reikia derinti.
Papildyta:
Papildymas
pienas.
turejau omeny i trinta sriuba, kur reikia i visa puoda pilti ta grietinele, o ne i lekste, bet niekis, grietinele jau saldytuve, gaminsim rytoj tirnta grybu sriubyte
Avinžirnių-baltųjų pupeliu sriuba
Šiandiena viriau sriubą{iš vakaro užmerkiau vienodą kiekį avinžirniųir baltųjųjų pupelių mažiau ,nei pusė stiklinės}
Paėmiau į puodą įpyliau aliejaus alyvų ,įdėjau supjaustytą svogūno nemažą galvą ir pora česnako skiltelių,pakepiau.
Supjausčiau ketvirtį paprikos,patroškinau,įbėriau ciberžlės,kalendros{troškinau ant silpnos ugnies.
Įpyliau virinto vandens kad tik apsemtų daržoves,patroškinau.
Tuomet supyliau mirkintus avinzirnius ir pupeles,įpyliau virinto vandenskad tik apsemtų.
Paruošiau 250-300g. vištienos faršo,kuri ruošiau pati,įberiau žolelių skirtų sriubai.
Formavau riešuto didumo kukuliukus.
Išėmiau,pupeles ir avinzirnius.
Į skystį ,kuriame virė įdėjau pačios ruoštos aitriosios paprikos padažo {pusė arbatinio šaukštelio.
Sudėjau mėsos kukuliukus,baigiant virti sudėjau sumiksuotus avinžirnius,pupeles.Įbėriau druskos.
Valgant ,įdėjau jogurto.
Šiandiena viriau sriubą{iš vakaro užmerkiau vienodą kiekį avinžirniųir baltųjųjų pupelių mažiau ,nei pusė stiklinės}
Paėmiau į puodą įpyliau aliejaus alyvų ,įdėjau supjaustytą svogūno nemažą galvą ir pora česnako skiltelių,pakepiau.
Supjausčiau ketvirtį paprikos,patroškinau,įbėriau ciberžlės,kalendros{troškinau ant silpnos ugnies.
Įpyliau virinto vandens kad tik apsemtų daržoves,patroškinau.
Tuomet supyliau mirkintus avinzirnius ir pupeles,įpyliau virinto vandenskad tik apsemtų.
Paruošiau 250-300g. vištienos faršo,kuri ruošiau pati,įberiau žolelių skirtų sriubai.
Formavau riešuto didumo kukuliukus.
Išėmiau,pupeles ir avinzirnius.
Į skystį ,kuriame virė įdėjau pačios ruoštos aitriosios paprikos padažo {pusė arbatinio šaukštelio.
Sudėjau mėsos kukuliukus,baigiant virti sudėjau sumiksuotus avinžirnius,pupeles.Įbėriau druskos.
Valgant ,įdėjau jogurto.